Lezersvraag: Hoe zit het met homorechten in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
7 oktober 2013

Beste lezers,

Ik heb een vraag.

Ik ben een man en ben getrouwd met een Thaise man in Nederland. Hoe zit het met die rechten in Thailand als ik daar ga wonen?

Vriendelijke groet,

Sander


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met homorechten in Thailand?”

 1. alex ouddiep zegt op

  Het zou dienstig zijn als u en uw echtgenoot deze vraag stelllen aan het Thaise consulaat in Nederland en evtl. aan de Nederlandse ambassade in Bangkok; het gaat immers om beider zijn rechten en plichten.. Veel succes.

 2. alex ouddiep zegt op

  rechtzetting: het gaat immers, als ik het goed begrijp, om uw beider rechten (en plichten), niet om de sociale situatie…. Veel succes.

 3. H. Numan zegt op

  Die zijn gelijk aan de van welke andere (ongehuwde) mannelijke buitenlander. Ik ben zelf ook getrouwd met een Thaise man. Er verandert juridisch gezien voorlopig nog niets voor je.

  Ik schrijf voorlopig, want het is mogelijk dat Thailand binnen een paar jaar het homohuwelijk gaat erkennen. Vooralsnog zijn dat alleen geruchten.

 4. Peter zegt op

  Waarom praten wij toch nog altijd over het homohuwlijk.
  Dat bestaat helemaal niet.
  Het is het normale burgerlijke huwlijk opengesteld voor relaties m/v m/m v/v.
  Door het homohuwlijk te blijven noemen doen we net of het een bijzondere situatie is.
  Dat is het niet, we hebben allemaal dezelfde rechten, plichten etc. als we met elkaar in het huwlijk treden.
  Dat Thai government nog niet zo ver is is bekend.
  De geruchten dat hierin verandering gaat komen worden wel sterker, temeer ondat Thailand graag zijn voortrekkersrol bevestigd wil zien in Azie.
  Dus wie weet hoe snel het ook hier verandert.
  Momenteel moet je op originele formulieren inderdaad nog steeds ongehuwd invullen, tenminste de Thaise partner moet dit, De NL partner kan aantonen dat hij gehuwd is ook al erkend de Thaise overheid dit niet.

 5. LOUISE zegt op

  Hi Sander,

  Als mijn grijze massa boven nog een beetje functioneerd, meen ik me te herinneren dar er een week of wat terug iemand het had over een soort partnerschap wat je hier kan laten registreren.
  Zolang de thaise regering nog niet zo ver is, zou je dit kunnen doen.
  De rechten en plichten worden daarin ook vastgelegd.

  Maar misschien diegene die dit plaatste, kan kontakt met jou of dit blog opnemen.

  Succes.
  Louise

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Louise Je grijze massa zal ongetwijfeld goed functioneren, maar partnerschapsregistratie is juist volop in discussie in Thailand. Dat het burgerlijk huwelijk wordt opengesteld voor partners van dezelfde sekse is voorlopig nog een brug te ver, gezien de moeite die het al kost om die registratie erdoor te krijgen. Het Sexual Diversity Network heeft een eigen versie van het civil partnership wetsvoorstel gemaakt, dat momenteel in enkele hoorzittingen aan de bevolking wordt voorgelegd. Het netwerk vreest dat de versie die door een kamercommissie is opgesteld, het niet gaat halen bij het kabinet. Zo’n burgervoorstel heeft 10.000 handtekeningen nodig. In de afgelopen 16 jaar hebben burgers 84 wetsvoorstellen voorgesteld, maar slechts 6 daarvan hebben het tot wet geschopt, 32 zijn weggestemd door het parlement en 2 zijn nog in behandeling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website