Mijne Dames en Heren,

met veel belangstelling lees ik steeds de verhalen en reacties op Thailandblog.

Nu zit ik met een aantal vragen waar ik niet uitkom.Ik woon momenteel in de Dominicaanse Republiek,maar ik wil graag verhuizen naar Thailand.ik ben 63 jaar,heb een WIA uitkering en prepensioen, dus ik heb maandelijkse inkomsten en het UWV maakt ook geen bezwaar. Ik ben ook van plan om Thais te leren, dus ik zit nog vol met ambities.

Het probleem wat ik heb is hoe regel ik een Visa? Het liefst voor langere tijd. Hier in de Dominicaanse is geen Thaise ambassade of consulaat en het liefste vlieg ik direct van de Dominicaanse naar Thailand, veel goedkoper en lang niet zo omslachtig. Ik heb aan de luchtvaartmaatschappij gevraagd om een enkele reis en dat was geen enkel probleem. Ik weet alleen niet hoe ik dat moet aanpakken met die Visa, ik las iets op de site dat je het op de luchthaven van Bangkok kon doen, ik heb echt geen idee.

Ik hoop dat U mij kunt helpen want ik wil mijn zaakjes goed in orde hebben. Bij voorbaat hartelijke dank voor de genomen moeite.

Met vriendelijke groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Geen Thaise ambassade waar ik verblijf, hoe regel ik nu een visum?”

 1. Mathias zegt op

  Beste Rob, niet moeilijker maken dan het is, maar zo makkelijk als u denkt dat het gaat, dat kunt u vergeten!
  1) De vliegmaatschappij liegt want er gaat helemaal geen direkte vlucht van geen een vliegveld op de Domenicaanse richting Bangkok. 1 tot 2 tussenstops en behoorlijk duur! Heb het natuurlijk even gecheckt voor ik dit opschrijf! De goedkoopste oplossing zult u dus moeten googlen, maar denk dat eerst naar Amerika vliegen en vandaar naar Bangkok de beste oplossing is. Miami ligt bv heel dichtbij. Dan komt u Bangkok binnen en hebt u 30 dgn visa bij aankomst. Ik zou dan eens naar woonruimte gaan kijken en een retourtje boeken met Air Asia naar bv Cambodja ( Phnom Penh ), Laos ( Vientiane, kan ook per nachttrein ) en daar naar de Thaise ambassade gaan en een visum aanvragen. Ik heb in beide landen een multiple visum gehad omdat ik pas n veertiger ben, andere mensen hier op het blog kunnen u zeker vertellen welk visum voor u het aantrekkelijkst is omdat zij daar ervaring mee hebben ( dacht dat ze het hier altijd over een non o hebben? ) Ik praat dan over 50+ en gepensioneerden. Het kost u in ieder geval wat werk,das zeker!

 2. Hans K zegt op

  Een visum OA is het aantrekkelijkste voor een 50 jarige, dan hoef je niet elke 3 maanden thailand uit voor een buitenland bezoek. Hierbij moet je aan de inkomensvoorwaarden voldoen van of 800.000, thb per jaar verdienen of minder kan ook maar dan in combinatie met een spaarrekening of alleen een spaarrekening met genoemd bedrag kan ook, elders staat dit uitgebreid beschreven hier op thailand blog.

  Als de embassades in de buurlanden van thailand, het zelfde beleid voeren als in nederland is het onmogelijk om die O.A daar te verkrijgen, omdat je dan de gevraagde documenten niet kunt aanleveren.

  Best eerst een O visum aanvragen van 3 maand in een land waar een thaise ambassade is en die je eventueel het best kunt combineren met je vlucht naar bangkok. Dan naar een immigration office in thailand met een jaaropgaaf /inkomensverklaring die je eerst bij de nederlandse ambassade in bangkok moet laten betekenen, en een aanvraag doen voor een OA visum bij de immigration..

  Vraag me niet waarom, maar bij de thaise emigration hoef je niet zoveel aan te leveren als bij de embassades.

  Laat even weten met welke maatschappij jij gaat vliegen naar bangkok en welke route. Ik wil nl. volgend jaar van uit Bangkok nog naar Brazilie en/of Florida.

  Wens je in ieder geval veel succes toe,met name dat je de taal wilt leren spreken, spaans is een stuk gemakkelijker als het thais.

  Ik ben hier eigenlijk vanuit gegaan dat er inderdaad geen rechtstreekse vlucht geeft van de Dominicaanse republiek naar Bangkok, ik kon ze ook niet vinden.

  Mocht dat wel zo zijn dan is de optie van Mathias ook niet verkeerd, vanuit thailand naar de buurlanden gaat relatief snel en goedkoop maar betekent dus wel een exra reis.

  Als bangkok niet rechtstreeks kan ik via malasia denk goed alternatief

 3. Martin B zegt op

  Ik begrijp werkelijk niet waarom de redaktie onze Nederlandse vraagsteller niet direkt verwijst naar het uitstekende artikel van Ronny Mergits ‘Thai visa, 16 vragen en antwoorden’, want dan zou hij al bij de eerste vraag weten dat hij geen visum nodig heeft om Thailand binnen te komen (want Nederlanders en Belgen hebben immers een ‘Visa Exemption’), en in of vanuit Thailand zijn vervolgstappen om een langer verblijf te regelen dan niet al te moeilijk.

  Op zijn minst zou een standaardlink naar deze ‘bijbel’ direkt onder elke visumvraag kunnen worden geplaats, maar deze link ontbreekt. Heeft Ronny voor niets gewerkt?

 4. Robert zegt op

  Beste Mathias,Hans K en Martin B.bedankt voor jullie snelle en deskundige reactie en advies.
  wat betreft de opmerking van Mathias dat is juist dat er geen directe vlucht van de Dominicaanse Republiek naar Thailand is.ik bedoelde eigenlijk met direct naar Thailand en niet met tussenveblijven van 2 of 3 dagen in Amerika of Nederland om daar naar de Thaise ambassade te moeten gaan.ik heb inmiddels contact voor woonruimte in Cha-am en Hua Hin ,lijkt mij wel leuk daar,misschien heeft iemand een ander idee?wat betreft de vlucht heb ik het volgende gevonden:met Delta Airlines van Santo Domingo naar New York (1.43 uur wachttijd) door naar Tokyo(2.35 uur wachttijd) dan naar Bangkok.bijelkaar 29.30 uur onderweg voor de prijs van 910 Us dollar.enkele reis .ik heb navraag gedaan bij Delta Airlines en ben gister nog even naar Delta op de luchthaven gegaan,en men bevestigde mij dat een enkeltje geen enkel probleem was.ik heb overigens jaren met Jetair gevlogen van Dominicaanse naar Belgie en altijd met enkeltjes.Iberia bv.geeft alleen maar retourtjes af.ik las ergens op de blog dat je bepaalde Visa alleen maar in Nederland kon krijgen ,heeft iemand daar ervaring mee?Martin ik heb inmiddels dat artikel Ronny Mergits gelezen,daar word je inderdaad wijzer van.iedereen bedankt voor alle moeite.ik zal er zeker mijn voordeel mee doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website