Beste lezers,

Sinds januari dit jaar zijn Nederlandse TV zenders live en semi live (+18u) in Thailand te ontvangen via internet met NTVChannel (www.ntvchannel.com)

Persoonlijk vind ik de geleverde kwaliteit niet al te best, de bedoeling zal goed zijn maar de levering is niet stabiel. Of er vallen spontaan zenders uit of zijn de gehele avond niet in de lucht, en dan zal je zien dat het net bij een spannend voetbalverslag is, of een ander interessant onderwerp.

Naar mijn mening is mijn internet verbinding prima dus daar ligt niet aan.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de lezers van Thailandblog over deze dienst. Hebben jullie dezelfde ervaringen?

Groetjes,

Ad


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn jullie ervaringen met NTVChannel in Thailand?”

 1. KhunRudolf zegt op

  Sinds 2 maanden heb ik nu een abonnement op NTVChannel. Mijn ervaring is dat er inderdaad haperingen optreden in de streaming. En natuurlijk zul je zien dat die het langst voortduren als je net een aflevering van bv voor mij favoriete Kro Detectives had willen bekijken.
  Haperingen bestaan uit het wegvallen van beeld/geluid gedurende enkele seconden tot soms minuten. Daarna schiet je dan opeens een eind door in het programma. Afgelopen woensdag was Ned 1, 2, 3, en Rtl 4 niet te ontvangen. Dat is toch de helft van het aanbod. NTVChannel werkt met een livestream, en een vertraagd aanbod van 18 uren. In beide streams komen de haperingen voor.
  Ik heb enkele weken geleden gemaild naar NTVChannel met de vraag of het te maken kon hebben met mijn internetverbinding. Dat was het niet, was het antwoord. Het probleem ligt bij hen.

  Een Duitser hier bij mij in de buurt is geabonneerd op een kanaal met wel 40 Duitstalige en een aantal Engelse zenders. Als je de Duitse TV-Gründlichkeit wilt aanschouwen, dan moet dat gaan zien. De meeste uitzendingen in HD/HQ-kwaliteit; alle programma’s tot 7 dagen geleden her te bekijken; een groot gedeelte ervan kun je opnemen en opslaan op je pc/laptop. Het zal wel even duren tot NTVChannel deze kwaliteit idem kan/zal leveren, immers minder abonnementen – minder inkomsten.
  Toch ervaar ik NTVChannel als een welkome aanvulling op Bvn, die hoe je het ook bekijkt toch een mager aanbod heeft. BVN biedt veel nieuws en informatie; NTVChannel brengt het volledige aanbod van de publieke -, en van een 5-tal commerciële zenders. Je hebt op deze manier een bredere keus.
  Groet, Ruud

  • Martin zegt op

   Dank je wel voor jouw TV belevenis. Ik denk dat het leuk voor ons/mij zou zijn, als er achter zou kunnen komen, hoe de Duitzer bij jouw in debuurt dat doet ?. Ik versta Duits even goed als Engels en Frans. Voor mij maakt de taal dus niet uit. Alvast bedankt. Martin

   • KhunRudolf zegt op

    Dag Martin,
    Ik heb even rond moeten zoeken, na advies ingewonnen te hebben bij de Duitse nabuur,
    maar uiteindelijk toch gevonden:

    eerst ‘google.de’ oproepen, anders kom je op allerlei Engelse sites terecht;
    in het zoekvak van ‘google.de’ typ je; Deutsches Fernsehen in Thailand;
    vervolgens klik je aan die link die je naar Globaltv.to brengt.
    Je kunt er direct een abonnement afsluiten, maar ook een gratis test doen
    van enkele dagen. Hoe het allemaal werkt, wijst zich van zelf.
    Laat svp tzt wat weten over hoe eea je bevalt, ter lering ende vermaak van meerderen.
    Sukses, groet,
    Ruud

    • Martin zegt op

     Dank je wel voor de snelle informatie. Global TV ken en ik ben al jaren lid van die club. Dat word dan een fluitej van een cent ?. Ik hoop dat ook andere Nederlanders / expats die dit lezen bij deze hun informatie halen ?. Martin. Ik wens je nog veek kijk plezier

 2. Lenthai zegt op

  Hoe werkt dat dan. Krijg je een kastje, dat je op internet en je TV moet aansluiten of moet je je computer daarvoor gebruiken?

  • KhunRudolf zegt op

   Dag Lenthai,

   werkt allemaal via je pc/laptop. Via het internet download je dan een “player”. Op de site van NTVChannel valt te lezen hoe het allemaal reilt en zeilt.
   Je kunt dus op de pc/laptop TV kijken. Maar je kunt de pc/laptop uiteraard aansluiten op je TV-toestel. Dat kan met een HDMI kabel.
   Oudere TV-modellen cq – pc/laptop werken met een zgn VGA kabel. Nadeel hiervan is dat wel het beeld wordt doorgegeven, maar niet het geluid. Die blijf je via je pc/laptop horen, hetgeen bij mij afdoet van het kijkplezier.

   Te koop zijn diverse merken InternetTV’s, maar prijzig, vind ik. Het is me onbekend of deze toestellen vanaf het internet kunnen downloaden- dat is wel een vereiste. Misschien dat iemand anders dat weet?

   Groet, Ruud

 3. Hans Gielen zegt op

  Moderator: graag de vraag beantwoorden of niet reageren, anders is het chatten.

 4. charles zegt op

  Het systeem staat nog in de kinderschoenen. Ik ben blij dat ik 75% ontvangst heb beter iets dan niets. Ik heb er alle vertrouwen dat de zaken gaandeweg beter gaan.

 5. wim van Spronsen zegt op

  Indien het beeld vanaf de laptop wordt doorgegeven met VGA kabel dan kan het geluid met een apart kabeltje woorden doorgegeven. Inpluggen op de laptop bij de headset ingang. Zelfde plug kan in de tv worden aangesloten. Identieke ingang (aansluiting) als de headset uitgang van de laptop.
  Succes.
  vr.gr. Wim

  • BA zegt op

   Klopt.

   Sommige oudere laptops hebben ook een video-out aansluiting ipv HDMI. Dat is de gele jack aansluiting. Voor als je TV geen extern VGA signaal ondersteund. De meeste flatscreens kunnen dat wel maar is het een wat oudere TV dan zal dat er niet altijd op zitten.

   Die kan je ook gebruiken. Veel TV’s hebben ook geel, rood en wit voor analoge video en audio achterop zitten.

   Als de TV ook geen gele jack heeft maar wel een Scart dan kan je ook nog weer een blok voor je scart aansluiting krijgen met geel/rood/wit.

   Tegenwoordig heb je vaak al die mogelijkheden, dan heeft HDMI de voorkeur omdat je dan de beste beeldkwaliteit hebt, 1080p formaat gaat niet eens via normale VGA, dat kan alleen over HDMI als ik mij niet vergis. De meeste laptops met HDMI hebben sowieso geen analoge video out meer.

   Er is trouwens nog iets anders op de markt, dat heet Android stick. Dat is een memory stick achtig ding, daarmee verander je je TV in een smart TV als het ware.Je plugt hem in 1 van de HDMI ports van je TV. Er staat een besturingssysteem op, Android, zelfde als wat er tegenwoordig op mobiele telefoons draait. Ze ontvangen wifi. Daarmee kan je dus internetten op je TV en dus ook live video bekijken. Ze hebben ook een USB poort waar oa portable harddisks aan kunnen dus je kan ook films vanaf een harddisk afspelen. Ik heb die dingen in Tuccom al gezien voor iets van 2500 baht, met een soort mini toetsenbordje er bij. Dat is dus ook te gebruiken om internet media af te spelen. Alleen als het om echt hoge kwaliteit gaat weet ik niet of wifi wel snel genoeg is. Dat is haast niet te streamen, moet je ook een echt goede internetverbinding voor hebben. Ik heb zelf 3BB ADSL in Khonkaen maar dat is ook niet snel genoeg.

 6. HansNL zegt op

  Enige tijd geleden heb ik een abonnement op Thai Expat TV,
  Alle Engelse zenders, BBC, ITV, CNN, BBC World, Sky News.
  600 baht in de maand, en het geld waard.
  Direct meekijken of tot 7 dagen terug.

  Toen las ik op dit blog over NTV.
  Ik naar de website.
  Ik dacht zo, een maandje uitproberen, voor 799 baht, niet inoverkomelijk.
  En toen werkte de website niet meer, en heb ik het maar opgegeven.

  De andere reacties gelezen hebbend, kan ik zeggen dat ook Thai Expat TV in het begin problemen had met het streamen.
  Maar na het installeren van het laatste softwarepakketje…..puik.
  Slechts af en toe een korte hapering die uitsluitend en alleen toe te schrijven is aan de “High Speed Internet” in Thailand, of wat er voor door moet gaan.

  Ik denk dat ik maaer even moet wachten met NTV, of misschien toch maar een maandje ga proberen

  Overigens, voor diegene die soms horendol worden van al de geblokkeerde websites in Thailand, soms zelfs de Telegraaf, er is een prima VPN-leverancier: VPNXS.NL
  Prima service, redelijke prijs (3.95-5.95-9.95 per maand), en het werkt fantastisch!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website