Hoe zit het met mondkapjes en nachtleven in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
4 mei 2022

Beste lezers,

Fijn dat je nu weer makkelijker kan reizen naar Thailand. Nu volg ik niet dagelijks het Thaise nieuws, dus vraag ik het maar. Weet iemand hier wanneer die mondkapjes plicht er afgaat? Is dat ook 1 juli als Covid-19 als endemisch wordt gezien?

En wanneer mag het nachtleven weer tot in de kleine uurtjes open blijven?

Groet,

Stapper

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.17/5. From 6 votes.
Please wait...

9 reacties op “Hoe zit het met mondkapjes en nachtleven in Thailand?”

 1. Heinekenman zegt op

  Dat gaat de goede kant uit, steeds minder mensen dragen het mondkapje nog.
  Ik schat dat het nog een kwestie van enkele maanden is voordat het grotendeels weg is, alhoewel er zullen altijd mensen blijven die hier zo gewend aan aan zijn geraakt dat ze niet meer zonder kunnen, in Japan is dat onder de jeugd nu heel erg.

 2. Math zegt op

  Moderator: Dit is geen antwoord op de vraag.

 3. Jacquess zegt op

  Hier in Chiang Mai zie je met name westerlingen steeds vaker zonder mondkapje lopen. Thaise mensen zie je nog steeds op de motorscooter zonder helm maar met mondkapje. In de bars en restaurants worden ze hier niet gedragen en de bars zijn ongeveer onbeperkt open. In hoeverre dat laatste volgens de regels is, is de vraag. Net zoals het nog steeds de vraag is wanneer het ‘dringend advies’ voor een een mondkapje geschrapt wordt.

 4. Harm zegt op

  Persoonlijk draag ik het mondkapje altijd als we naar de stad gaan. Niet vanwege de corona pandemie maar wel vanwege het vele fijnstof wat je hebt in de grotere steden. Wij wonen een kleine 30 km buiten een grote stad dus thuis draag ik het mondkapje niet, maar in het dorp weer wel net als de Thai. Je staat versteld als je na een dag het mondkapje bekijkt wat je hebt gedragen. Dan zie je pas hoe vies het is en dus eigenlijk kun je zien wat er dan je longen in was gegaan had je het kapje niet gedragen.

  • Een normaal mondkapje helpt dan niet veel (eigenlijk niets) zal je toch echt een FFP2 of FFP3 masker moet dragen.

 5. Jack zegt op

  In de provincie Phayao draagt iedereen gewoon nog het mondkapje en het is juist een uitzondering als je iemand zonder ziet.

  • Cornelis zegt op

   Zelfde situatie in Chiang Rai, iedereen draagt een mondkapje.

 6. henryN zegt op

  Of er een verplichting is om een mondkapje te dragen is veel onduidelijk. Heb nog een video van Integrity Legal Thailand gezien van april 2021 en die gaf ook geen duidelijkheid aan. 4 februari heeft er een artikel in de krant gestaan: There is no law enforcement for mouth caps Ook hier is Inegrity Legal Thailand ingesprongen en met de Thaise advocaten kon men geen informatie vinden.
  Het nachtleven in Huahin is volledig zonder mondkapjes. Naar mijn mening is dat mondkapje niets meer dan propaganda ter gedrags beinvloeding en helpt niet tegen virussen.

  • Cornelis zegt op

   Ik heb het betreffende artikel ook gelezen en daarin verklaart het Thaise Ministry of Public Health dat er geen wettelijke verplichting tot het dragen van een mondkapje bestaat.
   https://aseannow.com/topic/1249008-moph-confirms-no-legal-obligations-for-people-to-wear-face-masks/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website