Lezersvraag: Hoe lang moet ik in Bangkok blijven?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 september 2013

Beste mensen,

Ik ben van plan om eind dit jaar naar Thailand te gaan. Zoals iedereen zal ik eerst een tijdje in Bangkok verblijven om daarna door te reizen naar de paradijselijke eilanden.

Ik wil nu al mijn hotel gaan boeken en zoals jullie adviseren zal ik een hotel reserveren in de buurt van een Skytrain halte.

Wel zit ik er mee hoe lang ik in Bangkok moet blijven? Zelf zit ik aan drie overnachtingen te denken. Is dat genoeg om de belangrijkste dingen te zien? Een week vindt ik sowieso te lang omdat het er ook erg benauwd is heb ik begrepen.

Wie heeft een advies?

Groetjes,

Ralf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang moet ik in Bangkok blijven?”

 1. Farang tingtong zegt op

  Hoi Ralf,

  Ja het is hier warm daar is niets aan te doen, in drie dagen kan je best wel leuke dingen bekijken hier, zoals het Grand Palace & Wat Phra Kaew, Pottery island, de Flooting market, China town, de Chatuchak Weekend Market, en wat ook heel leuk en mooi is om in de avond een diner cruise op de Chao Phraya river te maken.
  Als je echt alles in BKK en omgeving wilt bekijken dan heb je aan 1 jaar nog niet genoeg, er is hier zoveel te zien en te doen.

  Hele fijne vakantie,
  Farang tingtong

 2. Arie & Maria Meulstee zegt op

  3 dagen Bangkok is te kort. Veel excursies gaan vanuit Bangkok en die mag je eigenlijk niet missen. (zoals de floating market). Thailand is ook geen land waar je haast moet hebben. Jullie gaan in de goeie tijd naar Thailand qua jaargetijde, dus maak je niet al te bang voor smog etc. Ben je astmatisch, dan moet je niet deze kant uit willen. Wij gaan nu voor de 3e keer naar Thailand en verheugen ons er wederom op, een prachtig land met een prettige bevolking. Zou zeggen: “gaan zonder restricties”.

 3. Luk zegt op

  Beste Ralf,

  Ik weet niets over je reiservaringen, maar als ik je een raad mag geven;
  Indien Bangkok ook je vertrekplaats is, is het beter de stad op het einde van je reis te bezoeken. Zo creeer je ruimte, om met een gerust gemoed , het vliegtuig te nemen.
  Dit is uiteraard geldig voor al je reizen over heel de wereld.
  Veel reisgenot!

  Luk (wereldreiziger)

 4. L zegt op

  Beste Ralf,

  Hoe lang in Bangkok verblijven is eigenlijk een lastige vraag. Ik ben niet objectief daar ik Bangkok een geweldige stad vind. In Bangkok is zoveel te zien en te doen dat je eigenlijk tijd te kort hebt. Wanneer je in de stad alleen al een route gaat lopen zie je zoveel en loop je letterlijk van de ene verbazing in de andere. Je kunt op vele manieren alles zien. Lopen, fietsen, met de taxi, Tuk Tuk, Skytrain en wat ikzelf erg leuk vind is met de lokale boot. Er zijn hele drukke gedeeltes en prachtige groene gedeeltes. Veel cultuur en heerlijk shoppen ( ik ben vrouw! ) maargoed wat de eerste schrijver al schreef alles zien gaat nooit want dan heb je minimaal een jaar nodig! Na 15 jaar kom ik nog steeds nieuwe bezienswaardigheden tegen en dingen die ik al gezien heb ook daar doe ik steeds weer nieuwe ontdekkingen. Wel wil ik je een advies meegeven. De eerste keer dat je in Bangkok aankomt kan het je doen laten schrikken en denken is dit mijn tropische bestemming? Niet af laten schrikken. Laat het over je heenkomen. Geef Bangkok een kans! Ja, het is er warm, benauwd, chaotisch. Ja, het stinkt en het is er erg druk. Maar er is zoveel te beleven en er is door deze drukte en hectiek altijd wat te doen. Er is altijd leven op straat en zoveel mooie, byzondere en originele dingen te zien. Ga ervoor en mijn advies voor je verblijf is wanneer je de tijd hebt neem toch die hele week en ik weet zeker dat je na deze week denkt jammer dat ik weg moet ik had nog zoveel willen zien. Omdat er zoveel te zien en te doen is snap ik dat je denkt ja leuk maar ik weet niet wat en hoe. Laat weten waar je interesse ligt en ik wil je best wat tips geven om veel leuke dingen te zien met daartussenin nog wat relax momenten aan een heerlijk zwembad want ook dat is heerlijk in Bangkok!

 5. bart zegt op

  Hey Ralf, een tip voor een hotel aan een skytrain station: Nasa Vegas. Als je online reserveert is het een koopje …. en een goed hotel voor de prijs die je betaalt.

  Het is aan sky train station Ramkhamhaeng een 15 min van Suvarnabhumi airport, ik blijf er altijd als ik aankom in Bangkok. Je kan er rechtstreeks van de luchthaven naartoe reizen met de Airport Rail Link.

  Veel succes !!

 6. Daniel zegt op

  Ik sluit mij aan bij Luk. Omdat vaststaat wanner je terugvlucht is zou ik geen risicos nemen de vlucht te missen. Afhankelijk van je beschikbare tijd en wat je wenst te zien zou ik Bangkok inplanten op het einde van de reis. Naar luchthaven met AIRPORT LINK.

 7. rebell zegt op

  Hallo Ralf. Bangkok is zoooo interressant, dat je er ook maanden zou kunnen blijven, en dat heb nog steed geen overzicht van dat wat er allemaal te koop=te zien is. Om een stad te leren kennen is het toverwoord: wandelen en heel vroeg opstaan. Dat gelt ook voor Bangkok en alle andere steden op deze wereld. Vuistregel= kijk in het I-Net welke touristische aktrakties in Bangkok te zien zijn. Leg voor je zelf vast wat je wilt zien en wat niet. Bezoek 1 doel per dag. Dat weet hoe lang je in Bangkok moet blijven. Ik wens je veel plezier. Rebell

 8. Cornelis zegt op

  De drie overnachtingen die je in gedachten hebt komen praktisch gezien neer op 2 volle dagen, want de dag van aankomst na een lange en vaak vermoeiende reis vanuit Europa heb je toch minstens voor een deel – afhankelijk van de aankomsttjd – nodig om je te installeren en een beetje te ‘acclimatiseren’, in meerdere opzichten. Zeker bij een eerste bezoek is dat aan de korte kant.
  Zelf begin ik ook altijd in Bangkok, soms met 4 maar meestal met 5 overnachtingen. Geeft je wat meer tijd en ruimte, hoef je ook niet direct te gaan rennen en kun je ook bij voorbeeld lui een half dagje aan het hotelzwembad – in mijn geval – doorbrengen. Ook dat is vakantie!

 9. Greetje Baars zegt op

  Hoi Ralf.
  Volgens ons is 3 dagen lang genoeg. Grand Palace, fietstocht ( heel erg leuk) en dan natuurlijk koh san road. Een tocht met long tail boot over de rivier.
  Veel plezier, misschien komen we je nog tegen wij gaan n.l. Ook de 26ste dec. naar Thailand.

 10. Rik zegt op

  Tja dit is en blijft een lastige vraag de 1 haat het en wil zo snel mogelijk weer weg, de ander houd van BKK en blijft er zo lang mogelijk. Als ik naar mezelf kijk hoor ik zeker tot de laatste categorie en verblijf ik er zeer graag. Maar nu even terug naar je vraag : is 3 dagen genoeg? Eigenlijk nee dat is te kort en daar doe je BKK tekort mee. Er is enorm veel te zien en te beleven zowel overdag als in de avond. Al met al mocht je echter haast hebben dan zou ik het volgende doen : dag 1 relaxen en de directe omgeving van je hotel gaan ontdekken Dag 2 tempels en Grand Palace Dag 3 fietstocht (een echte aanrader bv Bangkok Biking) Dag 4 lekker relaxen en de buurt van MBK, Central World gaan ontdekken. Indien je vertrek aanstaande is lekker nog 2 dagen uitrekken voor je ontdekkingsreis door BKK met bv (in het weekend) JJ market. Wat je ook beslist doe het het relax en Mai Pen Rai maak je geen zorgen je komt hier vast en zeker nog vele keren naar toe!

 11. roswita zegt op

  Drie dagen is misschien kort maar ik zou (zoals hierboven eerder al aangegeven) BKK aan het einde van je reis zetten. Dan heb je ook een overzicht van wat je eventueel nog aan spullen mee naar huis kunt nemen. Maar misschien kun je het ook verdelen 2 of 3 dagen aan het begin van je vakantie en 2 of 3 dagen aan het einde van je vakantie. Als je in het weekend aankomt in BKK ga dan zeker naar de Chatuchak Weekend Market (alleen op zaterdag en zondag)

 12. Ralf zegt op

  Super bedankt voor de vele reacties en tips! Ik heb besloten om er maar 5 overnachtingen van te maken.

  Groetjes,

  Ralf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website