Beste lezers,

Mijn Thaise ex-vrouw beweert dat ik bij de grens met Thailand wordt opgepakt omdat we samen een bedrijf hadden dat – door haar nalatigheid – niet correct is afgesloten.

Hoe kom ik erachter dat dit waar is? Kan ik naar de ambassade in Den Haag en hoe weet ik dat dit klopt?

Groeten,

Rob

3 reacties op “Lezersvraag: Kan ik door een faillissement problemen krijgen in Thailand?”

 1. Martin zegt op

  Daar komt de vraag, wat er niet correct wird afgesloten ?. Zijn het de belastingen die niet betaald werden ?. Of werden leveranten niet betaald ?. Laat jouw vrouw toch maar eens uitleggen en dan jij a.u.b. ook aan de bloglezers hier, hoe de vork daar aan de verkeerde steel zit. De Ambassade in Den Haag houdt zich niet bezig met zakelijke mis-transakties of ander zakelijk wan gedrag in Thailand. De ambassade weet wel of je perona non grda bent. Maar dat is hier juist niet aan de orde, integendeel. En hoe weet jouw vrouw dat allemaal zo precies ?. De meeste Thais weten zelfs niet eens waar de belastingdienst gehuisvestigt ist. En dan komt noch de vraag, hoe jij (wettelijk gezien) als zaken partners geregisteerd staan / stonden ?. Stond de zaak (zeker) op naam van je vrouw ? Ik ga er van uit, dat jouw Ex niet will dat je nog in Thailand komt en een fijn leven kund hebben met een andere Thaise schoonheid. Veel plezier bij je recherge.

 2. KhunRudolf zegt op

  Beste Rob,

  Het is niet ondenkbaar dat je bij aankomst in BKK op het vliegveld enkele vragen worden gesteld door de grensbewking/-politie in geval dat een iets of iemand nog een (grotere) som geld van jou/juliie te goed heeft uit het faillissement, of anderzins. Je geeft te weinig informatie om een goed antwoord te formuleren. Het maakt daarbij niet veel uit of jij vindt dat jouw ex-vrouw nalatig is gebleven bij de verdere afhandeling. Dat zul je dan feitelijk aan moeten tonen. Als je echt wilt weten hoe de afhandeling is gegaan en hoe jouw rechtspositie is, dan zou je een advocaat eea uit kunnen laten zoeken. Als er inderdaad nog een vordering open staat op jouw naam mag je jouw ex-vrouw dankbaar zijn dat ze jou waarschuwt.

  Sukses, Ruud

 3. teun zegt op

  Rob,

  1. was je getrouwd destijds?
  2. was je eigenaar?
  3, stond je geregistreerd als werknemer/directeur compleet met werkvergunning?
  4. is er een officieel faillissement uitgesproken of is de zaak destijds gewoon gesloten en zijn er schulden niet betaald (o.a. huur, leveranciers etc)

  Als dit allemaal niet aan de orde was, maar jij bijvoorbeeld alleen geld via je ex investeerde dan was je ex eigenaar van de failliete tent. En dus is zij aansprakelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website