Beste lezers,

Heeft er iemand ervaring met de e-wallet app (MiFinity), ofwel is MiFinity goed geaccepteerd wordt in Thailand?

Ik kan de bekende app dus niet aanmelden of de app installeren. Wat in Thailand zelf de meest gebruikte e-wallet is. Mijn doel is om dit jaar in Thailand met Mifinity e-wallet online te betalen voor diensten zoals Grab, Bolt, Foodpanda.

En ik graag wil weten of MiFinity goed geaccepteerd wordt in Thailand.

Groet,

Thaiaddict73

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Heeft er iemand ervaring met E-wallet app (MyFiniity) ofwel is Myfinity goed geaccepteerd in Thailand?”

 1. Eddy zegt op

  Volgens mij is de meest gebruikte betalingsapp is die van je Thaise bank.
  Op de markt, de pakketbezorger, etc. scan je gewoon een barcode van de verkoper en voila, je hebt betaald.

  TrueWallet had ik geprobeerd, wat een drama zeg.

 2. Daniël M. zegt op

  Beste,

  Ik gebruik zoveel mogelijk de app van mijn Thaise bank voor betalingen. Helaas werkt dat niet overal of wordt dat niet overal aanvaard, zoals dit bijvoorbeeld het geval is in sommige winkels van 7/11.

  Vriendelijke groeten,

  Daniël M.

 3. Wim zegt op

  Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? In Thailand kun je zo goed als alle betalingen digitaal afhandelen. Elke brenger van voedsel of goederen hetzij door Grab, FoodPanda, Shopee, Lazada, Bolt, Maxim, Kerry enzo verder, heeft een QR-code bij zich, die scan je vanuit de app die je van je Thai bank hebt, en klaar is de transactie. Geen MyInfinity nodig, geen ApplePay of GoogleWallet. Wat denk jij waarom al die bedrijven achter die global betaalapp’s die mogelijkheden bieden? Omdat zij er rijker van worden en jij armer. Het gebruik van die soorten app’s kosten altijd geld. Niet veel, soms wel, maar toch. Nergens voor nodig. Ze willen alle persoonlijke en financiële data van jou, je krijgt er ongemak voor terug. Zoals die bedrijven zelf al adverteren: het zijn ‘global’ betaalalternatieven. Global betekent rondom de aarde. Dus als je veel op reis bent. De ene keer in Bangkok, even later in Singapore, dan weer Instanbul, vervolgens Brussel. En weer terug via diverse aankomsten her en der. Maar een verblijf in Thailand en aldaar betalen voor je padthai die door een brommerkoerier wordt gebracht, of je bakjes mintmetchocoladeijs van dairyQueen of pizzaHawai van 1112PizzaHut: werk de betaling af met een scan vanuit de bankapp of betaal direct online na bestelling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website