Beste lezers,

Ik woon sinds 1 jaar in een gehuurd huis in Bangkok. Ik leef van mijn AOW en een klein (niet ABP) pensioen, dat op een Thaise bankrekening maandelijks rechtstreeks wordt gestort. Verder geen inkomsten en ook geen eigendom in NL meer. Ik heb 2x tevergeefs bij de belastingdienst buitenland in Heerlen om vrijstelling van de belasting op mijn pensioen. Twee keer afgewezen omdat ik niet kan bewijzen dat ik in Thailand belastingplichtig ben.

De vragen om een fiscaal nummer in Thailand en een bewijs van belasting betaling heb ik niet. Hoewel het contract inkomsten uit pensioen onder de Thaise belasting legt, blijft Heerlen weigeren.

Hoe kom ik hier verder mee, kan iemand mij helpen met contacten of voorbeelden van een vrijstelling?

Groet,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Heerlen blijft belastingvrijstelling weigeren”

 1. erik kuijpers zegt op

  Kijk svp eerst eens hier:

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/problemen-heerlen-belastingvrijstelling/

  Deze meneer heeft ook een paar keer vrijstelling gevraagd en tenslotte een klacht ingediend bij de nationale ombudsman. Die zond het door naar de klachtendienst van de belasting. Hij heeft vrijstelling gekregen omdat hij kon aantonen dat hij met een verlenging wegens retirement het land niet hoeft te verlaten.

  Doe als hij.

  Je kunt de mensen in Heerlen verder wijzen op de e-mail aan mij in zomer 2014 welke email is opgenomen in het belastingdossier postactieven in dit blog. Uit mijn hoofd: vraag 6 tot en met 9. Kopieer dat gerust (als dat kan tenminste.,..); die e-mail is door Heerlen aan mij verzonden en getekend door een academicus van de afdeling vaktechniek.

  En anders resten je twee opties:

  Laat de aanvraag doen door een belastingadviseur in Nederland, of wacht inhouding af en teken bezwaar aan tegen de ingehouden loonbelasting. Denk aan de termijnen en de postvertraging.

  Succes.

 2. Corretje zegt op

  Ten allen tijde de aanvraag laten doen door een goede belastingadviseur in Nederland.
  De mijne heeft een weekend uitgetrokken om het verdrag de bestuderen, diende vervolgens de aanvraag in en ik kreeg direct vrijstelling. Voor goed, voor alles.
  Dat kost een paar honderd euro, doch je bent dan van een hoop narigheid af en het gebeurt vakkungig.

  • erik kuijpers zegt op

   Waarmee recht halen helaas geld kost en nog wel een paar honderd euro.

   Als je in Thailand niet hoeft te betalen, daarover heb ik herhaaldelijk geschreven, kleine pensioenen moet je wel aangeven maar kosten geen baht belasting, is die inschrijving overbodig. Bij een koers van 36 en 64+ of invalide is de eerste (pakweg) 1.100 e/maand hier wel belast maar hoef je niet te betalen.

  • Adri Buijze zegt op

   Kunt u naam en adres geven van deze adviseur.

   • Corretje zegt op

    Ja Adri Buijze.
    Het is accountantskantoor Simonse en Geus te Heinkenszamd, Zeeland.
    T.a.vc. Marco Simonse
    Die weet van de hoed en de rand en heeft het voor mij pico bello geregeld. Hij kent het verdrag en vind dat een ambtenaar zich daaraan miet houden.
    Voor niks doet hij het niet, maar is zeker niet duur.
    SUKSES.

 3. peter zegt op

  Dus naar het belastingkantoor in Thailand gaan en een belastingnummer vragen.
  Is geen enkel probleem.
  Wel een letter of confirmation van de Thaise bank meenemen.Dit is een overzicht van de mutaties op de Thaise bankrekening.

  • Kees 2 zegt op

   Precies !

   Wat is voor Hans het probleem? Hans, je meldt je morgen aan bij de Thaise belastingdienst, je krijgt direct een kaartje mee met fiscaalnummer. Dat werkt toch veel sneller dan een langdurige strijd aangaan met Heerlen?!

   Als dit niet genoeg is doe je aangifte in Thailand en gezien je kleine pensioen (zoals Hans zelf aangeeft) hoef je geen cent te betalen (tot aan ruim 400.000 baht betaal je niets).

   Dan heb je 2 bewijzen en kan Heerlen niet meer dwarsliggen.

   • Barry zegt op

    Beste Kees

    Bedankt voor je informatie
    kun je me vertellen wat ik
    naast paspoort nog verder
    voor documenten moet meenemen
    om dit fiscaalnummer te bemachtigen?
    en Welk loket bij revenuedepartement

    alvast bedankt voor je medewerking
    Barry in Pattaya

 4. Peter zegt op

  Ik heb dit ook gehad en besloot belasting te betalen in Thailand. Er zijn veel aftrekposten in Thailand dus belasting is veel, veel minder dan Nederland. Vergeet niet dat belasting op AOW en evt. Ambtenaar pnsioenen moeten altijd in Nederland betaald worden. Met prive pensioenen mag je kiezen tussen NL en Thailand. Atrek posten in Thailand zijn o.a. standard aftrek 90,000, 65+ 190,000, levensverzekering premie kosten, bepaalde ziekte kosten, vrouw en familie kosten, belasting teruggave grote inkoop enz. Van wat over blijft is de eerste 150.000 belast at 0%. Wel de moeite waard om uit te zoeken en dus “legaal” te blijven.

  • erik kuijpers zegt op

   Peter, waar staat die keuzemogelijkheid in het verdrag? Ik kan het niet vinden. Het staat er ook niet.

   • Peter zegt op

    Vraag het aan Heerlen. Prive pensioen telt als “Werldinkomst” dat ergens belast moet worden. Zonder actie van de ontvanger wordt dit in het land van uitbetaling belast.

    • Lammert de Haan zegt op

     Dit moet je niet vragen aan “Heerlen”, Peter. Dan ben je werkelijk aan het verkeerde adres. Daar gaat zij nl. niet over.

     “Wie” en “waarover” mag heffen wordt door het Belastingverdrag Nederland-Thailand bepaald en niet door Kantoor Buitenland van de Belastingdienst. En hoe dat vervolgens is geregeld in het Verdrag kun je lezen in artikel 18, luidende:

     Artikel 18. Pensioenen en lijfrenten
     1. Onder voorbehoud van de bepalingen van het tweede lid van dit artikel en het eerste lid van artikel 19, zijn pensioenen en andere soortgelijke beloningen ter zake van een vroegere dienstbetrekking betaald aan een inwoner van een van de Staten, alsmede aan een zodanige inwoner betaalde lijfrenten SLECHTS in die Staat belastbaar.
     2. Die inkomsten MOGEN echter OOK in de andere Staat worden belast, voorzover zij als zodanig ten laste komen van winst, die in die andere Staat is behaald door een onderneming van die andere Staat of door een onderneming die aldaar een vaste inrichting heeft.

     Zoals Erik Kuijpers al aangaf bestaat er voor JOU geen enkele keuze mogelijkheid.

  • Proppie zegt op

   Peter, Ik ben ook belasting gaan betalen in Thailand, maar zou graag met jou van gedachten wisselen over de aftrekposten.
   Kan je me mailen op hansg@gmail.com?

   • Proppie zegt op

    Weet iemand het loonheffingnummer van het SVB? trouwens mijn email is hansg65@gmail.com sorry!

   • Ger zegt op

    Zou goed zijn om aftrekposten hier op dit blog openbaar te maken zodat men weet wat te verwachten of in te vullen bij de Thaise aangifte inkomstenbelasting.

    • Lammert de Haan zegt op

     Beste Ger,

     Als je echt wilt weten wat je te wachten staat na aangifte zul je niet alleen zicht moeten hebben op de aftrekpost maar ook op de belastinggrondslagen (waar heft Thailand inkomstenbelasting over) en de verschillende tarieven. En dat is allemaal teveel om op te sommen in Thailand Blog.

     Voor m’n praktijk raadpleeg Ik doorgaans de volgende websites:

     Thaise Belastingdienst:
     http://www.rd.go.th/publish/6045.0.html
     http://www.rd.go.th/publish/48247.0.html

     PWC Thailand – Thaise belastingen:
     http://www.pwc.com/th/en/publications/assets/Thai-Tax-2016-Booklet-en.pdf

     Mazars, Bangkok – Personal Income Tax:
     http://www.mazars.co.th/Home/Doing-Business-in-Thailand/Payroll/Personal-Income-Tax

     Hoofdstuk 12 – Persoonlijke belastingen Thailand:
     http://www.bia.co.th/016.html

     Thaise belasting website (engels):
     http://www.rd.go.th/publish/16399.0.html

     Belastingverdrag Nederland-Thailand:
     http://www.rd.go.th/publish/1785.0.html

 5. edard zegt op

  Ikzelf vind het niet nodig om een vrijstelling aan te vragen bij de belastingdienst
  Ik vecht het op mijn manier uit via een bezwaarschrift bij de centrale raad van beroep
  En ik moet zeggen dat het goed werkt

  • Lammert de Haan zegt op

   Het is alleen jammer, Eduard, dat de Centrale Raad van Beroep géén vrijstellingsverklaring verstrekt voor de inhouding van loonbelasting. Daar gaat zij niet over.

 6. Rob Huai Rat zegt op

  Erik wanner wil eindelijk eens toegeven dat jouw manier van een langdurig gevecht met Heerlen niet altijd de juiste weg is. Er is een simpele manier en dat is een keuze. Ga naar de Thaise belastingdiest en doe aangifte en betaal een gering bedrag. En a.u.b. kom nu niet weer met die zure reaktie van hele volkssatammen kunnen geen aabgifte doen en niet betalen. Dat is NIET waar. Als je provinciale kantoor je niet kan of wil helpen moet je naar het REGIOkantoor gaan en word je zeker geholpen. Ik s;prreek uit persoonlijke ervaring en een aantal Nederlanders in de provincie Buriram die mijn advies hebben opgevolgd hebben dezelfde positieve ervaring. Erik ik twijfel geen moment aan jouw kennis van het verdrag maar misschien is mijn kennis over het gedrag van Thaise ambtenaren iets groter door mijn zeer langdurig verblijf in Thailand..

  • erik kuijpers zegt op

   En wat prevaleert Rob, verdrag, wet of ambtenaar?
   En wat is de waarde van een e-mail van een drs van de belastingdienst Heerlen?

   Tenslotte: ik heb geen probleem met Heerlen, al 15 jaar niet. Mijn verzoek duurt een maand en is dan klaar voor weer tien jaar. Daarmee sluit ik dit af.

  • Lammert de Haan zegt op

   Mag ik jou vragen, Rob Huai Rat, hoe omvangrijk jouw ervaring is? Mijn ervaringen en dan met talloze in Thailand wonende Nederlanders geeft duidelijk een andere richting aan. Zelfs als zo’n klant van mij ook nog eens een advocaat inschakelt is succes lang niet altijd verzekerd. Ik weiger om in zo’n geval het advies te geven om maar een “dikke enveloppe met inhoud” mee te nemen naar het Belastingkantoor!

   • Rob Huai Rat zegt op

    Lammert nog ik nog een van de andere Nederlanders heeft een dikke enveloppe gegeven. Ik ben een paar keer weggesturd door Buriram met de mededeling geen buitenlandse aangiftes alleen Thaise. Na de laatste afwijzing was ik een paar dagen later op bezoek in Khon Kaen en ben daar op de bonnefooi naar binnnen gelopen. Ik dacht grotere stad groter kanoor mischien meer kennis. Aan de receptie vroeg ik of ik iemand kon spreken over aangifte voor een buitenlander. Geen enkele aarzeling een telefoontje en ik werd door een andere dame naar een kantoot gebracht. Daar werd mij alles uitgelegd door een kundige ambtenaar. De Thaise belastingdienst heeft het land opgedeeld in regios en elke groep provincies heeft een kantoor waar men over verdragskennis beschikt en mensen die de Engelse verklaring kunnen afgeven. Hij kon mij helaas niet helpen omdat ik als inwoner van Buriram onder regiokantoor Nakhon Ratchasima (Korat) viel. Toen ik mij in Korat meldde ook geen aarzeling en ik werd gelijk naar een kantoor gebracht en korrekt geholpen. Mijn ervaring is niet uitgebreid, maar ik kan zeggen dat mensen die problemen hadden met kantoor Buriram ook na mijn verhaal zeer goed zijn geholpen door Korat. Ook 2 mensen die een klein pensioen hadden wardoor onder de belastbare grens vielen kregen keurig de benodigde verklaring. Net als Erik sluit ik dit af. Ik heb alleen mensen duidelijk willen maken dat er een andere mogelijkheid is. De weg van de minste weerstand en dus helaas toegeven aan de eisen van Heerlen ook al zijn die in strijd met het verdrag. Ik heb verder geen belang bij deze gang van zaken en wilde mensen een keuze geven. Ik zal dus niet meer reageren op dit onderwerp op dit blog.

 7. timker zegt op

  Vorig jaar in Sawang Daen Din (Isaan) een Thai Taxnummer aangevraagd (ik moest wel aandringen), na een paar weken gekregen en toen een schikkingsbedrag van 5.000 Baht betaald. Dit schikkingsbedrag wegens onregelmatige overschrijvingen van NL naar Thailand (spaargeld en vervroegd pensioen), ik heb gewoon mijn bijgewerkte bankboekje overlegd. Nu ieder half jaar er heen, het 1e half jaar check bankboek – begin nieuwe jaar de aangifte en het schikkingsbedrag betalen. Met het Thai Taxnummer en de Thaise aangifte over 2015 toen 5 jaar belastingvrijstelling in Nederland gekregen (je krijgt dan brieven voor je niet overheids aanvullend pensioenfonds) !!!

  • Ger zegt op

   Ken dit bedrag. Ook kleine Thaise ondernemers mogen dit schikkingsbedrag van 5000 baht betalen indien ze geen administratie voeren , als een soort aanslag belastingen dus.Zou prima zijn als je dit als pensionado zou mogen betalen , een eenmalige jaarlijkse aanslag. Het bewijs voor Heerlen en de pensionado betaalt slechts een habbekrats belasting maar wel officieel aan de Thaise belastingdienst. Misschien kan je er wel om vragen , in plaats van een aangifte met details in te vullen vraag je dan om een beschikking van 5000 baht waar bij je verder dan geen gegevens hoeft in te vullen.

 8. Lammert de Haan zegt op

  De problemen met Kantoor Buitenland van de Belastingdienst komen zeer regenmatig aan de orde in Thailand Blog. Trouwe lezers zouden zo langzamerhand van de hoed en de rand moeten weten hoe e.e.a. aan de vork steekt.
  Nog maar enkele maanden geleden plaatste Hans Bos een zeer lezenswaardig artikel over de nieuwe eisen die Kantoor Buitenland stelt voor het verkrijgen van een vrijstelling voor de inhouding van loonbelasting. Hierop zijn veel reacties geplaatst.

  Kantoor Buitenland neemt geen genoegen met een kaartje van de Thaise Belastingdienst met daarop je fiscalenummer. Zij eist een verklaring van deze dienst dat je ook daadwerkelijk als belastingplichtige staat ingeschreven in Thailand. Zonder zo’n verklaring wordt de aanvraag niet eens in behandeling genomen.

  Ik heb hier ook nog in het jongste verleden al het nodige over geschreven, maar vooruit, ik doe het nog maar een keer.

  Allereerst dit:

  1. aan het vrijstellingsformulier wat de Belastingdienst gebruikt is met ingang van 1 januari 2003 als gevolg van een wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 de wettelijke basis ontvallen;
  2. niet de Belastingdienst en zelfs niet de Nationale wet bepalen welk land waarover mag heffen, met meestal uitsluiting van het andere land: dit is uitputtend geregeld in het Belastingverdrag Nederland-Thailand;
  3. Kantoor Buitenland van de Belastingdienst schijnt een patent te hebben op het ontbreken aan verdragskennis;
  4. dit geldt al evenzeer voor wat betreft begrippen als belastingplicht, aangifteplicht, belastingschuld en vervolgens belasting betalen; deze begrippen zijn er bij mij, al weer zo’n 45 jaren geleden, figuurlijk gezien, INGESTAMPT.

  Hoe omzeil je nu de vereiste verklaring van de Thaise Belastingdienst, mocht zo’n verklaring niet in jouw bezit zijn?
  Hiervoor moet je te rade gaan bij het Belastingverdrag Nederland-Thailand. In dit Verdrag is uitputtend geregeld van welke land jij fiscaal inwoner bent en welk land dus mag heffen over jouw bedrijfspensioen. Verzamel dan ook de nodige bewijzen, waaruit blijkt dat je fiscaal inwoner bent van Thailand en dus niet van Nederland. Je kunt nl. niet fiscaal inwoner zijn van zowel Nederland als ook nog eens van Thailand.

  Deze bewijzen voeg je vervolgens toe aan je aanvraag om vrijstelling. Geef daarbij wel aan waarom je deze weg bewandelt. Van Kantoor Buitenland mag je geen verdragskennis verwachten. Jij zult hen dus stap voor stap moeten begeleiden door het Verdrag. Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders!

  De over te leggen bewijsstukken kun je ontlenen aan artikel 4 van het Verdrag.

  Enigszins verkort en voor zover van belang weergegeven, wordt je ingevolge artikel 4 geacht fiscaal inwoner te zijn (en ook in deze volgorde):
  a. van de Staat waar je een duurzaam tehuis tot je beschikking hebt; is dat in beide Staten het geval dan wordt je geacht inwoner te zijn van de Staat waarmee je persoonlijke en economische betrekkingen het nauwst zijn (middelpunt van de levensbelangen);
  b. indien zulks niet kan worden bepaald dan wordt je geacht inwoner te zijn van de Staat waar je gewoonlijk verblijft.

  Ad a. Je bent uitgeschreven uit Nederland en hebt hier geen duurzaam tehuis meer tot je beschikking. In Thailand huur je een huis. In dat geval wordt het al heel gemakkelijk om aan te tonen dat je fiscaal inwoner bent van Thailand: je stuurt het bewijs van inschrijving bij je gemeente, het huurcontract en bewijzen van huurbetalingen en betalingen voor levering van water en energiekosten op. Dat is de weg die ik meestal bewandel bij Thaise klanten die niet zijn ingeschreven bij de Thaise Belastingdienst. Het gaat er immers om om aan te tonen dat je in Thailand een duurzaam tehuis tot je beschikking hebt en niet of je al dan niet belasting betaalt in Thailand!

  Daarnaast kun je nog denken aan aanvullend bewijs, zoals je nota’s voor je telefoon- en internetaansluiting, kassabonnetjes en noem maar op. Maar ook of je in Thailand tezamen met een partner met al dan niet ook nog een kind woont

  Hiermee toon je niet alleen aan dat je in Thailand een duurzaam tehuis tot je beschikking hebt, maar tevens dat jouw economische en persoonlijke betrekkingen met Thailand het nauwst zijn, dus waar het middelpunt van jouw levensbelangen ligt.

  Ad b. Kun je niet aan ad a. voldoen (wat ik me nauwelijks kan voorstellen) dan bestaat altijd nog de mogelijkheid om aan te tonen waar je gewoonlijk verblijft met je inschrijving, je visum en je paspoort met de benodigde stempels. Maar in m’n praktijk is het zover nog niet gekomen.

  Daarnaast wil ik je adviseren om je pensioen rechtstreeks door de pensioenuitvoerder over te laten schrijven op een Thaise bankrekening, zulks ter voorkoming van de toepassing van artikel 27 van het Verdrag: de zgn. remittance base, waarbij de heffingsbevoegdheid wel weer terugkeert naar Nederland.

  Mocht de Belastingdienst volharden in haar weigering om vrijstelling te verlenen, maak dan na de eerste de beste inhouding op jouw bedrijfspensioen bezwaar. Ook dan zal waarschijnlijk een afwijzing volgen, want de Belastingdienst is nl. in de meeste gevallen zeer consequent in de zin van: EEN KEER IN DE FOUT GAAN IS ALTIJD IN DE FOUT GAAN.

  Maar ook dan geen probleem: ga in beroep bij de Bestuursrechter! Dit gaat je dan wel € 46,– aan griffierechten kosten maar het beroepschrift kun je digitaal indienen bij de Rechtbank. Bewandel daarvoor echter wel de juiste weg, zoals is aangegeven op de website van de betreffende Rechtbank.

  Zie in dit verband ook de door oud-collega Erik Kuijpers reeds geplaatste reacties, waarin in me volledig kan vinden.

  Maar mogelijk bestaat er nog een andere manier om de Belastingdienst, Kantoor Buitenland, uit de tent te lokken. Dat is de weg van het doen van aangifte, waarin je opneemt dat jouw bedrijfspensioen niet in Nederland belast is en waardoor je de ingehouden loonbelasting d.m.v. een aanslag terug vraagt.
  Mijn ervaring is dat hierop niet of nauwelijks wordt gecontroleerd. Maar mocht ook nu de Belastingdienst e.e.a. afwijzen en zij doet dat door middel van een voorlopige aanslag, dan zul je het nodige geduld moeten opbrengen en de definitieve aanslag moeten afwachten. Tegen een voorlopige aanslag kan geen bezwaar worden ingediend. Dit is pas mogelijk na de definitie aanslag.

  En als ik dan lees dat de steller van deze vraag, Hans, slechts een jaar geleden is geëmigreerd naar Thailand, dan vermoed ik dat hij inmiddels ook al een uitnodiging heeft ontvangen om aangifte te doen door middel van het papieren aangifteformulier Model M. Dat is nl. een standaardprocedure. Zo niet dan kan hij een zodanig formulier bestellen via de Belasting Telefoon Buitenland.

  Mocht je nog met vragen blijven zitten en dan meer van persoonlijke aard, neem dan gerust contact met me op. Dat kan via het e-mailformulier van m’n website:
  http://www.lammertdehaan.heerenveennet.nl of
  via e-mailadres l.haan14@chello.nl. Deze weg verdient de voorkeur.

  Lammert de Haan, fiscalist (gespecialiseerd in internationaal belastingrecht en sociale verzekering).

 9. Daniel Roosingh zegt op

  Geachte Lezers,
  Is het geen idee om met alle belanghebbende voor belastingvrijstelling van kantoor Heerlen.
  Een petitie/aanvraag aan te bieden via/met deskundige in Nederland voor alle nederlanders in
  Thailand.
  Zelf heb ik daar de skills niet voor,alleen 8 jaar lagere school en paar jaar avond onderwijs voor
  GAWALO onderwijs (Loodgieter).
  Ben de willekeur van Heerlen meer dan beu met eenzijdige wijzigingen richting gepensoeneerde
  verblijvende in het buitenland.
  De kosten kunnen we delen met alle aanvraagers/belanghebbende ?
  Met Vriendelijke Groeten,
  Daan Roosingh,Thailand

  • Lammert de Haan zegt op

   Beste Daniel,

   Eigenlijk is dit nog niet eens zo’n slechte gedachte. Het wordt hoog tijd om het misbruik van macht van Kantoor Buitenland van de Belastingdienst eens aan de kaak te stellen.

   Echter, de deelnemers aan zo’n actie moeten ook werkelijk “belanghebbende” zijn, d.w.z.: zij moeten ook daadwerkelijk hinder hebben ondervonden van de door Kantoor Buitenland onterecht gestelde eisen ter zake van het verkrijgen van een vrijstelling voor de inhouding van loonbelasting. Met vage klachten van “horen zeggen” begin je niets.

   Na bundeling van de klachten kan er een klacht worden ingediend bij Kantoor Buitenland van de Belastingdienst. Pas als hierop een onbevredigend antwoord wordt ontvangen kun je vervolgens een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman.

   Ik ben best bereid om e.e.a. in Nederland te coördineren: klachten bundelen, klaagschrift schrijven aan Kantoor Buitenland en zo nodig een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman. Om hieraan als belanghebbende mee te doen kun je je klacht richten aan mijn e-mailadres (zie een eerder bericht). Gebruik als onderwerp voor je bericht: “Klacht Kantoor Buitenland”. Dan sneeuwt zo’n bericht niet onder in de talloze e-mails die ik dagelijks binnenkrijg.

   En de kosten? Ja, daar moeten we het zeker over hebben. Het schrijven van een klaagschrift kan vrij snel worden gedaan: stel de kosten op € 50,– (incl. btw). Het aantal deelnemers bedraagt ook 50.
   Ik schrijf 50 declaraties uit, boek ze in in de boekhouding en volg de betalingen. Wellicht moet ik ook nog een paar herinneringen verzenden.

   Het lijkt me echter verstandiger om hier maar van af te zien, vind jij ook niet? Grapje! Veel belangrijker is dat er eens actie wordt ondernomen tegen de machtswellust van Kantoor Buitenland van de Belastingdienst.

   Ik heb het eerder aangegeven in Thailandblog: met het Belastingplan 2003 is de Wet op de loonbelasting 1964 dusdanig aangepast, dat de wettelijke basis aan het vrijstellingsformulier is ontvallen. Dat inspecteurs in de vrijstellingsbeschikkingen ook nu nog verwijzen naar het al lang niet meer bestaande wetsartikel, geeft te denken. Wellicht beschikt dat kantoor over een wel heel trage internetverbinding of heeft de postduif, die dit wijzigingsbericht had moeten afleveren, wegens hoge ouderdom het loodje gelegd. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij het loodje heeft gelegd omdat een wat al te ijverige amateur-jager hem van wat extra lood heeft voorzien. Daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website