Lezersvraag: Fiets meenemen naar Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 september 2013

Hallo,

Ik ga in december naar Bangkok, ik wil mijn fiets meenemen. Heeft er iemand een idee wat de prijs is om mijn fiets intact naar Thailand te laten vliegen?

Of is het geen aanrader? Alle tips welkom !!

Alvast bedankt,

Bart


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Fiets meenemen naar Thailand”

 1. Nanda zegt op

  Volgens mij kan je beter in Thailand een nieuwe fiets kopen. Bij de Tesco Lotus kost een goede fiets 75 euro dus lijkt me goedkoper dan meenemen.

  • Henk van't Slot zegt op

   Goede fiets voor 75 euro? kan nooit wat wezen,ik denk dat de vraagsteller een goeie duurzame fiets bezit,en om die reden de fiets mee naar Thailand wil meenemen.
   Kwam een paar maanden geleden een Nederlander tegen die zijn fiets uit Nederland had meegenomen,en had daar zo’n 3500 km mee op de pedalen gezet,denk niet dat dit gaat lukken op een Tesco Lotus fiets van 3000 bath.
   Hij had er in Nederland banden onder gezet met een kevlar laagje,omdat goede fietsbanden niet makkelijk verkrijgbaar zijn in Thailand,en helemaal niet in de afgelegen streken die hij doorkruist had.
   Ik heb het nog gevraagd wat de kosten waren van het transsport van zijn fiets,hij had met de KLM gevlogen,en zijn fiets ging gratis mee.

 2. Gerrie Q8 zegt op

  Heb het via EVAair opgevraagd. Kosten 70 euro per kilo. Niet gedaan, bij Tesco voor een goede mountain bike 9000 baht. Thuis laten die fiets ! Maar je kunt het zelf ook opvragen aan de maatschappij waarmee je wilt vliegen.

 3. Henk133 zegt op

  Kan gedaan worden maar er zit veel (prijs)verschil tussen de maatschappijen. De website van de wereldfietser heeft er veel info over. oa

  “Dear Ms XXXXX
  Thank you for writing to us. With regards to your query please be advised, that bikes can be checked upon the allowance for our Coral Economy Guests.

  You are entitled to check one piece of baggage (measured together) of which the sum of the greatest outside linear dimensions does not exceed 107 inches (273cm) provided that the outside linear dimensions of each bag does not exceed 62 inches (158cm) and provided the weight of the bag does not exceed 30kgs.

  If you need to check an additional baggage, it will be charged. For further information you may contact our nearest sales office and our colleagues there, shall provide you of information with pleasure.

  You can find the contact details of the nearest sales office on our website
  http://www.etihadairways.com.”

  en:

  Wellicht interessant voor vakantiefietsers in het zuiden van Nederland of in Vlaanderen.
  Thai Airways vliegt drie keer per week tussen Brussel en Bangkok.
  Op dinsdag, donderdag en zaterdag.
  In drukke tijdens is een extra vlucht op zondag.
  Gevlogen wordt met een nieuwe 777-300ER.
  De fiets kan mee tegen een bijbetaling van 50 dollar per enkele reis.
  De fiets en andere ingecheckte bagage kan worden doorgelabeld voor aansluitende binnenlandse vluchten naar luchthavens die de status hebben van “International Airport”, zoals Chiang Mai en Phuket.

  Voor meer informatie zie: http://www.thaiairways.be
  Neem contact op met: reservations@thaiairways.be

  Leg dus duidelijk voor dat je een fiets mee wenst te nemen. Vraag naar hun voorwaarden, zoals de verpakking en wat het kost. Je hebt dus altijd al een mailtje waar je mee kunt wapperen als de incheckdame moeilijk denk te doen.

  Een fiets ter plekken kopen kan inderdaad maar dan moet je ten eerste niet al te groot zijn anders hebben ze je framemaat niet.
  De gebruikte groepen zijn enkel de goedkoopste shimano varianten net als banden etc.
  Zitten geen dragers op dus zul je een fietsenzaak moeten zoeken want Tesco Lotus heeft die niet. En dan heb je geen Tubus oid.
  Beter spul is zeker wel te krijgen, bv bij ProBike in BKK, maar dan betaal je net zo veel als hier.
  Het forum van de wereldfietser.nl kan je tot in detail verder helpen.

  Groeten
  Henk

 4. Khun Peter zegt op

  Hier staan de tarieven van veel vliegmaatschappijen voor het vervoer van een fiets. De kosten vallen wel mee: http://goo.gl/S2ChLq

 5. Johan zegt op

  Bart, neem je eigen fiets maar mee voor dat geld…..de kwaliteit van de thaise fiets
  is zeer slecht….kan ook niet anders voor dat geld….kermiskwaliteit

  Johan

  • Marc Otten zegt op

   Mijn vriendin heeft al 4 jaar een fiets van Tesco Lotus, niets mis mee. En ze rijdt er op goede en slechte wegen mee. Bovendien veel onderdelen die op onze fietsen zitten worden in Azie gemaakt. Goedkoop is echt niet altijd duurkoop. Ik zou zeggen koop een fiets in Thailand en verkoop (of geef hem kado) als je weer naar huis gaat.

 6. Peew zegt op

  Vlieg met Emirates. Vrijstelling tot 30 kg inde economie. En of dat een fiets is en/of andere bagage maakt niet uit. Wel een tussenstop in Dubai uiteraard, maar met een geweldige service. En vaak ook met de nieuwe A380. Vanaf Dusseldorf nog goedkoper, zeker na het weekend wanneer de luchthavenbelasting in NL met €20 wordt verhoogd. Ook Air Berlin was niet duur maar met een fiets als extra, maar daar weet ik nu de prijs niet van.
  Zelf heb ik diverse fietsen meegnomen ingepakt in isoleerpijpen zoals gebruikt in de verwarming en goed vastgezet met tie wraps.

 7. Piet zegt op

  Goeie fiets in thailand kost 60.000 baht , maar je kan je fiets mee nemen,maar de kilos gaan van je bagage af.
  Ik fiets 1000 km per maand in thailand, dus mooi fiets land!

 8. Menno zegt op

  Bij Air Berlin was ik de laatste keer ongeveer 75 euro per vlucht kwijt, dat was in voorjaar 2012. Overigens had ik mijn goeie fiets een paar jaar eerder in Bangkok gekocht bij Probike aan Sarasin rd. De eerste keer in 2008 kon de fiets nog gratis mee met Air Berlin. Kortom de voorwaarden zijn aan verandering onderhevig en ik weet niet hoe ze nu zijn.
  Het Etihad aanbod lijkt mij erg goed.

  Een fiets kopen bij Probike in BKK is zeker een optie beetje afdingen lukt ook. Hun aanbod of voorraad is niet altijd hetzelfde. Ik rij zelf op een goede maar geen topmodel Trek uit 2008 die in 2012 wel leverbaar maar niet op voorraad was.

 9. Bernard Vandenberghe zegt op

  Ik heb met Air berlin vanaf Dusseldorf mijn fiets meegenomen naar Thailand, vooraf ingechekt, als extra handbagage en ik heb 75€ betaald, dus zeker niet duur. Moet ingepakt worden in een doos voor fietsen, te verkrijgen bij fietshandelaar, en de banden moeten leeggelaten worden, niet vergeten.

 10. steven zegt op

  Hallo Bart,
  Ik sluit me bij het antwoord van Nanda aan,maar google ook eens naar de site van probike.com.th
  Je kunt daar al een aardige fiets kopen vanaf 11800bht (285E)en duurder natuurlijk.
  Als je hem tijdens je fietstocht te koop ze op baht/sold. com kun je er in BKK nog ca 6000/8000 voor terugkrijgen.
  Mocht je echter je eigen trouwe ros mee willen meenemen dan kan dat ook natuurlijk(zie de andere kommentaren) Je zit dan wel aan de totale limiet van 20 of 30 kg vast.
  Zorg dan voor een stevige -speciale- bikebox voor het transport, want er wordt niet echt zachtzinnig met de bagage omgegaan.
  Succes
  Steven

 11. Sjaak S zegt op

  Ik zou mijn fiets ook liever thuis laten (dat heb ik dus ook gedaan) en in Thailand bij een fietsenhandelaar een nieuwe gekocht. Een paar maanden geleden heb ik in Bangkok super mooie fietsen (tegen super dure prijzen) gezien.
  Je zult het even moeten afwegen. Heb je een dure fiets, wil je deze toch niet graag in Thailand verliezen. Is je fiets nou niet te duur, moet je even afwegen wat de voor of de nadelen zijn deze mee te nemen.
  Bij Tesco zou ik nu niet zo gauw een fiets kopen. Dat is toch zo’n beetje als een fiets bij de Aldi te kopen, niet waar?

 12. Chantal zegt op

  Ik denk dat de keuze afhankelijk is van wat Bart wil met zijn fiets… Ga je 3 weken op vakantie of emigreren en wil je een goeie fiets in thailand? Wil je “off road” fietsen of alleen op paden/wegen. Bij kort verblijf lijkt mij kopen of huren net zo makkelijk

 13. LOUISE zegt op

  Hi Bart,

  Lekker thuis laten die fiets.
  Nog niet zo lang geleden op dit blog moest iemand 75 euro enkele reis betalen voor zijn/haar fiets.
  En dan moet dat ding nog een keer terug!!!!!!!!!!!
  Gewoon hier een fiets kopen.
  Zijn helemaal niet duur hier.
  Fijne tijd in Thailand
  Louise


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website