Glucosemeter en teststrips kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 juli 2019

Beste lezers,

Ik heb diabetes 2 en ik wil een glucosemeter voor zelf testen van mijn bloedwaarden. Kan iemand mij advies geven welke merken betrouwbare glucosemeters er in Thailand te koop zijn en waar, maar belangrijker nog, of de teststrips makkelijk verkrijgbaar en betaalbaar zijn?

Groet,

Richard

12 reacties op “Glucosemeter en teststrips kopen in Thailand?”

 1. L.F.L.bert zegt op

  Accu Chek Preforma is voor mij al 8 jaar een betrouwbare meter. De teststrips zelfde naam code 222 alles gemakkelijk verkrijgbaar. Hier Chiang Mai ga ik naar de pharma Choice.

 2. philippe zegt op

  Beste Richard,

  Ik heb een Verio onetouch meegebracht van Belgie, die koste mij daar 29 euro, de strips dacht ik dat die redelijk duur waren ik dacht net geen euro per stuk, ik heb wel weet van dat ze bij het Bangkok hospital in Pattaya een afdeling diabetes hebben waar ik ook meters en benodigdheden gezien heb, echter heb ik geen weet van de prijzen, ik vermoed het goedkoopst is het gewoon door iemand laten meebrengen vanuit Belgie-Nederland.

 3. Erik zegt op

  Ik gebruik de Accu-Chek Active met bijbehorende strips en in Nongkhai koop je die in de apotheek. De meting is nauwkeurig want komt overeen met de waarden die blijken als ik geprikt word. Artsen gebruiken hem ook.

 4. Henk zegt op

  Bij Lazada kun je de aanbevolen apparaten kopen en ook de strips. Ikzelf gebruik Accu-Chek performa.
  Binnen 3 dagen in huis!

 5. Maarten Vasbinder zegt op

  In het algemeen zijn alle glucometers goed. Koop niet een hele dure. Daar zitten allemaal programma’s op die de meeste mensen nooit gebruiken. Vergeet niet te kijken naar de prijs van de teststrips. Die kan enorm verschillen. Let ook op de vervaldatum.
  Gebruik de prikker maar voor 1 persoon. Ziekten als AIDS en Hepatitis kunnen worden overgebracht met een prikker, ook al zit er een schone naald in.

 6. Rene zegt op

  Ik gebruik accu chek performa.
  Ik ben erg tevreden; dit is de eerste machine waarbij ik de naald niet voel prikken.
  Dit merk geeft binnen 5 seconden een uitslag. Ook is een memmorie aanwezig dat je kunt terugroepen.

  De complete machine kost 1900 baht (besteld bij lazada)
  De test strips (ook bij lazada besteld) kosten 670 baht per 100 stuks.
  Lazada levert deze spullen binnen 3 a 4 dagen in Thailand.

 7. Ron zegt op

  Zelf heb ik een Accu-Chek mobile van Roche. Deze werkt met cassette die 50 metingen kunnen. Daar zit een prikpen aan. Als je geregistreerd bent als diabeet stuurt Roche die gratis op. Tevens heb je recht op 6 gratis cassette (met voorschrift) per jaar. Een doos pennen kopjes (6 prikjes,) moet je wel betalen. Het toestel is een kleine computer en kan verbonden worden met een computer. Het gratis verhaal is wel van toepassing in België.

 8. tooske zegt op

  Zowel de Accu-Chek Active als de strips zijn ook te bestellen bij LAZADA varierend van 580 tot 1500 thb afhankelijk van de samenstelling van het pakket.

 9. Pieter zegt op

  Accu-Chek Performa strips 50 stuks 870 Baht,prikpen en meter zijn apart verkrijgbaar.
  Verkooppunt Fascino,Pattaya Noord

 10. Hugo van Woerden zegt op

  Bij elke ,farmacie, kan je een accu-chek kopen,de meters zijn betrouwbaar,bij aankoop van een meter krijg je een potje teststrips erbij,kost ongeveer 1600bth, een potje teststrips kopen varieert per farmacie van 500 tot 700 bth…… Ze zijn betrouwbaar.

 11. Rembrand zegt op

  Beste Richard.
  Ik wil je een alternatief aan de hand doen en dat is meter en teststrips kopen bij Aliexpress. In China zijn de glucosemeters in dezelfde meeteenheid als in Nederland namelijk mmol/L, terwijl in Thailand gewerkt wordt met mg/dl. Om van mmol/L naar mg/dl te gaan moet je mmol/L vermenevuldigen met de factor 18.

  Ik gebruik naar volle tevredenheid de Yiyue meter en strips van Cofoe. Deze strips zijn 25% van de nederlandse prijs en 50% van de thaise prijs. Een meter met 100 strips kost circa 700 Baht en 100 strips zonder meter circa 450 Baht. De beste leverancier in Aliexpress is m.i. de Cofoe Offical Store en ze leveren binnen twee weken omdat ze de volgende dag na de order al versturen en ze hebben een hele goede klantenservice.
  Rembrand

 12. Borita Thomas zegt op

  Snappen wie kan…Zit zelf in zorg diabetestraject en dat is gratis. Waarom zou ik naar het verre Oosten moeten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website