Beste lezers,

Ik wil de mensen in Phuket waar schuwen voor de immigratie in Phukettown. We waren woensdag bij de immigratie voor de ed visa te verlengen. We werden terug gestuurd om dat haar visa geldig was tot maandag, ze vonden dat ze het te druk hadden. En we moesten maandag maar terug komen. Jaja, dan is zeker niet druk?

Terwijl wij weten dat het een aantal dagen duurt voordat je je paspoort terug krijgt. De vorige keer moesten we overstay boete betalen, terwijl wij op tijd waren. Ze zeiden: had je gewoon een paar dagen eerder moeten komen. En nu komen we een paar dagen eerder en worden we terug gestuurd en moeten we maandag opnieuw komen.

Ik weet nu zeker dat we weer moeten betalen, die oplichters weten dat je geen kant op kunt. Dus wie weet er een oplossing om uit de klauwen te blijven van die geldwolven?

Mvg

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe blijf ik uit de klauwen van de geldwolven bij immigratie op Phuket?”

 1. Harry zegt op

  Wanneer dringt het in jullie farang hoofden eindelijk eens door ?
  het ENIGE recht, dat jullie in Thailand hebben, is zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld tegen zo gering mogelijke wederprestatie kwijt te raken. Daar doen haast alle Thais aan mee, en al helemaal de overheids”dienaren”. In niets volgen ze de NL “microgram rechtvaardigheid” naar de burger. Niks anders dan een groot farang plunderprogram.
  De enige reden, dat daarvan afgeweken wordt, is als je terug kan slaan, wegens bijv nog iets betere contacten ( dus handje kleingeld die kant uit) , bedrijf via BOI promotie enz.

  Je hebt vast dat losse inlegvel vergeten ( 1.000 THB bankbiljet)

 2. Marcel zegt op

  Tja…het is niet anders..het is love it or leave it…zo simpel is het…als ik er naar toe ga zet ik mijn feestmuts op en blijf dus lachen…boos zijn of worden heeft alleen maar negatieve effecten..

 3. hansk zegt op

  Moet je daar dan geen nummertje trekken uit de automaat. In hua hin wel nl, dus ook als is het druk ga je smorgens zo vroeg mogelijk en dan gewoon je beurt afwachten.

  Overigens probeerde de immigratie in Hua Hin, mij ook 20.000 thb af te troggelen, door me elke keer weer weg te sturen om dat ik de papieren niet in orde zou hebben. De laatste keer wilde hij een copie ID van de verhuurder.?? Had dat nog nooit meegemaakt. Hij vroeg het trouwens ronduit aan me vriendin, betaal 20.000,00 thb en ik maak het gelijk in orde.

 4. Han zegt op

  Eigenlijk zou je een verborgen camera mee moeten nemen en het op,you tube moeten zetten. Desnoods zonder camera het verhaal op you tube moeten vertellen in het engels. Ze zijn als de dood boor negatieve publiciteit dus kun je in elk geval een tik terug geven.

 5. eddy zegt op

  Met een glimlach op je gezicht zeg je vriendelijk “Mai pen rai’, je vraagt een bewijsje dat je daar bent geweest, je geniet van het weekend, biertje, glaasje wijn, en maandag ga je terug.

  Leven kan toch zo simpel zijn.

 6. Kees zegt op

  Ik herken hierin absoluut de immigratiedienst in Mukdahan in. Een geweldige dienstverlening en vriendelijke medewerkers. In het geheel geen klagen. Hier hangt tevens een mededeling bij de immigratiedienst waar men kan klagen. Daarvoor is.een telefoonnummer beschikbaar. Ook is er nog de T.A.T. autoriteiten die opkomen voor de Farang indien misbruik wordt gemaakt door overheidsdienaren.

 7. Christiaan H zegt op

  Een wellicht niet sympathieke maar wel doeltreffende actie is hierover in gezelschap van een Thaise partner hierover een hoge militaire autoriteit te benaderen. Ik heb hiermee in een geschil met de overheid wel succes gehad.

 8. RonnyLatPhrao zegt op

  Gewoon uit interesse.

  Ik veronderstel dat je bedoelt dat haar verblijfsperiode afloopt op de maandag en niet haar visum, en dat het “ED visa” een “Single entry” was.

  Er bestaan ook een “ED visa” met “Multiple entry”. Ze zijn niet altijd makkelijk te bekomen naar ik verneem, tenminste in de regio toch niet.
  Indien je dit echter kan bekomen hoef je niet naar immigratie voor een verlenging.
  Je zit dan wel elke 90 dagen opgescheept met “borderruns” natuurlijk.
  Maar je vraagt “Hoe blijf ik uit de klauwen van de geldwolven bij immigratie op Phuket”.
  Wel dat is een optie.

  Verder ben ik wel benieuwd hoeveel “overstay” boete je eigenlijk moest betalen(vorige keer)
  Hebben jullie dan geen ontvangstbewijs van je paspoort gekregen met een datum of laten jullie je paspoort zomaar achter bij immigratie voor een paar dagen ?

  Als je een boete voor “overstay” moet betalen wil dit normaal zeggen dat je verblijfsperiode verlopen was. Een verlenging is dan zelfs uitgesloten.

  Er is maar één (legale) mogelijkheid om nog een verlenging te bekomen als je verblijfsperiode al verlopen is, en dat is als je verblijfsperiode verloopt op een dag dat immigratie gesloten is. Je mag je dan alsnog aanbieden voor een verlenging op de eerstvolgende werkdag.
  Stel dat op een zaterdag je verlenging verloopt, maar je immigratiekantoor is gesloten in het WE en maandag is het toevallig ook nog een officiële feestdag waardoor ze ook gesloten zijn. In dat geval mag je nog altijd op dinsdag achter je verlenging gaan. Je zal je verlenging dan nog altijd krijgen en zonder “overstay” boete. Let wel. In dit geval dan enkel op dinsdag. Woensdag bent u te laat. U bent dan officieel in overstay. U zal dan het land moeten verlaten.
  Diegene die al aan het rekenen zijn dat ze hiermee dagen zouden kunnen winnen moet ik teleurstellen. De verlenging gaat aansluitend in op de oude verlenging. Je wint er dus niks mee.

  Ondertussen is het dinsdag. Hoe is het trouwens verlopen ?

  • Rob zegt op

   Hoi Ronnyja
   Inderdaad haar verblijfs periode was tot maandag.
   Maar als je dan pas je papieren in mag leveren .
   En dan naar 4 dagen je paspoort mag ophalen dan betaal je voor 4 dagen ,protesteren helpt niet.
   Want ze zeggen dood leuk had je maar eerder moeten komen.
   Als je 4 dagen eerder komt dan zeggen ze je bent te vroeg kom maandag maar terug .
   En als je dan daar iets van zegt word je gewoon weggestuurt.
   Ik ben ook naar de toeristenpolitie geweest zeggen ,zo is het gewoon helaas.
   En dan is mijn vriendin ook nog phillipijnse dat werkt ook nog tegen .
   Want zei moet een test doen terplaatse en de dames van rusland hoefde alleen sabade ka te zeggen .
   En dan was het goed lach wekkend gewoon.
   Ik weet dat ze een hekel hebben aan de phillipijnen en phillipijnse.
   Die worden om allerlei redenen terug gestuurt .
   Ik hoorde de phillipijnse(n)ook allemaal klagen .
   En ik kan dat echt wel begrijpen want die willen niks onder tafel betalen.
   Gr Rob

 9. jasmijn zegt op

  Ik herken mijzelf absoluut niet in het het bericht van Hansk.
  De emigratiedienst in Hua Hin handelt absoluut correct met de Farangs en is uiterst vriendelijk..
  Jaren ja jaren geleden was het iets anders, maar de laatste jaren is het goed georganiseerd en perfect..
  inderdaad je trekt een nummer en wacht gewoon je beurt af en je wordt hoffelijk geholpen…
  Je betaald gewoon wat je betalen moet en er worden beslist hier in Hua Hin geen speciale prijzen gehanteerd voor Farangs.
  Ik vind het dus een broodje Aap verhaal van hansk…

  • hansk zegt op

   Hallo Jasmijn,

   Echt geen broodje aap verhaal, helaas echt gebeurt. Overigens ben ik de eerdere keren ook correct geholpen.

 10. Rick zegt op

  Maak een melding bij het anti corruptie kantoor van de regering in Bangkok dit kan misschien ook schriftelijk of per mail. Als ze bij dat soort instanties geen voer krijgen kunnen ze er ook niks tegen doen.

 11. barry zegt op

  This is Phuket ,
  pas je eigen aan of pak je tas!

  Dik 6 jaar fulltime gewoond van mijn( 34 jaar tot 40 jaar) laatste 2 jaar op en neer reizend dus ook altijd wel een visum probleempje, voor stempel in paspoort 500 bath in paspoort stoppen , voor nieuw visum 1000 bath en een grote glimlach , doet wonderen , gaat zo in het borstzakje of in de burolade en je bent veel sneller klaar . Ja het is geen Nederland waar een ambtenaar een ambtenaar is , Functie’s binnen het immigratie kantoor moet je kopen , dus wil je daar stempeltjes uitdelen moet je eerst investeren en ja er moet een keer wat terug komen , en wat is er makkelijker dan een afraag dat te laten betalen 🙂

 12. David H. zegt op

  ik heb geen slechte ervaringen met immigatie jomtien soi 5 , steeds vriendelijk , soms wel wat extra copies en anders dan het vorig jaar ,vroeger soms geen recuutje voor de ades certificates (2 toen ) , maar zolang ik dat recuutje niet toonbaar nodig heb, zal het mij geen zorg zijn , en de 200 baht die de receptionist vraagt voor stempel levensbewijs pensioen , geef ik graag tegenover de 300 voor idem doktersbewijs er voor , tevens goedkoper dan een reisje ambassade BKK.!

  Tja ik heb dan ook niet genoeg fortuin om in het mooie Phuket te leven…… , och zie het als een kleine rijkemans taxatie en geniet van je hagelwitte stranden zou ik zeggen …..

  • Fieke zegt op

   Soms betaal ik ook 200 bath voor levensbewijs (moet het elke maand hebben) bij die kerel aan receptie !!! Alleen als ik een gekende person zie…..daar betaal ik niks.
   Maar wil er ook geen problemen maken.
   Ik deed dat 1 keer aan receptie, een thai en een farang samen vroegen ook 200 bath en ik vroeg een recuutje…..dat kon niet hahahahah, ik niet betaald maar kreeg van die farang wel een verwittiging……ga volgende keer naar ambassade dan betaal je 2000 !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website