Hoe kan ik meer pinnen dan 10.000 baht bij een ATM?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 januari 2019

Beste lezers,

We hebben gemerkt dat we bij de ATM niet meer dan 10.000 Baht per keer kunnen trekken. En elke keer 220 Baht provisie moeten betalen. Zowel met ING als ABN-AMRO pas. Is dit overal zo? Hebben jullie advies?

Zijn er gunstigere plekken, waar je meer per keer kan opnemen?

Groet,

Elsja & Sanatan

34 reacties op “Hoe kan ik meer pinnen dan 10.000 baht bij een ATM?”

 1. Bert zegt op

  De hoogte van je limiet controleren.
  Momenteel is Thb 10.000 al bijna € 300

  • Sonja en Henk zegt op

   Bij TMB bank Central Plaza Changrai kun je meer pinnen. 2x 30.000 baht is mogelijk, mits je genoeg op je rekening hebt staan uiteraard,en met Visa Card. ABN AMRO of ING is het maximum altijd 10.000 baht. Dat is onze ervaring.

   • Ricky zegt op

    Nee hoor zowel met abn als met ing kun je 30.000 baht maximaal pinnen, mits je opname limiet hoog genoeg staat en buitenland betalingen.
    Echter het hang ook van de koers af of je het maximale kunt pinnen.
    Dat moet je dus ook in de gaten houden.
    Mijn ervaring is dat niet iedere bank je 30.000 baht laat opnemen, maar Krungsri wel.

  • Sjef zegt op

   ATM bij een bank , pin op het moment 18000bath

 2. Dick41 zegt op

  Dit is dankzij Nederlandse banken die een aantal jaren terug de opname limiet tot Eur 250 terugbrachten van Eur 500, zogenaamd wegens security.
  Velen hebben geprotesteerd en ik zelf heb zelfs het programma Radar gevraagd hier aandacht aan te besteden, zonder resultaat overigens
  Vooral vakantie-gangers en pensionados zijn hiervan de dupe maar geen enkele instantie in Nederland heeft daar een boodschap aan.
  Beste is dus om cash mee te nemen, krijg je ook nog een betere koers.

  • Christina zegt op

   Toch de bank checken ik kan per dag 500,00 euro opnemen.

  • Eric zegt op

   klopt ,neem gewoon cash mee en wissel die om, kijk wel even wat voor koers ze hanteren maar dan kan je veel geld meenemen zonder al te veel kosten en je hoeft niet te pinnen

  • Nico Meerhof zegt op

   Neem een rekening bij de KNAB! Stel buitenland gebruik in.Stel de daglimiet in naar eigen inzicht.Pin bij TMB (of andere bank die 30.000 per keer geeft).Kan je 30.000 per keer opnemen. Laat niet converteren! De app van KNAB laat je de koers zien. Koersopslag slechts 0,5% op girale middenkoers.opnamekosten nihil! Bij ING is de koersopslag 1,1% en bedragen de opnamekosten 2,25 per opname van maximaal 500 euro per opname.

   Per opname van 30000 baht scheelt dat maar liefst ongeveer 10 euro!!!!
   Knab informeert je vrijwel per omgaande van de afschrijving en bevestigd de gehanteerde koers.

   Het voorstel van TMB met direkte conversie is een voorstel om je vrijwillig te laten beroven. Als je daar (mogelijk per ongeluk) mee accoord gaat ben je richting 8 % meer kwijt dan nodig. Grappig is om dan te weten dat ThaiMilitairy Bank TMB voor 25% eigendom van ING is. Ikzelf heb ook (noodzakelijkerwijs) een ING rekening maar maak eerst over naar KNAB. Scheelt mij echt te veel.

 3. Marc De Gusseme zegt op

  Met Mastercard Visa Amexco kan je meer THB opnemen per keer. Zelf heb ik Mastercard en ik kan 20.000 THB opnemer per keer waarna ik 4 dagen moet wachten voor een volgende opname. In principe iets meer kosten maar betere wisselkoers. Nooit de voorgestelde omzettingskoers – welke verschijnt op de ATM van de betreffende bank – nemen !

  • bert zegt op

   Als je met Mastercard geld opneem betaal je meer kosten dus dat blijft hetzelfde. Opname meer kosten hoger.

 4. Piet zegt op

  Limit is bijvoorbeeld bij ING in te stellar tot 500 euro….
  Zo als Bert zegt koers is nu vrij hoog
  Ik kon gisteren nog 18000 baht pinnen dus gewoon lager bedrag dan 20000 baht pinnen
  Succes

 5. Fred zegt op

  Zoek naar een ATM van de AEON bank.
  Limiet 20.000 Baht. Provisie 150 Baht.
  En zorg er zo als Bert aangeeft dat je buitenlandse opnamelimiet hoger dan €500 staat!
  Veel plezier in Thailand.

 6. Pieter zegt op

  Dat komt omdat bijv. 20.000 B meer is dan 500 euro, dus de meeste Ned. banken staan dat niet toe. Ook de limiet voor buitenlands pinnen kan vaak niet verhoogd kan worden. Soms lukt bijv. 15.000B wel pinnen wel. Conversie niet toestaan !

  • Leo Th. zegt op

   Correcte reactie. Het op te nemen bedrag bij een Thaise geldautomaat is afhankelijk van enerzijds de maximale daglimiet van de Nederlandse bankpas, meestal € 500,= en dat kan niet worden verhoogd, en anderzijds de limiet bij de ATM van de lokale Thaise bank, vaak ‘slechts’ 10.000 Baht per keer. Bij een ATM van Aeon kan zo goed als altijd tot een tegenwaarde van € 500,= gepind worden maar er zijn maar weinig ATM’s van Aeon te vinden. Piet zegt in zijn bovenstaande reactie dat hij gisteren nog 18.000 Baht heeft gepind maar hij verzuimd de naam van de bank te noemen en dat was juist de vraag. Nu zegt dat in feite nog niet veel want bij de éne automaat van bijvoorbeeld Kasikorn Bank kan je wel meer dan 10.000 Baht opnemen en bij de andere weer niet. Uitproberen dus, bij een automaat van Bangkok Bank maak je een goede kans. Met de huidige koers, waarbij eveneens rekening gehouden moet worden met de opnamekosten van de Thaise bank van doorgaans 220 Baht, zal het maximum 17.000 Baht zijn. Met een creditcard heb je overigens meer kans om een hoger bedrag te kunnen pinnen, dan wel een bedrag op te nemen aan de balie van een bank. Bij een positief saldo op je creditcard kunnen de kosten ook nog eens lager uitvallen. Heb in Pattaya Jomtien bij een bemande mobiele ‘bankbus’, de naam van de bank weet ik niet meer, met pinautomaat eens 40.000 Baht opgenomen met mijn ANWB Visa card. Maar dat terzijde want dat was de vraag niet. Succes.

 7. JIM zegt op

  je kan 500 euro afhalen per dag, met een gewone pinpas; bij de meeste, dus prober 17000 baht af te halen , dan blijf je met de provisie onder de 500 per dag

 8. John Chiang rai zegt op

  Er zijn ook andere ATM’s waar je wel hogere bedragen pinnen kunt.
  Alleen als je het hebt over een daglimit,kan het zijn dat jullie thuisbank dit Limit heeft vastgelegd.
  Veel banken hebben dit Limit,om buiten de EU fraude zoveel mogelijk te voorkomen.
  Het beste is als je voor je vakantie persoonlijk je huisbank bezoeken gaat,zodat ze je creditcard vrijgeven in een hoger Limit.
  Een ander alternatief is het meenemen van cash geld ,waarbij je wel een hoger risico hebt voor een eventueel diefstal of verlies,maar je aan de andere kant o.a wel iedere keer de 220 baht spaart,en bovendien bij grote biljetten ook nog een betere koers verwachten kunt.

 9. tooske zegt op

  Slimme truck van de Thaise banken, die je makkelijk kunt omzeilen.
  als volgt:
  Pasje erin, pincode en kiezen voor de Engelse taal.
  Kies withdrawl
  Dan komt er een schermpje met mogelijke bedragen waaruit je kunt kiezen
  Bij de meeste ATM’s is daar inderdaad 10.000 THB als maximum aangegeven.
  Hier kies je other amount.
  vervolgens typ je het gewenste aantal batjes in.
  Let wel, de meeste Nederlandse bankpasjes hebben een limiet van € 500.00
  afhankelijk van de wisselkoers is dit momenteel ongeveer 18.000 THB
  suk6

 10. Werner ramboer zegt op

  Hey,Je kunt bij de ÆON automaten 20000 baht in een keer opnemen bovendien rekent men slechts 150 baht aan .
  Een Æon automaat vind je in Bangkok in de Big C Radjadamri road (praunam) en ook in de Departement store in de Chacabronse road dicht bij Khaosan rd.
  Groeten Werner

 11. Jeanine zegt op

  Hallo Elsja. Van de week nog bij villa market atm gepind en kon zo 15.000 opnemen. Bij abn is limiet buiten europa 500 euro.

 12. sylvester zegt op

  vandaag 19-01-2019
  ABN=AMRO
  20000 baht opgenomen uit de gele Krungi Atm machine 568 euro mijn limiet verhoogt naar 600 euro maar dat had ik al gedaan thuis.

 13. Theo Bosch zegt op

  Bij de gele apparaten van Krungsibank (vaak bij 7 elevens) kun je 30.000 thb pinnen. alle anderen 20.000 Thb

 14. KhunBram zegt op

  Met NL ING pas pinnen in TH:
  Bij elke ATM in Thailand (als uiteraard je saldo in NL toereikend is) op dit moment 17.500 bath per dag. Berekende kosten hier 220 bath (worden gelijk ook afgetrokken, dus je neemt op 17.720), en ING berekend per transactie ook nog ca 6 euro.

  Tot zover mijn antwoord op je vraag en mijn ervaring tot op heden.

  Wat dit aangaat maar hopen dat de euro niet verder wegzakt.

  Kreeg toen ik hier kwam 50.000 bath voor 1000 euro, zakte tot 3 jaar geleden naar 40.000 en nu weer 10 % minder.
  Andersom is nu wel leuk. Kreeg voor 40.000 bath ruim 1100 euro

  Kun je zeggen: ja wat is nou 10%. Nou…….als je baas zegt dat je na oud-nieuw op 2 januari weer aan het werk moet, OF dat je half februari pas weer aan het werk moet. DAT is 10%
  Ja, ja ik weet. slaat in dit geval nergens op. Maar wel waar.

  Groet KhunBram.

 15. André Jacobs zegt op

  Nu, ik kan al 5 jaar met mijn 3 BNP paribas bankpassen 20000 bath afhalen en tevens met mijn visa kaart en met mijn 2 beo kaarten en met mijn 2 buywaykaarten (makro kaarten). Aan eender welke automaat. Kosten zijn tegenwoordig 220 bath per keer. Maar dat zijn uiteraard allemaal kaarten uit België. Voor de bankpassen moet je natuurlijk op voorhand laten weten dat je ze gaat gebruiken in Thailand. In verband met de koers , daar heb ik eigenlijk nooit naar gekeken en zal dat volgende keer zekers doen, want ik las hierboven dat je niet akkoord moet gaan met hun voorgestelde koers. Ben benieuwd wat er dan gebeurd als ik daar nee op antwoord.
  Mvg
  André

  • Piet zegt op

   Heel eenvoudig André als je de Thaise bank omrekenkoers niet accepteert krijg je de koers die je thuis bank hanteert en die is altijd beter..onthoud Thaise bankkoers van ATM en check je bankafschrift and be happy

 16. Ton zegt op

  Inderdaad je limiet co troleren. Pinnen tot een equivalent van 500 euro per keer is nooit een probleeem met ing pas. Met de huidige koers dus ongeveer 18.000 thb.

 17. Kees 2 zegt op

  Er zijn meerdere bankautomaten waar je 20.000 baht kunt pinnen, maar inderdaad afhankelijk van limiet NLse bank.

  ING 500 euro voor buiten Europa/buiten NL.
  ABNAMRO staat nu standaard ??? op 300 euro voor buiten Europa lijkt het, maar ik kon in 2016 dit verhogen naar 600 of 700, meen ik mij te herinneren. Ik kon in ieder geval in maart 2016 20.000 baht opnemen bij SCB bank (Siam Commercial Bank), bij een koers van net onder de 36 baht, dat was rond de 560 euro. Ik probeerde net dit te checken, maar die pagina van abnamro lijkt momenteel een storing te hebben

 18. Danii zegt op

  Pinnen bij Bangkok Bank atm is maximaal 25000 thb per keer zoals bij de meeste atms mischien handig om dan rabo te nemen want ik heb nergens last van

 19. Simon zegt op

  Ik gebruik hiervoor mijn VISA Card. Ik heb een VISA CARD GOLD bij ICS. Ik maak maandelijks geld over naar dit VISA account, en kan dit bij de ATM van Krungsri ervan afhalen. Per transacie kan ik 30.000 Bth per keer opnemen, ik weet niet wat de limiet is van VISA. Maar ik kan zeker 3×30.000. per dag opnemen. De kosten voor 30.000 Bth. is: 200 Bth provisie ATM, Euro 1.50 Visa, en een coversiekosten van 1.5%
  Voorheen kon ik bij de bank binnen geld opnemen met de CARD (zo ontliep ik de 200 Bth ATM Fee), maar sindsdien een pincode noodzakelijk is kan dit niet meer.

  Zorg ervoor dat er genoeg geld op je VISA account staat, anders rekent VISA een wel erg hoge rente.

 20. Michel zegt op

  Ik zat bij ABN amro en had het zelfde probleem en ABN rekend ook nog kosten voor pinnen zit nu bij rabobank en heb totaalpakket en kan het dubbel pinnen en rabobank rekend geen kosten extra

 21. Ruud Vorster zegt op

  Verdiep je eens in TRANSFERWISE BORDERLOUS ACCOUNT met Debit Card , je kunt van te voren als de koers gunstig is reeds inkopen met een toeslag die lager ligt dan de banken . Bij ATM gebruik geen kosten over de eerste 200 pond sterling per maand daarna 2% , ipv cash geld uit de ATM kun je vervolgens de kaart gebruiken bij heel veel winkels , restaurants etc etc .

 22. rene23 zegt op

  Neem een DEBIT card, zorg dat daar voldoende opstaat en je kan overal 20.000 THB opnemen.

 23. Walter verschraegen zegt op

  Heb overlast 5 maal 10000 bath ge pint. Was wel het max dat ik die dag kon afhalen

 24. weyde zegt op

  Hoe meer geld op zak hoe meer risico dat er wat mee gebeuurd maar mischien twee bankpassen meenemen van verschillende rekeningen.

 25. weyde zegt op

  ik kan bij abn 20.000 thb per dag pinnen altijd zo geweest sinds ik in 2015 in Thailand ieder jaar kom


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website