Ervaringen met het huren van een auto op de luchthaven van Udon Thani

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 april 2019

Beste lezers,

Ik wil een auto huren op de luchthaven van Udon Thani, maar dat is de eerste keer dat ik dat doe. Wie heeft dit vaker gedaan en wat zijn de ervaringen? Er zijn diverse aanbieders zoals Hertz, Budget, Sixt en Europcar, welke is de beste/voordeligste?

Zijn er nog dingen waar ik op moet letten? Tips?

Groet,

Jan-Paul

8 reacties op “Ervaringen met het huren van een auto op de luchthaven van Udon Thani”

 1. Jack zegt op

  Huur al jaren een auto op Udon Thani, meestal via easy terra.
  Auto staat altijd klaar, soms even bellen als je geland bent want niet alle maatschappijen hebben een kantoor.
  Tips, volledige dekking nemen, en auto goed bekijken op schade’s en plekjes en aankruisen op het formulier.
  Met inleveren nooit problemen gehad.

 2. martin zegt op

  Afgelopen jaar in Udon Thani een auto gehuurd via rentalcars.com (een soort booking.com, maar dan voor auto’s) en zij zoeken dan de meest geschikte verhuurder, ging voordelig en prima. Indien nodig halen ze je op van de airport.

 3. R. Touwen zegt op

  Net op rondreis geweest in Thailand. Mijn advies is te huren via Sunnycars. Van origine een Duuts bedrijf met een vestiging in Nederlandl extra WA dekking, volledig casco verzekerd en geen eigen risico! Beter kun je het niet hebben. Succes.

 4. Pieter zegt op

  Hertz op Udon Than vliegveld is prima. We hebben hen al diverse malen gebruikt. Zorg dat je je rijbewijs bij je hebt, het Internationale rijbewijs bij je hebt en een creditcard. Ze vragen een creditcard borg bedrag (dus je hebt een creditcard nodig of heel veel cash), maar dat wordt niet afgeschreven. De verzekering is ook goed, maar we hebben die gelukkig nog niet nodig gehad. Neem een automaat, dat maakt het rijden iets makkelijker, want anders moet je met links schakelen en ook nog eens goed op het andere verkeer letten. Loop altijd met de verhuurder om de auto en laat schades, (ook krassen !!!!) goed op het papier zetten. Let op het reservewiel of het aanwezig en niet lek is. Maak foto’s met je telefoon van aanwezige schade aan de auto voordat je hem accepteert. In het algemeen zijn de middenklasse auto’s van Hertz vrij nieuw en hebben meestal alleen een paar kleinere krasjes. Routeplanner is niet echt nodig als je handig bent met Apple of Google maps op je telefoon. Hou alle papieren goed bij je (eventueel in het dashboard kasje), ook een eventueel bonnetje van creditcard.

 5. Willy zegt op

  Hier tweemaal een auto gehuurd via Hertz, ging prima en probleemloos. Direct via de Hertz website geboekt, eventuele Gold voordelen die je zou kunnen hebben tellen niet in Thailand, wel kun je lid worden van de Thaise Hertz club. Als je vaker huurt zeker doen. Ik huur met AMEX waar ook de verzekering bijzit, die neem ik dus niet van Hertz af. Maak een video van de auto bij oplevering en kruis alle deukjes en krasjes netjes aan. Let ook op ruiten, dak en wielen. Een A categorie auto heeft vaal al erg veel ruimte, ze zijn groter dan een A categorie in Europa. Honda’s rijden best pittig, je kunt daar gewoon om vragen. Gros, zo niet alle autos zijn automaat, wel zo makkelijk. Vraag ook waar je moet inleveren. Internationaal rijbewijs is niet nodig, nog nooit ergens in de wereld is me dat gevraagd. Google maps werkt prima, maar je eigen Tom Tom is ook handig, mits ie werelddekking heeft en je de kaart thuis hebt gedownload:)

 6. Pieter zegt op

  oh ja, stop een Thaise SIM met internet data (koop op vliegveld BKK) in die smart-phone (als je die hebt) en stop je eigen Ned Sim in een ouderwetse reserve telefoon. Dan kan je in Thailand dat gebruiken -route planner etc, terwijl die Ned SIM gebeld kan worden in de andere tel. Of nog makkelijker als je een dual-sim optie hebt op je smart phone.

 7. pjotrpatong zegt op

  Een internationaal rijbewijs niet nodig ? Ben toch echt in Surin gecontroleerd door de politie, kolonel hele lange naam vroeg mij may I see your international drivers license ? En keek teleurgesteld toen ik het hem gaf.
  Het is gewoon VERPLICHT !

 8. Willy zegt op

  Verschillende keren een pick-up gehuurd via Lek car rental. Je geeft je vluchtgegevens door aan hun via mail en je auto staat klaar op het vliegveld. Voor de rest is het het zelfde als die andere verhuurbedrijven. Een prima bedrijf die niet moeilijk doet. Wel goed verzekeren natuurlijk maar dat spreekt voor zich. Ben zelfs bij hun thuis midden in Udon geweest. Ze hebben ook gewone personenauto’s.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website