Lezersvraag: Waar kan ik het beste goud inkopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 mei 2014

Beste lezers,

Ik zou graag willen weten waar je goud kan inkopen in Thailand. De plaatsen die ik zal bezoeken zal zijn, Bangkok- Chiang Mai en Hua Hin.

Alvast bedankt.

Groet,

Anita

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik het beste goud inkopen in Thailand?”

 1. Iris zegt op

  Ook wij gaan naar de zelf de plaatsen en willen ook Goud kopen

  • anita zegt op

   toevallig , wanneer ga jij iris?

   Moderator: niet chatten svp.

 2. ronny sisaket zegt op

  Overal in Bangkok kun je goud kopen enkel opletten op het gehalte ze hebben hier 97 % goud en 99,9 %
  dus het eerste is iets goedkoper maar bevat dan ook minder goud 🙂
  kleine staafjes zijn geen probleem bij invoer in europa maar met juwelen oppassen daar zijn taksen op het verschil zit in investeringsgoud 0 % invoertaks en juwelen moet je aangeven en betaal je 19 % op .
  De goudwinkels in Thailand zijn alleen rood van kleur en te vinden in elke shopping mall.

  gr
  ronny

 3. p.hofstee zegt op

  Waarom goud kopen in Thailand in Nederland is de goudprijs precies zo duur als in Thailand en je hoeft
  hier ook geen b.t.w. over het goud te betalen [dat geld alleen voor zilver] dus geen gedoe bij de grens
  in Nederland. Dus gewoon kopen in Nederland wel zo makkelijk.

 4. diditje zegt op

  Wellicht zou het ook nuttig zijn het artikel te lezen, verschenen op dit blog op 17/08/2013, geplaatst door Khun Peter. Blijkbaar zouden er in Bangkok meer dan 60 groothandelszaken te vinden zijn.
  Overigens heeft p.hofstee volledig gelijk, de goudprijs is zowat wereldwijd gelijk.
  Diditje.

 5. Jack Van Den Ouden zegt op

  Ik heb altijd goud gekocht bij de Chineese winkels die je overal kunt vinden in Bangkok . Het maakt niet veel verschil de ene of de andere winkel , maar je kunt altijd even de tijd nemen om te vergelijken ! De goudprijs is per dag verschillend , je zou de beurs in de gaten moeten houden als de prijs daalt als gevolg van de een of andere gebeurtenis in de wereld kun je het beste je goud kopen .Maar koop het niet zomaar op straat waar ze het ook wel eens aanbieden voor een veel lagere prijs dan in de winkel .Dan weet je zeker dat je nep goud koopt !

 6. Antony zegt op

  Voor de goud prijs in Thailand kijk ik elke dag even op http://www.goldpricethai.com . Indien ik goud wil kopen neem ik een c.c van de laatste prijs mee van die dag en laat het aan de verkoper zien.
  99% van de verkopers gaat accord met die prijs en indien b.v een groter gewicht word gekocht (10 bath of meer) word dit bedrag in een contract vermeld. Meestal eerst betalen dan en de volgende dag goud ophalen.
  Ik ga altijd naar de zelfde verkoper maar er zijn inderdaad vele legale goud verkopers tot in elk klein dorp aan toe.
  Nooit problemen gehad en indien de goud prijs omhoog vliegt ook weer verkopen is dan geen probleem.
  Groet, Antony uit een rustig en nog steeds heerlijk Thailand met 0% last van de coup van uit Bangkok.

 7. Tom Lassing zegt op

  Beste Anita,
  Er is in mijn ogen geen enkele reden waarom je helemaal in Thailand je fysieke goud gaat kopen. Je hebt in eigen land ook prima mogelijkheden om zuiver goud in munten of baren te kopen. Daarbij zijn de garanties op de zuiverheid hier in ieder geval begrijpelijker.
  Ook de prijs is geen argument. Die is wereldwijd gelijk, behalve in landen met restricties, daar is de prijs voor fysiek goud hoger.
  Je neemt gewoon een enorm risico in de toeristenlanden, want als toerist ben je snel bedonderd en later verhaal halen en of justitie inschakelen is er daar niet bij. Ik zou het dus niet doen.

 8. Leo Th. zegt op

  Beste Anita, het zou zomaar kunnen zijn dat de goudprijs wereldwijd ongeveer hetzelfde is maar ik neem aan dat jij op zoek bent naar een gouden ketting of ring en dan ben jij in Thailand beduidend goedkoper uit.
  Het arbeidsloon om zo’n ketting te maken is in Thailand nl. veel lager dan in Europa. In Chinatown (Bangkok) zijn heel veel goudwinkels met een enorme keuze en daar zal jij ongetwijfeld iets naar je gading vinden. Maar zie je ergens anders in Thailand iets wat je bevalt, dan zou ik dat kopen want qua prijs zal het niet zo veel verschillen. Bedenk wel dat het goud in Thailand vanwege het hogere karaatgehalte (bijna 24) een andere kleur heeft dan het goud in een Nederlandse winkel. En laat je niet bang maken dat je in een normale goudwinkel bedonderd zou worden. Vraag wel altijd een kwitantie waarop het gewicht in grammen staat vermeld. Veel plezier met je goud!
  Overigens moet je in Thailand, en zeker in Pattaya, voorzichtig zijn met het openlijk dragen van een gouden ketting. Helaas zijn er tegenwoordig lieden, die er niet voor terugdeinzen om je goud van je nek te rukken.

 9. Anita zegt op

  Bedankt ieder voor jullie reactie, ik kan er zeker wat mee.

  Groet anita

 10. jac zegt op

  pas op als je europa in komt met thais goud kunnen ze je btw laten betalen i.v.m.
  lager goudgehalte.

 11. jan geluk zegt op

  Het goud gehalte in Thais goud is veel hoger dan in NL.Maar waarom krijg je er dan minder voor terug in NL? Dat komt omdat ze Thais goud naar een aparte instelling moeten sturen om het goud gehalte te controleren en dat kost tijd en geld.Het goud in Thailand is echter veel mooier van kleur maar ook erg zacht.
  En goud wat je draagt daar hoef je geen invoer over te betalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website