Beste lezers,

Ik zit net als de meeste van jullie met allerlei maandelijkse betalingen. Dit zijn onder andere 2x telefoon, internet, TV, etc. Voor deze betalingen moet ik elke keer weer naar een bank, 15 km van mijn huis.

In Nederland deed ik dit allemaal via internet-bankieren en zou dit ook graag in Thailand willen doen.

Mijn vraag: zijn er bloggers die in Thailand internet bankieren? Zelf heb ik de SCB-bank. Wat is jullie ervaring?

Met dank voor reacties,

Ruud

5 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft ervaring met internetbankieren in Thailand?”

 1. BA zegt op

  Gebruik zelf telebankieren van Krungsri en de Bangkok bank. Gaat prima.

  Het is alleen niet zo flexibel als in Nederland. Het werkt met OTP codes, maar ik heb eens gehad dat er wat verkeerd zat met het telefoonnummer en dan moet je dus langs de bank om het te veranderen ipv dat het gewoon via een callcenter kon. Wat een beetje lastig was omdat we op dat moment in Nederland zaten. Maar een nieuwe rekening openen bij een willekeurige bank kan snel genoeg.

 2. Fred CNX zegt op

  De maandelijkse rekeningen van water, elektriciteit, telefoon vast (TOT), mobiel abonnement DTAC en internet 3BB laat ik gewoon maandelijks afschrijven, werkt perfect en hoef niet zelf maandelijks te internetbankieren.
  Om periodiek een bedrag te laten afschrijven ga je eerst naar het bedrijf en haal daar een formulier voor automatische incasso. Daarna ga je met dat formulier naar je bank die daar een krabbel onder moeten zetten en dan weer terug naar het bedrijf om het formulier in te leveren….dat is al.
  Voor DTAC werkt het iets anders en heb ik mijn creditcardnummer afgegeven die dat dan gebruiken om maandelijks te incasseren.
  Ik heb internetbankieren van de Bangkokbank maar vind dat net iets te gecompliceerd, dit is gewoon de makkelijkste manier en in de paar maanden dat ik in Nederland verblijf hoef ik me nooit zorgen te maken dat rekeningen onbetaald blijven liggen.

 3. roger zegt op

  Ik neem mijn laptop mee en doe in Thailand mijn internet bankieren net hetzelfde als in België. Ik zie niet in wat voor verschil er is met internet bankieren in België of in Thailand. Al jaren geen probleem me!

 4. Rob Adelmund zegt op

  Geen probleem met internet bankieren met banken in holland werkt voor Abn Amro

  en de ASN bank

 5. KhunRudolf zegt op

  Dag Ruud,

  Nota’s van waterverbruik, electriciteit, telefoon en internet, etc., kun je ook voldoen bij een (betere) 7/11. Je kunt ook in de BigC of TescoLotus betalen als er een betaalkantoortje van betr. bedrijf aanwezig is, of een postfiliaaltje.
  Zelf doe ik al zeer geruime tijd de betalingen via automatische incasso. Zie Fred CNX. Al het overige handel ik af via internetbankieren. Dit doe ik via de Bangkok Bank. De kosten vallen uitermate mee. Omdat BkB wat rente geeft, zijn opbrengst en kosten tegen elkaar weg te strepen. BkB werkt met sms-codes. Vergeleken met ING verloopt het bankieren net zo soepel.

  Groet, Rudolf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website