Hoi!

Als het goed is ben ik volgend jaar april in Thailand, de full moon party en Thais oud en nieuw (met de waterpistolen e.d.) vallen bijna op dezelfde dag en lijken me allebei vet om mee te maken.

Maar ja, kan niet op 2 plekken tegelijk zijn (wil Thais oud & nieuw dan eventueel vieren in Bangkok), welke van de 2 feesten raden jullie aan?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Mandy

10 reacties op “Lezersvraag: Full Moon Party of Thais oud en nieuw in april?”

 1. jim zegt op

  De plaats om songkran te vieren is chiang mai, maar op koh pha ngan zal het vast ook een dolle boel zijn.
  Je hoeft het nieuwe jaar dus te niet missen tijdens de fmp 🙂

 2. phangan zegt op

  Het zijn 2 totaal verschillende feesten met misschien 1 overeenkomst het is de laatste jaren erg veel drukker geworden met alle gevolgen van dien.

  Waar je wel rekening mee moet houden is dat rond songkran er een volksverhuizing plaats vind en dus alle bussen, treinen, vliegtuigen en nadere vervoersmiddelen tjok en tjokvol zitten.

 3. phangan zegt op

  Ik zou persoonlijk voor Songkran kiezen heeft meer met Thaise cultuur te maken dan de Full Moon Party. Als je beide wilt zul je dus naar Koh Phangan moeten komen en dan Songkran vieren ( is hier maar 1 dag) en daarna of misschien zelfs op dezelfde dag FMP.

 4. Jan de Vlieger zegt op

  Mandy wat betreft Sogklan ( waterfestival ) de meeste buitenlanders die hier langer wonen ontvluchten de grote steden, in Pattaya / Bangkok ken ik er de lol er niet van in zien , woon zelf in een kleinere stad er daar word het nog enig zins op zijn Thais gevierd, of het VET is bepaal je zelf, of je het leuk vind om s”avonds vlak voor je gaat dineren een of andere buitenlander je overgiet met een emmer water hoor ik misschien nog eens,

 5. math zegt op

  Als je naar pattaya gaat daar zijn die gekken meer dan een week met de songkran bezig,is wel leuk om een keer mee te maken.Dan zou je kunnen doorvliegen voor je vmp. Want ik denk dat je naar 2 dagen wel genoeg heb van de songkran. Zou zeggen veel plezier.

 6. chrisje zegt op

  Ja Songkran dit jaar werden we uitgenodigd bij vrienden in Pattaya centrum
  Juist zoals Math zegt een stel gekken daar ben blij dit te mogen meemaken
  Voor mij hoeft het niet meer 1X is genoeg
  IK wens je heel veel water pret en vergeet niet een stel reserve kleding mee te nemen.

 7. Rick zegt op

  Ik zou voor het Songkran festival kiezen! De Full Moon Party is ook leuk maar je kunt ook voor of na Songkran naar Koh Pangan gaan en een ander feest bezoeken. Op Koh Pangan wordt iedere week wel ergens een feest georganiseerd. Of gewoon lekker iets eten en drinken op Haad Rin Beach is ook leuk. Songkran is een fantastisch feest dat je naar mijn mening het beste kan vieren in een van de grote steden van de Isaan regio (noordoosten van Thailand) bijvoorbeeld Udon Thani, Khon Kean, Korat. Het Songkran festival is een groot feest waarbij iedereen naar familie gaat om dit te vieren. Thaise mensen zijn heel gastvrij en vinden het prachtig als je meedoet! En gek is niet gek genoeg, alleen al naar de feestende mensen kijken is al leuk. Ik probeer ieder jaar in april in Thailand te zijn om dit feest mee te maken. Ik zeg er wel bij, het is in april wel heel erg warm in het binnenland. Maar tijdens Songkran heb je hier natuurlijk geen last van! En kijk uit in het verkeer want er wordt veel gedronken en in Thailand gaan ze gewoon rijden met een flinke slok op…

  Welke keus je ook maakt veel plezier! Ik vier Songkran 2014 in Buriram.

 8. Ben zegt op

  Denk je dat het ten tijde van de full moon party geen thais nieuw jaar is? Je hoeft dus niet op 2 plekken tegelijk te zijn. Veel plezier!

 9. Frank v Hamersveld zegt op

  Songkran, het water festival van de thaise bevolking is een geweldig feest. Let wel in de kleine steden. In de grote steden zoals in Pattaya, waar ik altijd kom, duurt het bijna een week, en kom je er met het originele kopje water over het hoofd gieten niet vanaf. Van s’morgens vroeg tot s’avond laat wordt je overgoten met emmers IJS koud water. Door de opkomst van de water pistolen worden mensen letterlijk omver geblazen op straat en gebeuren er vele ongelukken. Je komt nergens droog aan, ook niet als je wat wilt gaan eten of naar de disco wilt. Niemand en dus ook de open taxi’s (baht bus) worden zeker niet ontzien. Ik heb het een paar jaar mee mogen maken, en weet wat me te wachten staat. Als je van chaos houdt is het de moeite waard, maar het is dus niet zonder gevaren. Aangezien het water daar niet schoon is, komen velen ook nog eens met ontstoken ogen te lopen met alle gevolgen van dien.Sorry als het beetje negatief klinkt allemaal, zo bedoel ik het zeker niet, maar wil je wel waarschuwen. Ik vind het een koel feestje. Frank

 10. Dick van der Lugt zegt op

  Bangkok Post wijdde in april 2013 een commentaar aan de uitwassen van Songkran. Zie de posting: https://www.thailandblog.nl/feesten-en-evenementen/songkran/het-dubbele-gezicht-van-songkran/ Doe er je voordeel mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website