Hoe kan ik kleine wespen in Thailand bestrijden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 maart 2024

Beste lezers,

Wij worden geplaagd door hele zwermen, kleine wespen die overigens niet steken. Je kunt gewoon door een zwerm heenlopen. Een groot gedeelte draagt ook witte eitjes. Ze komen uit de grond en maken oranje buisjes waardoor ze naar buiten komen. Ze zitten in voormalige termietenhopen die we een half jaar geleden hebben weggehaald. Spuiten heeft weinig effect.

Weet iemand hoe je deze kan vernietigen?

Groet,

Eldert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Hoe kan ik kleine wespen in Thailand bestrijden?”

 1. Arnolds zegt op

  Ik ben eerder in de tropen gestoken door een wesp,mijn halve gezicht was opgezwollen.Zo’n nest kan je uitroeien m.b.v. een lange bamboestok met aan 1 kant een doek gewikkeld en gedoopt in petroleum.
  De doek steek je aan en houd dit onder het nest. I.p.v. te branden zou je ze ook kunnen uitroken.
  Succes,

  Gr. Arnolds

 2. Maryse zegt op

  Waarom zou je die beestjes doodmaken als ze niet steken? Wie weet waar voor zij nuttig zijn. Wespen zijn het in ieder geval niet want door een scherm wespen kun je niet lopen.
  Gewoon uit de buurt blijven als je bang bent.

 3. L van Alphen zegt op

  Als ze verder niet steken, waarom zou je dan doden. Leer svp leven met je omgeving of ga terug naar waar je vandaan kwam. Dan heb je er ook geen last meer van. We kunnen moeilijk alles doden wat ons een beetje ongemak bezorgd. We hebben onze leefomgeving al voldoende beschadigd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website