Lezersvraag: Goed adres voor massage in Pattaya of Jomtien?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 december 2015

Beste lezers,

Regelmatig laten wij ons masseren in Thailand. De ene keer is de ervaring beter als de andere. Met name het kraken van de nek, blijkt nogal gevaarlijk, aldus mijn fysio in Nederland.

Daarom mijn vraag: “Is een goed en deskundig massage adres in Pattaya of Jomtien?”.

Met vriendelijke groet,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Goed adres voor massage in Pattaya of Jomtien?”

 1. Kees2 zegt op

  Als je je NEK wilt laten kraken (dat laat ik niet door een massage-dame doen!) dan moet je bij een chiropractor zijn: de Amerikaan Pack nabij Pattaya North Road.
  http://www.pattayachirocenter.com/

  Mijn bovenrug laat ik overigens wel door een sterke massage-dame in Jomtien kraken. Een ongevaarlijke, specifieke ‘greep’ heb ik haar aangeleerd. Daarnaast weet ze met harde massage een enkele gespannen spier redelijk tot soms goed ‘los’ te krijgen.

 2. jos zegt op

  In Baan Amphur ( 5 km van Najomtien.) zit Pim Massage t.o.v. de Relax bar. Ik kan deze aanraden vanwege de vakkundigheid van Pim.

 3. Chander zegt op

  Waarom niet naar een Thaise fysiotherapeut (physical therapist)? Die doet het veel beter dan een Thaise masseuse en ook veel beter dan een NL fysiotherapeut. Zij is bijna even goed als de chiropractor, maar toch stukken goedkoper.

  Een goede thaise physical therapist vind je in elke staatsziekenhuis. Per behandeling van ruim een uur kost tussen 500 en 600 Baht.

  Als je het eenmaal geprobeerd hebt wil je daarna geen andere massage meer.

 4. Leo Th. zegt op

  Chiropractor (kraker) of niet, het kraken van een nek blijft altijd riskant, waar ook ter wereld. Wordt door chiropractors zelf ontkend ( zij verdienen er een goed belegde boterham aan) maar een risico van (blijvend) letsel bij nekkraken is altijd aanwezig. Ik sta het niet meer toe. Massage is andere koek, heb al veel masseurs / masseuses aan mijn lijf gehad met wisselend resultaat. Heb je een goede gevonden dan is hij/zij de volgende keer weer vertrokken. Een leidraad kan zijn een diploma van een erkend opleidings massage instituut, zoals dat van Wat Pho in Bangkok. Daar ben ik ook geweest, de massage was stevig en niet zonder pijn, wel okay, maar de entourage vond ik maar niets. Ontzettend druk dus moest ik op mijn beurt wachten, omkleden bij het toilet en je ligt op een matrasje op de grond temidden van vele anderen, geen enkele privacy. Voor mij een éénmalig bezoek.

 5. epie zegt op

  In Pattaya a/d Nakula Road vanaf de rotonde doorrijden tot kort v/h eerste stoplicht rechts zit een foto zaakje en dan vrij snel ook rechts een soort van houten gebouw en vragen naar Lek een oud vrouwtje gegarandeerd succes.

 6. Rene zegt op

  Ga naar healthland zij hebben filalen o.a. In bangkok en pattaya. Klachten duidelijk aangeven dan worden die vaak verholpen, vaak drie of vier maal een behandeling doet wonderen.

 7. Paul Vercammen zegt op

  Dag Hans, inderdaad de Amerikaan Pack is zeer goed maar geeft geen massages. Wel behandelen (kraken) van je rug. Aan je nek zal hij niet beginnen zonder foto, die zal je eerst naar het hospitaal moeten gaan halen.(is wel vlakbij)kostprijs 800 bath/behandeling.Voor een goede massage ga ik steeds op Naklua road naar Windmill (is vlak voor het hotel) doch zoals gezegd de dames durven hier ook al eens wisselen.
  Succes

 8. Erik zegt op

  “Een leidraad kan zijn een diploma van een erkend opleidings massage instituut, zoals dat van Wat Pho in Bangkok” … Hahaha !!! Wie kan de echtheid van zo’n diploma’s onderscheiden ? Thailand, corruptie, enz… Moet ik toch geen tekening bij maken zeker ?

  • Leo Th. zegt op

   Ja, alles kan nep zijn of vervalst worden, daarom schreef ik ook “kan zijn”. Het woordje “kan” zegt het al, het biedt geen (absolute) zekerheid. Overigens ben ik vrij positief ingesteld en ga ik er niet automatisch vanuit dat er massaal nagemaakte certificaten in massage salons aan de muur hangen. Ben wel blij dat ik je aan het lachen heb gemaakt, gebeurt tegenwoordig te weinig, ook in Thailand. Zou Hans, de vraagsteller, adviseren op zijn eigen gevoel af te gaan en zich te laten masseren door degene waar je een goed gevoel bij hebt. En vergeet dat kraken van je nek!

 9. Han zegt op

  De beste massage die ik ken is in Pattaya Klang Soi 9 onder in hotel Thongkrajang 2.
  Met de vermelding geen sex. En een gediplomeerde masseuze. Voor 150 Bath p.u.

 10. Leon zegt op

  Zoek eens op T.B.M.I. Het Thai Blind Massage institute. Dit is gevestigd in het Jomtien Complex in Jomtien. Massage wordt door blinden gegeven. Niet alleen jij wordt geholpen, je helpt hen ook. Gewoon een keer proberen lijkt me.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website