Helpt talkpoeder bij deze hitte?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 april 2019

Beste lezers,

Het is nogal heet in Thailand en ik krijg last van hitte-uitslag op mijn borst en buik. Een soort kleine blaasjes. Volgens mijn Thaise vriendin moet je dan talkpoeder gebruiken, dat zou helpen.

Ik heb zo mijn twijfels. Wie weet hoe het zit?

Groet,

Marco

22 reacties op “Helpt talkpoeder bij deze hitte?”

 1. Dree zegt op

  Ik gebruik ook talkpoeder als ik last heb van uitslag maar ook na het douchen inwrijven met appelazijn stinkt een beetje maar je krijgt er een zachte huid van en verwijderd de slechte huid

  • rori zegt op

   Menthol talkpoeder help ook. Maar inderdaad ik gebruik ook vaak azijn.
   Helpt ook tegen mieren en insektenbeten.

   Verder als de hitte jeuk echt erg wordt huid koelen met ijsblokjes en als laatste redmiddel is er Kela lotion. Te kop bij elke goede pharmashop.

 2. Mieke zegt op

  Wellicht heeft U last van zonneallegie
  er is goed lotion krijgbaar bij apotheken
  U mag hiermee in de zon
  Groet Mieke

 3. Ruud 2.0 zegt op

  Insmeren met baksoda (bakingsoda) McGarrett 65baht 1 kilogram en de blaasjes worden minder en de jeuk verdwijnt.
  Eigen ervaring en veel beter resultaat dan talkpoeder.

 4. Charly zegt op

  Jazeker helpt talkpoeder bij de hitte. Ik woon ruim 13 jaar in Thailand en gebruik de talkpoeder altijd, soms meerdere keren op de dag. Zelf gebruik ik altijd SNAKE BRAND PRICKLY HEAT the original. Ze hebben ook met allerlei geuren en die zijn ook prima. Ze zijn overal verkrijgbaar zelfs bij 7-eleven. Probeer eens een klein busje en misschien werkt het ook bij jou. Succes

 5. Carolien zegt op

  Ik gebruik de cooling powder met menthol geur ( ook ideaal bij zonnebrand) werkt voor mij prima

 6. Yan zegt op

  Marco, U bent zeker niet de enige…Ik heb die talk ook geprobeerd, geeft in het begin wel een koel gevoel maar verstopt ook de poriën en dat maakte het nog erger. Nog een maand geduld en dan wordt het weer minder heet…

 7. leon1 zegt op

  Als militair in Suriname gebruikte we al talkpoeder, geen probleem.

 8. haki zegt op

  Talkpoeder lijkt me zeker geschikt voor je klachten. Ik gebruik het vaak als ik door transpiratie, irritatie van de oksels krijg. Voor zover ik weet, is het een onschuldig produkt, dat ik vroeger bij mijn kinderen in hun eerste jaar, ook op hun tere gedeeltes gebruikte, mede om luieruitslag te verminderen. Dus schaadt het niet, het kan ook geen kwaad.

 9. Leo Th. zegt op

  In het kort gezegd ontstaat de uitslag door overmatig zweten vanwege de warmte. Ter voorkoming van de uitslag Prickly Heat cooling powder strooien op de gevoelige plaatsen van de huid. Werkt verkoelend en vermindert jeuk door beginnende bultjes en blaasjes. Krabben is funest maar probeer dat maar eens te laten. Wanneer toch meer uitslag ontstaat zo’n 3 maal daags deze uitslag na een koude of zeer lauwe douche zachtjes insmeren met Kela lotion, te koop in de apotheek. Standgangers kunnen ook uitslag krijgen door zandvlooien. Wanneer de uitslag na enkele dagen niet is verdwenen een arts bezoeken. Een deskundige apotheker zou je eventueel ook kunnen vertellen met welke medicatie de uitslag bestreden kan worden. Succes Marco.

 10. henry zegt op

  je kunt in Thailand Snake powder kopen dat is een soort talk poeder wat je na het douchen op doet heel verfrissend.

 11. Jan Scheys zegt op

  Zou ik ten zeerste afraden omdat dokters bij ons die gewoonte bij het gebruik van talkpoeder bij het verschonen van babies er toch na jaaaren uit gekregen hebben.
  Het voelt wel fris aan maar anderzijds verstopt het de huidporiën met alle gevolgen vandien.
  Ik probeer dat in Thailand en op de Filippijnen daar de mensen ook aan het verstand te brengen maar zoiets dat al heel lang gedaan wordt krijg je er zo 1,2,3 niet gemakkelijk weer uit.
  Misschien een lotion gebruiken maar geen die je natuurlijke bescherming van je huid aantast; misschien eentje die je huid voed.
  Ik zou hier wel voor bij een apotheker BIJ ONS te rade gaan omdat de Thaise apothekers er misschien zelfs niet van op de hoogte zijn dat het slecht is…

 12. Harm zegt op

  prickly heat te koop bij de Watsons is een talkpoeder met een verkoelend effect.
  Wel klein beetje proberen op die plaats waar je uitslag hebt kan namelijk erg koud worden

 13. P. de Bruin zegt op

  Belangrijkste blijkt: houdt de poriën open.
  Zodat transpiratie + (eventuele) afvalstoffen ongehinderd uit ons tere huid kan worden gekieperd.
  Talkpoeder verstopt juist de poriën.

  Appel wijn azijn super.
  Ook perfect tegen verkeerde lichaamsgeurtjes.
  Is ff wennen, ruikt niet lekker op zich.
  Maar o zo effectief.

 14. Albert zegt op

  Snake Brand,Prickly Heat Powder Classic.
  Werkt heel goed.
  Te koop bij Lotus and Big-C

 15. Wien zegt op

  Voor hitte-uitslag is Systral-Cream 25 gram zeer goed in elke Farmacia te krijgen in Thailand.
  nog beter is het blad van de aluivera-plant de buitenschil er af halen de gel die vrijkomt op huiduitslag smeren binnen 2 a 3 dagen is alles weg.

 16. Fred zegt op

  Het zou miliaria (Eng: Prickly Heat) kunnen zijn, dan helpt de cooling powder van Snake Brand (in iedere supermarkt en drogist in vele variaties en maten te koop) bij de meeste mensen erg goed. Ik heb altijd de Classic (rood label)

 17. pricklyheat zegt op

  Zo heet het en ook de speciale poeder die daarvoor wordt geadviseerd-in elke supermarket te koop in middelgroot, groot en enorm groot-nog steeds <100 bt. Bij begin hot season heel vaak in de promosyen. Er zijn 5 of 6 varianten met geurtjs en desinfectie e.d.

 18. Frank zegt op

  Hallo Marco,
  Talkpoeder helpt doordat het de huid een beetje koelt en wat droger houdt. In feite wordt je huidoppervlak groter door al die minuscule korreltjes poeder, waarmee meer vocht iets sneller verdampen kan.

  Maar ik heb een vreemde tip voor je. ik heb soms het zelfde probleem, Zo ook zonneallergie aan mijn onderarmen. Ik zit een keer aan een mij bekend barretje in Chiang Mai. De Thaise eigenaresse ziet mijn uitslag en adviseert me mezelf te douchen buiten, tijdens een regenbui. Dat heb ik van mijn moeder geleerd, vertelde ze. Ze is van een bergvolk. ik vraag eerst of ik niet regenwater kan opvangen via de regenpijp, in een emmer om me daarmee te wassen. Nee zei ze, dan komt dat water dan het dak, het moet recht uit de lucht komen….. ik vroeg me af of ze me niet voor de gek hield, maar diezelfde avond nog begon het hard te regenen toen ik al op bed lag. Ik eruit om me alleen gekleed in een boxer, buiten 5 minuten nat te laten regenen. en geloof me, de volgende ochtend was mijn uitslag verdwenen.

  Regenwater in noord Thailand bevat o.a. bacteriën vermoed ik. Want wanneer ik wasgoed aan de lijn heb hangen dat natregent en daarna weer snel opdroogt door zon en wind, begint steeds te ruiken (stinken), iets wat niet gebeurt na alleen de wasmachine. Mogelijk dat het wel goed voor je huid is?

  Voor wie dit mogelijk alles te ongeloofwaardig lijkt, weet dat mensen die de Zeeuwse stranden goed kennen, weten dat je na een kwallenbeet van een gewone kwal er het best eerst nat zand uit de vloedlijn op legt. dat neemt direct het brandende gevoel voor een groot deel weg. Daarna werkt verse urine, maar wie laat er op een vol strand over zich heen pissen? En zowel mijn vader, een neefje, als ik bestreden eczeem aan de onderbenen in de winter door pootje te baden in zeewater. pijnlijk koud maar effectief. Daarna namen we een jerrycan vers zeewater mee om thuis later nog eens 2 dagen mee te spoelen.
  En binnen 2-3 dagen was het eczeem dan op één plekje na, steeds weer voor weken verdwenen.

  Succes!

 19. Eddy zegt op

  Ik gebruik het zelfs in België Zeer goed voor de huid in de hitte
  Alleen nadeel het geeft strepen af op vooral donkere kleding
  Gebruik meestal Prickly Heat Classic van snake brand

 20. Henk zegt op

  Gebruik talkpoeder met menthol erin dit verkoeld de huid.

 21. Ruud NK zegt op

  Marco, waarom heb je zoveel twijfels voor je thaise vriendin? Je kan het toch gewoon een keer proberen? Baat het niet het schaat ook niet. En ik denk, dat je vriendin daar een goed gevoel van krijgt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website