Beste lezers,

Half december plannen we voor het eerst een rondreis door het (voornamelijk) noordelijke deel van Thailand voor ruim drie weken. Onze route begint in Ayutthaya en gaat verder via Sukhothai, Mae Sot, Mae Sariang, Mae Hong Son, Pai, Chiang Mai, Phitsanulok, Khorat, Pattaya om te eindigen in Bangkok.

We waren van plan om dit via self drive te doen, maar horen gemengde reacties op dit plan. Een alternatief zou kunnen zijn om dit te organiseren via een privéchauffeur, maar daar kan ik weinig informatie en prijzen over vinden.

Iemand ervaring met zelf rijden en/of reizen met een privéchauffeur?

Alvast bedankt voor eventuele feedback!

Groet,

Tine

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

16 reacties op “Ervaringen met een rondreis door Thailand met een privechauffeur?”

 1. Gerard zegt op

  Het is prima te doen om zelf te reizen en zelf te rijden in Thailand.
  Huur een goede auto met goede verzekering, en begin rustig
  aan met rijden (aan de Linker kant van de weg) en u zult zien
  dat het best te doen is. Vermijd om in het donker te rijden.
  Zelf heb ik inmiddels heel Thailand al door gereden van Noord
  naar Zuid met goede Navigatie.

  • Fieke zegt op

   Wij hebben alleen keer of 12 een auto gehuurd en zelf gereden. Zelfs door Bangkok. Men rijdt niet agressief en vermijd het donker inderdaad.

 2. Ric medisana zegt op

  Hallo zelf heb ik jaren gewoond in noord Thailand.
  Ik maakte altyd gebruik van dezelfde Thaise prive chauffeur met bus (Van) hij spreekt vloeiend Engels. Rookt niet is 100% discreet en betrouwbaar. Kent de wegen op zijn duimpje en weet de lekkerste en goedkoopste B&B, Hostels, restaurants en alle bezienswaardigheden. Weet hoe te handelen met toeristen en te voorkomen dat u ergens teveel betaald.
  Zijn naam is Tony Smile en te vinden op google hij woont in Chaing Rai noord Thailand. Ik wens u succes en veel plezier in de korrel vd Smagrad.

  • Patrick zegt op

   Hallo Ric
   Kan ik misschien een telefoon nummer
   Krijgen van Tony Smile.
   Groetjes Patrick en Nan

 3. Arjen zegt op

  Greenwoodtravel!!

 4. Michel zegt op

  Tine Goededag
  Ik rij zelf maar als je in Nederland of daar buiten niet veel rijd zou ik prive chauffeur nemen want op de weg is het druk en wordt van alle kanten ingehaald zou wel engels spreken chauffeur vragen en heeft voordeel hij weet vaak leuke plekken en waar goed eten is en te bestellen want noorden kan niet iedereen engels

 5. Jann zegt op

  Ik heb veel met privé chauffeurs in busjes door Thailand gereisd en heel goede ervaringen gehad, maar de laatste keer een heel slechte chauffeur. Neem nooit een taxi bedrijf dat ‘Boy’ heet. Mijn Thaise vriendin in Amerika regelde een hele goede chauffeur voor me. De kosten zijn 2.000 Baht per dag voor het busje, 500 Baht voor hotel plus eten van de chauffeur en daar komen dan alleen nog de benzinekosten bovenop. Er is een app hier in Thailand die Traveloka heet. Ik boek mijn hotels altijd met deze app, maar zij hebben ook auto’s te huur en busjes met chauffeurs. Ik wens u een hele mooie reis door Thailand!

 6. A merken zegt op

  Heb diverse malen gebruikgemaakt van een privé chauffeur. Voorbeeld 4 dagen Kanchanaburi hebben zelf hotel gezocht. Kosten chauffeur waren thb 1500 pd incl tol en benzine. Overnachting wilde hij zelf regelen en dat kosten ons thb 400 pn. Hij sprak redelijk Engels en wist daar de weg goed. Advies betrek de chauffeur enigszins met wat je doet bv uitnodigen voor de lunch. Je zal zien dat betaald zich over het algemeen terug.

  Als je wil kan ik contact met hem beleggen en vragen naar de kosten etc. Weet dat hij ook nog andere vrienden heeft welke dit ook eventueel kunnen doen (ook daarmee hebben we goede ervaringen) mijn e-mail adres is [email protected]

  • Cornelis zegt op

   1500 baht per dag inclusief de brandstof – dat is wel wat jaartjes geleden, neem ik aan. Bij de huidige benzineprijs van net onder de 40 baht per liter lijkt me dat nauwelijks kostendekkend, rekening houdend met het feit dat van die dagprijs de chauffeur ook nog een inkomen moet overhouden……..

   • A merken zegt op

    Nee dit is was om precies te zijn oct 22 en sept nog naar Chang mai voor het zelfde bedrag. Als het lang geleden zou zijn dan had ik dat wel vermeld. Vervoer was met een Toyota. Neem aan dat ze zich zelf niet te kort doen, wij wilde zelfs het hotel voor ze regelen maar dat deden ze liever zelf. En ja ze sliepen in een hotel en niet in de auto. Geef het advies als je in Thailand. Woont eens rond te kijke, dan zal je zien dat de prijzen zeer concurrerend zijn. Een voorbeeld je hebt al een taxi naar het vliegveld naar Bangkok vanuit Jomtien incl tol etc voor thb 1100.- . Dat kunnen wij weinig vinden en dat is ook zo, het is hoe jij er mee omgaat ik geef bij goede service altijd een goede tip.

   • Piet zegt op

    Diesel kost 30 en dat is nauwlijks meer dan pakweg 10 jaar geleden.

 7. Steve zegt op

  Wij hebben goede ervaring met privé vervoer via 333-Travel.
  Een Nederlands reisbureau dat ook een afdeling heeft in Bangkok, daar kan je telefonisch terecht in het Nederlands bij eventuele problemen.
  Je vindt ze uiteraard ook op internet.
  Je kan zelf je reis samenstellen naar wens, maar ze hebben ook “bouwstenen” die je kan aaneenschakelen.

  Véél plezier, Steve

 8. J.D zegt op

  Greenwood regel alles prima.
  Goede ervaring mee

 9. Richard zegt op

  Gewoon lekker zlef gaan rijden, en er de tijd voor nemen. Ik zou alleen niet zelf in Bangkok gaan rijden, dat is net iets te hoog gegrepen voor de gemidlede toerist. Maar als je kunt starten met je huur auto in Ayutthaya en je rijdt vervolgens naar het noorden kan je weinig overkomen.
  Veel plezier.

 10. M zegt op

  Ik lees veel over prive chauffeurs en kijk daar wel van op. Thailand is makkelijk zelf te doen met een auto. Idd zoals Gerard zegt in zijn reactie… huur een goede auto met goede verzekering. Kan daarbij gelijk vermelden dat een goede auto huren niet moeilijk is. Doorgaans zijn vrijwel alle autos goed vandaag de dag. En iemand operde al ga niet in het donker rijden. Zoek bij tijds een hotel of guesthouse op. Die zijn er ook mega veel dus vooruit boeken is zelfs niet nodig. Maar wellicht wel zo relaxed voor jezelf om dat een dag vooraf of smorgens te doen. Maar echt nodig….. denk niet.
  Ga voor het avontuur en huur!!

 11. Marcel zegt op

  Mijn buurman wilt gelijk een auto 4×4 gaan kopen en zelf rondrijden in Thailand en door Azië. Ik en mijn vrouw durven niet zelf te gaan rijden gezien de vele verhalen op verschillende sites.

  Buurman heeft geld genoeg om gelijk een auto te kunnen kopen.. is wat avontuurlijker aangelegd dan ons zelf. En wat jonger misschien speelt dat ook mee.

  Hij zegt waarom kopen jullie ook geen auto daar. Hij wilt zelfs een huis huren voor ons om te kijken of we met pensioen willen gaan in Thailand en daar gaan wonen.

  Is het makkelijk om een auto te kopen in Thailand? Lees verschillende verhalen online.

  Hij heeft de Thaise nationaliteit wij Belgische.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website