Geld overmaken bij aankoop condo in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 februari 2019

Beste lezers,

Hoewel ik al ijverig veel belangrijke informatie van Thailandblog over het kopen van een condominium heb gelezen en ook het een en ander heb gekopieerd wil ik graag advies over het volgende. Het gaat over een aankoop van een dubbele condo met 2 aparte eigendomsbewijzen. Daarvan betaalt mijn vrouw, die een Thais en een Nederlands paspoort heeft, er een.

Omdat de condo’s op buitenlandse naam staan gebruikt ze ook haar Nederlandse paspoort. Beide hebben we een aparte Nederlandse bankrekening bij de ING en hier bij de Kasikornbank. Wij moeten natuurlijk aantoonbaar de euro’s overmaken vanuit Nederland naar Thailand.

Wanneer ik de wisselkoers zie bij Kasikorn en SCB dan zijn die belangrijk lager dan Transferwise en TT wisselkantoor. Helaas mag ik, in dit geval, daar geen gebruik van maken. Toch heb ik ergens op Thailandblog gelezen dat bijvoorbeeld de Krungsribank een betere wisselkoers geeft bij overboeking van grote bedragen.

Tenslotte kan ik bij ieder willekeurige bank een rekening openen?

Groet,

Jan

13 reacties op “Geld overmaken bij aankoop condo in Thailand?”

 1. Koen Lanna zegt op

  Beste Jan,

  Wat is de reden dat je Transferwise niet kunt/mag gebruiken ? wij overwegen namelijk vergelijkbare stappen en hebben geconcludeerd dat het beter is hier een THB rekening te hebben en er (op een gunstige koersmomenten) met TransfeWise geld op te zetten vanuit Nederland. Dat lijkt ons veel goedkoper dan EUR naar een FCD en die later (ook op een gunstige koersmomenten) om te zetten. De traditionele banken rekenen veel te slechte koersen en veel te hoge transfer-kosten.

  • Cornelis zegt op

   Het probleem zou kunnen zijn dat geld dat met Transferwise op je Thaise rekening wordt gestort, niet ‘zichtbaar’ uit het buitenland komt – hetgeen, zoals Jan schrijft, een vereiste is in dit geval. Transferwise werkt via bepaalde Thaise banken, die het geld als een binnenlandse transactie naar jouw bankrekening overmaken.

  • VHC zegt op

   Gewoon rechtsteeks van je Nederlandse bank naar je Thaise bank overmaken, iets mindere wisselkoers maar je koopt niet iedere dag een condo. Vergeet niet te vermelden dat het geld voor een aankoop van een condo is en het beste in het Engels. Als je dat niet doet kan je op grotere kosten rekenen.

  • Jan S zegt op

   De bankkosten vallen wel mee bij de ING. Het maximale bedrag dat ik in één keer mag overmaken is € 50.000,=. Dan betaal ik 0.1 % en omdat ik alle kosten voor mijn rekening neem (OUR) komt er € 25,= bij.
   Dus totaal 75,=.
   Bij aankoop van een Condo MOET het in euro’s binnenkomen waarna de Thaise bank het omwisselt.
   Dat is ook een belangrijke vraag: Welke Thaise bank geeft de beste wisselkoers?

 2. eugeen zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden enkele filmpjes gemaakt, ondermeer eentje over het aankopen van een condo en welke stappen je best onderneemt. Misschien is het nuttig om het toch even bekijken.
  (de reclame tijdens de laatste seconden geldt niet meer).
  https://www.youtube.com/watch?v=bXJ2UBwM8GU

  • Jan S zegt op

   Bedankt Eugeen voor je duidelijke informatie.

  • Bob zegt op

   Hoi Eugeen,

   Ik heb met veel belangstelling naar je filmpje gekeken. Bravo. Waarom geldt de reclame de laatste seconden niet meer maw heb je geen bureau meer waar je allerhande advies kan krijgen?

 3. Johnny BG zegt op

  Neem het cash mee, doe aangifte bij de douane in NL en in TH. Met het aangiftebewijs van de Thaise douane kan je de herkomst aantonen.
  Cash kan qua aankoopprijs ook weleens een voordeel hebben.

 4. wim zegt op

  Zorg gewoon even dat je een FETF krijgt van de bank, daarmee is alles klaar.

 5. Rob Tha Mai zegt op

  Eerst de Euro is minder waard door: 1 de Dollar, 2e Griekenland, Spanje Italie. 3e De vluchtelingen. 4e de handelsoorlog Amerika/China.

  Ik begrijp niet, dat je Thaise vrouw op haar Hollandse paspoort koopt. Een Condo gekocht door een Thai is circa 10% goedkoper, daar Farang extra belasting moet betalen.

  • Jan S zegt op

   Het zijn 2 naast elkaar liggende condos die verbouwd zijn tot woon- en slaapkamer.
   In foreign name met 2 aparte eigendomsbewijzen. Op buitenlandse naam betaal je inderdaad extra maar bij verkoop is het natuurlijk ook meer waard en makkelijker te verkopen. Daarom laat ik het registeren met haar Nederlandse paspoort.
   Bij een eventuele verkoop wordt het gewoon als een condo met slaapkamer aangeboden. Ik gaf haar de keuze om op beide namen te kopen of 1 condo volledig op haar naam. Gevoelsmatig vindt ze het leuk om zelf een condo te bezitten.

 6. eduard zegt op

  Als je het cash meeneemt,ik deed het ook, vergeet niet het opnameafschrift mee te nemen van je hollandse bank en wees zuinig op die 3 papieren.opnameafschrift Hollandse bank, douane pier D schiphol en het thaise formulier van import geld.Ook betere wisselkoers met veel geld van euro naar baht en er blijft nergens geld aan de strijkstok hangen.In ieder geval je euro s bij een bank in Thailand niet omwisselen.En je kunt niet bij iedere bank een rekening openen,maar zijn er wel.

 7. Michel Kleinmann zegt op

  Geld dit alleen voor een condo ?

  Bij aankoop van een huis moet er fan ook duidelijk aantoonbaar zijn dat het bedrag recent vanuit Nederland komt of mag het bedrag er geruime tijd opstaan ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website