Beste redactie zou ik volgende vraag mogen voorleggen op Thailandblog aub?

Ik ben Belg en ben een app aan het testen die live tv mogelijk maakt van België met mogelijkheid om programma’s herop te vragen tot 36 uur.

Ik ben bezig de appellatie Stievie tv uit te testen die mensen in het buitenland in staat stelt Belgische tv kanalen te ontvangen maar ik ondervind regelmatig problemen met het streamen misschien is de kwaliteit van mijn internet niet optimaal en zal ik die moeten opwaarderen .

Mag ik vragen langs deze weg of er nog lezers zijn die aan het testen zijn en wat hun ervaringen zijn en bij welke provider zij zijn ….en de internet snelheid enzo…

Dank bij voorbaat.

Poo

16 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn de ervaringen van andere lezers met internetsnelheid in Thailand?”

 1. Paul zegt op

  Jammer genoeg zit ik nu in belgie, maar ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik vraag me af of je het sowieso gaat kunnen ontvangen in Thailand ivm met de uitzendrechten buiten Belgie of Europa.

  http://www.vrt.be/nieuws/2013/02/stievie-tv-kijken-app

  • Martin zegt op

   Volkomen gelijk. Legale downloading in Thailand kan alleen indien het Belgische signaal via satelliet wordt doorgegeven aan een Aziatische satelliet. Voor veel zaken gebeurt dat niet ivm auteursrechten, of alleen via ‘Pay TV’ voorzieningen. Illegaal zijn er wel mogelijkheden; ik weet daar echter te weinig van om een zinnig antwoord te geven.

   Een tweede, net zo belangijk punt, is de lokale downloadsnelheid van je lokale service provider. Deze varieert van service provider tot service provider, van provincie tot provincie, en van gebied/stad to gebied/stad en zelf binnen het (beperkte) gebied. Zoals gebruikelijk bestaat de beste service in Bangkok, maar ook in andere gebieden (bv Pattaya) bestaan steeds meer glasfiberkabelsystemen (in aanleg in Pattaya) die nodig zijn voor een echt goede on-line ontvangst van TV uitzendingen. Niet goedkoop (nog), maar dat gaat beslist verbeteren!

 3. Aart v. Klaveren zegt op

  Het is simpel, ten noorden van BKK is het internet waardeloos, hele dagen werkt het internet slecht met veel connectiestops, in het weekend en op woensdagmiddag is het beter om helemaal niet online te gaan.
  Hele internetcafe`s vol met jochies die schietspelletjes spelen…
  BKK en het zuiden is wat beter maar nog niet te vergelijken met de goedkoopste kabelaansluiting van b.v. Ziggo.
  Het maakt niet veel uit of je een aircard hebt of wifi, dtac, 1 2 move, allemaal sh@t.
  Kabel is er wel, is ook wat beter maar relatief duur.
  Films afspelen of downloaden is niet te doen…..
  Uploaden nog net maar ook dan lukt het vaak niet in 1 keer.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik zit in Chiang Mai, heb een internetverbinding van 3BB Broadband, de snelste, ik meen 16M (?) , al twee jaar nooit een probleem gehad terwijl er soms drie computers op draaien, kost wel een lief sommetje: 2,450. 50 baht per maand.

   • David zegt op

    Ik heb 16 MB voor 1600 Thb das even een andere prijs.

    Maar 3BB of TOT het is een ramp .
    Als de scholen vrij zijn zakt de snelheid zien der ogen.
    Tot zoon 4 a 5 MB.
    Kunnen ze niets aan doen teveel gebruikers zeggen ze.
    Conclusie het internet in Thai is zwaar K.

 4. Leo Vos zegt op

  Ik woon in Hua Hin en heb sinds 1 jaar true move en dat werd geleverd met 10 mb voor 599 bath. Een aantal maanden geleden werden wij gebeld door true met de vraag of wij een snellere downloadsnelheid wilde hebben voor dezelfde prijs. Dit is zeker een stuk sneller, het varieert van 25mb tot 40 mb. Later bleek dat dit wel via true move ging, maar geleverd wordt door een andere provider, om die reden heb ik 3 maanden lang een dubbele rekening gekregen totdat het jaarcontract van de eerste was afgelopen.

  Bij true waar ik ook mijn televisieverbinding heb, ben ik mijn beklag gaan doen en zei dat dit niet kon, aangezien ik gebeld werd door true met het aanbod. Zij zeiden steeds dat een ander dit leverde en het vorige contract uitgediend moest worden.

  Al met al een hoop heisa, maar een uitstekende verbinding om bv nederlandse tv te kijken met ntvchannel.

  • Leo Vos zegt op

   Sorry, het is geen true move maar true online.

   Het is een uitstekende verbinding en true zegt dat weersinvloeden geen storing zal geven.

 5. henk zegt op

  TOT heeft nu de snelheid verhoogd.
  Tot welke snelheid is voor mij nog onduidelijk
  we betalen ongeveer 700 Thb per maand.
  is vrijwel storingsvrij. We hebben er gemiddeld toch 2 tot 3 laptops op draaien en ik download ook redelijk via uitzending gemist.
  Ook kun je de drie nederlandse zenders vrij goed bekijken op een tablet. Deze geeft de uitzending reaal life door.
  De commerciele zenders is lastig

 6. RonnyLadPhrao zegt op

  Met deze link kan je je werkelijke snelheid meten want dat is wat werkelijk telt en niet wat ze je beloven. Een speedtest dus.
  Gewoon op “test starten” drukken en even wachten en je krijgt het resultaat.
  Ik zit momenteel op Down 10.34 Mbps en Up op 1,73 Mbps. Gemeten om 1525 (Thaise tijd).

  http://www.speedtest.net/

 7. teun zegt op

  Zolang je binnen Thailand blijft, gaat het redelijk. De problemen gaan onstaan zodra je over de grens gaat (Skype etc). Zeker hier in Chiangmai. Mogelijk dat je voor ca TBH 2.450 p/m (zoals Tino) een wat professionelere aansluiting krijgt. Maar dat mag dan ook wel voor 3 x de “normale” prijs. Het blijft gewoon behelpen. Ik skype wel (beeld OK, maar spraak vanuit hier vaak waardeloos) en bel dan tegelijk voor rond TBH 1 p/m. Je moet toch wat.
  Films/TV kijken gaat helemaal niet met “normale” abonnementen.

 8. Jacques zegt op

  Bedankt Ronny, had geen idee hoe je een snelheid van een computer meet. Er zit geen meter op, zoals in de auto. Maar de speedtest is gelukt.
  TOT in Phrae: download 841 kbps, upload 171 kbps, connection 78 per min.
  Het zegt mij niks, maar ik ben er tevreden mee.
  Het abonnement kost 631,30 Bth per maand

 9. Poo zegt op

  Het ontvangen gaat nu al zo goed als perfect …wij wonen in Pattaya …ik kijk met mijn gezin nu reeds een 3 tal weken naar VTM , KA 2 , Jim tv , Één ,Canvas ,Ketnet ,Vier ,Vijt tv , Vtm k-zoom ,Vitaya enz… Prachtig beeld met mogelijkheid om programma’s tot 36 uur terug op te vragen …de mensen die meedoen aan dit project krijgen om de twee weken een vragenlijst en moeten hun ervaringen en eventuele voorstellen wat zou beter kunnen meedelen .
  Het enige nadeel was de streaming maar dat heb ik ondertussen opgelost …door de router die standaard bijgeleverd word bij de provider te vervangen door een toestel die ik heb aangekocht bij Tukcom van een veel betere kwaliteit waardoor wij nu perfect beeld hebben .
  Onze kinderen zijn hun schade nu wat aan het inlopen wat begrijpelijk is .
  De testfase is 4 maand en dan word het voor iedereen toegankelijk….. en via via zou het aan een niet zo dure prijs zijn .

 10. Cornelis zegt op

  Tijdens m’n verblijf in BKK vorige week geen internetproblemen, maar nu in het noorden (zo’n 30 km buiten Chiang Mai) is het zwaar pet. Probeer m’n Volkskrant te downloaden maar dat lijkt niet te gaan lukken………………

 11. andre zegt op

  Ik heb net als Tino 3BB en ben hier heel tevreden over, wij betalen 963 bath per maand en hebben 16 MB of net iets er onder.
  Om dit te testen doe je speedtest 3BB en hij geeft alles aan wat je wilt weten.
  Ik ben vorig jaar over gestapt van TOT naar 3BB, en kreeg een boete omdat ik het jaar niet had volgemaakt, zonder morren betalen want regels zij regels.
  Ik zit elke dag de sport te kijken zonder echt veel problemen maar wat wil je het is gratis en wil ook nog op de eerste rij zitten.
  Ik denk wel dat TOT ook niet slecht is, wij zijn over gestapt omdat het prijs verschil 400 bath per maand was en daar koop ik nu een biertje voor.

 12. Roland zegt op

  Ik heb een dongel gekocht van AIS van de derde generatie 3G dus met een maximum snelheid van 21 Mbps moet daarvoor 860 Bht per maand voor betalen.
  De snelheid is bedroevend slechts 236 Kbps 100 X te langzaam dit is om te huilen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website