Beste lezers,

Een saldo op een spaarrekening bij een Nederlandse bank tot € 100.000,- wordt door de staat gegarandeerd, voor zover mij bekend.

Gelden er dit soort garantieregels vanuit de Thaise staat t.o.v. de Thaise banken? Zo niet, zou het dan verstandig zijn om je geld bij twee of drie banken weg te zetten?

Hoe groot is de kans dat bijvoorbeeld de Bangkok Bank of de Krungsri bank omvalt?

Met vriendelijke groet,

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Bestaat er een garantiesysteem voor spaargeld bij Thaise banken?”

 1. PaulV zegt op

  Ja ook in Thailand besteedt er een deposito garantie en die is 1 miljoen per rekeninghouder per bank.
  Bangkok Bank is dé systeem bank in Thailand en de kans lijkt me klein dat die omvalt maar zeg nooit nooit…

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Deposit_insurance#Thailand

 2. john zegt op

  http://www.dpa.or.th/ewt_news.php?nid=320&filename=index___EN

  is website van deposit protection agency. DPA.
  Dat zegt:
  garantie 11 aug 2012 tot 10 aug 2015 : 50 mio
  11 aug 2015tot 10 aug 2016: 25 mio
  na 11 aug 2016 : 1 mio ( dus ruwweg € 25.000.

  Het is dus wel zaak een stevige bank op te zoeken. Weet niet of per klant. Is mogelijk wel ergens op te zoeken.

  terzijde deze vraag is enkele jaren geleden ook gesteld maar natuurlijk inmiddels achterhaald,

 3. David H. zegt op

  Heb ik niet bij stil gestaan , dacht dat het per rekening was , niet dus ,probleem is als je er een bank bij neemt dat in thuislandje dat wederom de indruk geeft dat het niet op kan met je financien…
  Ook al is 1 millioen baht nu maar een kleine 25000 euro , vergelijkbaar met EU norm 100 000 euro magertjes maar , maar ja de indruk van 2 Buitenlandse banken te hebben …..

  Eigenlijk kan je evengoed naargelang je situatie , vanaf 1 millioen de overschot ..(..raar uitdrukking wel …) gewoon in goud om te zetten ….geeft je omzeggens de zelfde zekerheid en is ook onmiddelijk beschikbaar indien nodig , en geen NL of BE financiehaan die er naar kraait en wekt ook geen verkeerde indruk banken zat te hebben .

 4. Henry zegt op

  Parkeer uw spaarcenten bij een staatsbank zoals GSB, GHB, BAAC of KTB.
  De eerste 3 geven ook de hoogste belastingsvrije intresten op termijnrekeningen. Dagelijks bankieren doe je bij niet staatsbanken zoals Kasikorn.

 5. janbeute zegt op

  Is het niet de Baac bank ( bank of agricultuur , ook een farmerbank ) die er heel slecht financieel voorstaat , mede door het rijst schandaal .
  En wat die belastingvrije interesten betreft .
  Ben je belastingplichtig in Thailand , dan krijg je de belasting die door de banken is ingehouden weer terug bij je jaarlijkse afrekening op de belasting aanslag van de Thaise fiscus .
  Want de rente vrijstelling in Thailand is vrij hoog .
  Je moet al vele en vele miljoenen bathjes op deposito hebben staan als je tax betaalt over je rente gelden .
  ik heb ook zo ener rekening bij de TMB bank ( is ook een staatsbank van het leger ) , je denkt dat je meer overhoud daar je geen belasting betaalt maar de rentes zijn lagerder dan bij de commercieele banken .
  Dus je verliest op jaarbasis .

  Jan Beute .

 6. NicoB zegt op

  Valt me op, als je de lijst gedekte banken van de DPA bekijkt, dat daar Krungsri niet op voor komt. Klopt dat of zie ik iets over het hoofd?
  Of de DPA dekking ook geldt voor buitenlandse rekeninghouders al dan niet wonend in Thailand zie ik niet specifiek benoemd, is de conclusie juist, dat dit niet alleen geldt voor rekenighouders met de Thaise nationaliteit maar ook geldt voor buitenlanders?
  De garantie geldt per bank en per rekeninghouder. Hoe zou dat zitten met een en/of rekening, ik vermoed dat een en/of rekening van 2 personen gezien wordt als 2 rekeninghouders en 2 personen, dus dekking op zo’n rekening 2 miljoen. In NL is dat meen ik ook zo.
  NicoB

 7. Hugo zegt op

  Een paar jaren geleden vielen foreign currency accounts niet onder de garantie bescherming. Of dat nog steeds is weet ik niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website