Beste lezers,

Bij welke instantie kan ik de geboorteakte bekomen van mijn vriendin die voorheen al gehuwd en gescheiden is in België ? Ik heb al gevraagd in het gemeentehuis waar ze gehuwd was en ook bij de rechtbank van eerste aanleg na de scheiding (zowat 8 jaar geleden) alsook bij Fod buitenlandse zaken.

Hulp is echt welkom, men zou er moedeloos van worden. Had niet gedacht dat het zo moeizaam zou gaan.

Met vriendelijke groet,

Frans

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan een geboorteakte van mijn Thaise vriendin?”

 1. riekie zegt op

  Geboorteakte krijg je in de plaats waar je geboren bent dus in haar geval in thailand .

 2. Dre zegt op

  heb die van mijn vrouw bij de griffier op de rechtbank moeten opvragen.

  • Rob V. zegt op

   Ik neem aan dat Frans dit bedoeld, waar in België kan ik een (kopie) van de daar reeds bekende geboorteakte bekomen. Dat je hem bij de Thaise gemeente kan halen is logisch maar waarom zou je aks de BE autoriteiten ook nog een kopie moeten hebben.

   In Nederland hoef je, wanneer de geboorteakte eenmaal us geregistreerd hier (bij de NL gemeente, wat vereist is indien met huwt of naturaluseerd in NL, bij inschrijving als inwoners ook vaak gevraagd doch formeel niet vereist) altijd hierop terugvallen. Aktes die door een NL autoriteit zijn geregistreerd (en dus een kopie in hun archief hebben) hoef je niet opnieuw achteraan als een andere autoriteit om de akte vraagt, die kunnen te raden bij hun collega overheidsambtenaren. De Thaise geboorteakte, huwelijksakte etc. houdt je in NL zelf maar in BE blijkbaar niet? In NL kun je gewoon melden “die heb ik hier op zolder liggen maar de gemeente x heeft de akte geregistreerd in jaar x, probeert u het daar maar bij uw collega ambtenaren als u de (kopie) akte wilt zien”.

 3. rob zegt op

  Halen in de gemeente waar je vrouw geboren is.
  Kan zijn dat er getuigen nodig zijn.

 4. Cees zegt op

  Het ligt aan de leeftijd van uw vriendin, tot1969 bestond er in Thailand geen geboorteregister, de ouders kregen de geboorteakte mee en moesten die zelf bewaren. Als die kwijt is moet uw vriendin met 2 getuigen naar het Ampur, hier wordt dan een officiele brief opgemaakt die dienst doet als geboorteakte, bai geurt.
  Dit heeft mijn vrouw ook moeten doen omdat we de huwelijksakte ook in NL wilden laten inschrijven, ze is toen met de “village head man” en een tante daar naar toe gegaan.
  Mensen die na 1969 geboren zijn kunnen wel een kopie krijgen op het Ampur van de plaats waar men geboren is, uiteraard op vertoon van ID kaart.

 5. Rudolf zegt op

  wij hebben de geboorte-akte van mijn vrouw gehaald bij de ampur van de (deel)gemeente waar ze geboren is

 6. Cor van Kampen zegt op

  Het hangt er vanaf waar de vrouw geboren is. In het noorden van Thailand ging de de familie meestal lang na geboorte voor aangifte naar het gemeentehuis., als ze tijd hadden. Meestal was de geboortedatum dan 1 januari of 1 april. enz. Ik weet van een vlaamse vriend dat immigratie van Belgie al dwars ligt als er
  1 januari opstaat. In het zuiden is dat allemaal veel beter geregeld.
  Mijn echtgenote is van 15 april 1963. Ook heb ik papieren van haar vader en moeder en zusters waar alles perfect op datum staat. Het is in Thailand zo dat veel kinderen nooit zijn aangegeven bij het gemeentehuis.
  Die bestaan ook eigenlijk niet. Kunnen ook niet naar school. Komt het meeste voor in het noord oosten van Thailand. Als je grote liefde met die weinige gevens daar vandaan komt. krijg je nooit een visa voor de EU.
  Cor van Kampen .

 7. Cees zegt op

  Ik heb me in mijn eerste reactie in het jaartal vergist, het is 1995. Hier een link waar het duidelijk staat wat te doen:
  http://www.minbuza.nl/producten-en-diensten/burgerzaken/legalisatie-van-documenten/landeninformatie/t/thailand.html onder punt 3.1 wordt het uitgelegd.

 8. frans zegt op

  Ja mensen ik bedoel in België , die geboorteakte moet toch vroeger ergens aangeboden geweest zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website