Beste lezers,

Heb een spaarrekening bij de Bangkok Bank op mijn naam, en onder de blauwe lamp ook de naam van mijn vriendin zichtbaar. Bij leven kan mijn vriendin bij het geld, maar bij overlijden niet.

Vraag is nu aan de lezers, wat te doen om ook NA overlijden bij je geld te kunnen?

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Hoe kan mijn Thaise vriendin bij mijn bankrekening na mijn overlijden?”

 1. chipper zegt op

  testament opmaken.

 2. Eline zegt op

  Wat een rare vraag. Door een testament op te maken, natuurlijk. En ga met dat testament en je vriendin voor alle zekerheid naar de bank om jouw bedoelingen met die spaarrekening ten gunste van jouw vriending nog eens uit te leggen en te bevestigen.

 3. TonJ zegt op

  Testament..En voor haar een achterdeur in de vorm van cash geld of een storting op haar rekening (of op die van een vertrouweling) ten behoeve van de benodigde uitgaven in de periode, die de bank nodig heeft om haar weer toegang tot het geld te verschaffen.

 4. Martin zegt op

  Heb een testament laten opmaken bij een advocaat. Mijn vrouw moet daarmee wel eerst naar de rechter om het te laten checken op authenticiteit. Dan kan ze met de goedkeuring naar de bank en mijn saldo opnemen of laten overschrijven op haar rekening.

 5. Boonya zegt op

  Waarom zo moeilijk ?
  Maak een gezamelijke rekening en zorg dat je vrouw eerder bij de bank is voordat je overlijden is doorgegeven.

 6. Bacchus zegt op

  Meest simpele oplossing: open een bankrekening in haar naam, stort het geld daarop en machtig jezelf ook op die rekening.

 7. PEER zegt op

  Mijn idee is niet “kies” maar werk wel.
  Op het tijdstip van jouw “verscheiden” kan jouw vrouw naar de ATM gaan en jullie banksaldo verzilveren.
  Daarna kan ze ‘n eigen rekening openen en dat geld op haar nieuwe zetten.

  • Lung addie zegt op

   Beste Peer,
   uw suggestie slaat nergens op. Ik veronderstel dat jij wel zou moeten weten dat geldopname via ATM beperkt is. Vaak tot 20.000THB per dagelijkse opname. Ik zou dan eens willen zien hoe je, via ATM, de 400.000 of 800.000 THB, welke nogal wat mensen gebruiken om aan de immigratievoorwaarden te voldoen, gaat opnemen via een ATM?????

  • Eric Donkaew zegt op

   Een variant is misschien, als je je einde voelt naderen, dat je alles op 1 (Thaise?) bank stort, bij voorbeeld de Bangkok Bank, en niet op een deposito, maar alleen de betaalrekening. Vervolgens je account instellingen zetten op een maandelijkse storting voor onbepaalde tijd, van 30.000 of 50.000 baht of zo. Als zij niets doms doet – kan ze trouwens iets doms doen? – dan heeft ze binnen een paar jaar het hele vermogen.
   Testament opmaken is altijd prima. Ik deed het in Pattaya bij mijn vaste advocaat, Pairat, voor 6000 baht. Pairat Suebkajorn
   Tel. 841256135
   [email protected]
   http://www.pm-law-firm.com
   352/313, Pratumnak Alley 4, Village no. 12
   Nongprue, Banglamung, Chonburi

   Spreekt goed Engels en is volledig betrouwbaar.

 8. haki zegt op

  Beste! Allereerst is idee van Peer weliswaar niet kies, zoals hij zelf aangeeft, maar soms ook niet mogelijk. Bijv. als partner op moment van overlijden niet in de gelegenheid is om geld op te nemen (er zijn op zo’n moment wel andere kopzorgen) of het om een fixed account gaat. Beter is om Thais testament op te laten maken, wat ik jaar geleden voor THB 10.000 heb gedaan bij:

  Mrs. Orajith Srisuwanno, Attorney at Law
  Chamnanphenjati building, Rama 9 Road, Huaykwang District
  65/177, 21st Floor, Chamnanphenjati building, Rama 9 Rd. This building is located near
  Central Rama 9
  086 899 8957
  [email protected]

  Daarna zou je ook nog dat testament kunnen deponeren bij de Thaise gemeente, ofschoon ik zelf daar niet het voordeel van inzie tenzij de wederzijdse families niet betrouwbaar zijn. In Thailand bestaat nl geen register om testament in op te nemen, zodat er niet mee geknoeid kan worden. Maar dat zou een Thaise advocaat/notaris je beter kunnen uitleggen.

  Zie verder ook alle eerdere berichtgeving hierover in TB.

  Haki

 9. Cornelis Bakker zegt op

  Als je een bank app. op je telefoon hebt . En zij heeft ook een Bank acount met app. op de telefoon kan ze snel grote bedragen overmaken. Want met de atm kun je niet zo veel per dag opnemen.

  • Lung addie zegt op

   Beste Cornelis,
   ook via PC- en Mobiel banking is er een beperking betreffende het overschrijven van geld. Echt ‘GROTE bEDRAGEN’ zijn op deze manier ook niet mogelijk. Vaak een beperking tot 50.000THB/d .

   Menig mensen weten dat ik hier in Thaiald nogal wat administratieve zaken van Thaise weduwen van Belgische mannen behandel. Dit gaat hem vaak over dit proibleem waar de bank weigert het saldo van de pesroonlijke rekening van de overledene uit te betalen.
   de correcte weg: een testament laten opmaken door een adcocaat. Eeventueel laten regsitreren bij de Ampheu. Een uitvoering van een testament gaat, in Thailand, steeds via de rechtbank en duurt 5-6 maand.
   Er wordt ook vaak een ‘attest van erfopvolging’ gevraagd. Dit kan bekomen worden in de daartoe bevoegde diensten van de provincie waar betrokkene geboren was of laatst woonde. Tevens kan,indien er andere erfopvolgers zijn (bv kinderen), een officieel document opgemaakt worden waarin zij afstand doen van hun erfrecht. Voor mijn laatste behandeling was er uitspraak op 27 01 2024 met positief resultaat. Het was aangaande een rekening bij Kasikornbank..

 10. chipper zegt op

  En paar miljoen bath uit de ATM halen?

 11. Driekes zegt op

  Naar mijn inzien wordt het ten allertijde door een advokaat geregeld en die pakt ook zijn commissie, hoeveel weet ik niet maar bij een kennis van mij was het 10% over het bedrag waar het om ging??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website