Beste lezers,

Ik woon in Thailand en wil wat bestellen in Amerika. Heeft iemand daar ervaring mee?

Is dit aan een maximum bedrag onderhevig? Tax wordt er reeds bijberekend en de bedragen zijn al reeds in baht op de site vermeld.

Alvast mijn dank voor uw reactie.

Louise


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met bestellen vanuit Thailand in Amerika?”

 1. Ad zegt op

  Bestel regelmatig in America ( modeltrain parts).
  Trouwens hetzelfde ervaar ik vanuit Europa en Japan.
  In America ligt het er aan waar het pakket vanuit verstuurd wordt dit bepaald de Shipping costs.
  Tax kan alleen in Thailand betaald worden dat bestaat uit tax + import duty.
  Alles boven de 1000 thb kan belast worden.
  Deze kosten moeten op het postkantoor bij afhalen van het pakket betaald worden.
  De hoogte van de tax + import duty worden bepaald aan de hand van de artikelen, luxe goederen, speelgoed etc etc.en worden bepaald in Bangkok bij de douane.
  Soms heb ik geluk en dan krijg ik het pakketje rechtstreeks gebracht door de post en dan drink ik er een bietje op maar meestal is het betalen.
  Gisteren nog een pakketje opgehaal waarde ongeveer 100$ en ik moest 590 thb tax+ import duty betalen.
  Het is een goede bijverdienste voor de Thaise douane.
  Mocht je meer info willen mail me dan even.
  Succes met groet uit Khon Kaen, Ad.

  • louise zegt op

   Hallo Ad,

   Bedankt voor je reactie.
   Voor mij wordt dit de eerste maal.
   Voor ik van de redactie/moderator een draai om mijn oren krijg, hier mijn klep-adres.

   louise.loves2cook@gmail.com

   Alvast mijn dank.

   Groetjes,

   Louise

  • Peter zegt op

   Hallo Ad,
   Kom zomaar uit de lucht vallen. Ik las je antwoord naar aanleiding van de vraag over import van goederen uit het buitenland op het Thailandblog.nl. Nu heb ik geen vraag over de import, maar wel een over je modeltreinen. Het geval is dat ik aan overwegen ben om een treinbaan in mijn appartement in Chiang Mai te gaan bouwen. Ik heb namelijk een groot aantal spullen ( Marklin ) in NL liggen waar ik al jaren plannen mee heb. Zoiets van een hobby om mijn leven tijdens het overwinteren ( ik wil en woon hier niet het hele jaar ) wat extra’s te geven. Dus toen ik las dat je met die treinen bezig bent, was ik geïnteresseerd.
   Misschien kun je wat tips of gewoon vertellen waar je zoal mee bezig bent zou ik ontzettend leuk vinden. Als je denkt wat is dit voor flauwekul email dan respecteer ik dat natuurlijk ook .
   Het is zomaar een kattebelletje. Niet zoveel mensen die ik hier ken geven om treintjes. haha

   In ieder geval de hartelijke groeten. Peter botenpeter@yahoo.com

   • Ed zegt op

    Hoi Peter,

    Leuk om te lezen dat je dezelfde hobby als ik heb. Ik woon in Chonburi en heb al heel wat locs binnen gesmokkeld. Er staan er hier een kleine 30 en iedereen die hier komt neemt wel iets mee in de koffer. Versturen gaat ook. Heb geen tax betaald.

    Groetjen Es

 2. klaasje zegt op

  Ik bestel maandelijks spullen uit de US. Het punt is dat men soms, bv amazon, niet buiten usa shipt. Daarom heb ik een contact met een nederlandse die als een soort verzend tussenpunt werkt. Ik bestel, betaal in dollars per creditcard en laat het bij haar bezorgen. Zij berekent een fee betaalt de shipping kosten en stuurt door naar je thaise adres. Voordien geeft ze een overzicht van de kosten voor shipping afhankelijk van het gewicht. Die kun je betalen op haar nederlandse postbank rekening zodat het euro tov euro gaat. Zij geeft ook een waarde van het pakket op aan de US post, meestal lager dan de echte waarde. Bij aankomst hier krijg je een formulier van de post en kun je het pakket bij het postkantoor ophalen tegen een invoerrecht tarief van 30% op het aangegeven bedrag. Info bij http://www.usa2eu.com.

 3. Erik zegt op

  Ik bestel ook regelmatig dingen in Amerika en elders voor verzending naar Thailand en heb nog nooit tax betaald. Ikzelf koop zelden zaken boven de 100 doller.

  Ik koop alleen bij iemand die per post (USPS in Amerika) verzend en alleen als de verkoper bereid is de waarde onder de 50 dollar of liefst onder de 25 doller aangeeft op het pakket. Dat hangt af van wat het start punt was. Ik verzeker de zending nooit omdat dan het verzekerd bedrag als dat hoger is voor de tax bepalend is in Thailand. (Als je wel verzekering betaald is de kans overigens klein dat je ooit geld gaat krijgen bij verlies)
  Je kan bijna alles op eBay kopen in de US en daar zoek ik dan altijd een verkoper die op mijn voorwwarden wil verkopen. Lukt bijna altijd. Je moet dan wel oppassen dat je niet veel meer dan de werkelijke porto kosten betaald. Kan je checken op http://www.usps.com

  Goederen die per UPS of FedEx e.d. worden verzonden kunnen ook goed worden verzekerd en worden altijd belast omdat die couriers verplicht zijn voor de inning van de tax te zorgen. Internet bedrijven in de US zijn veelal huiverig om naar Thailand de versturen omdat er volgens hun veel wordt gestolen.
  Echter als je iets duurs wilt kopen en het safe wilt spelen kan je het beste verzekerd per courier laten verzenden en dan ook de tax betalen.

 4. Jan zegt op

  Ik bestel maandelijks in Amerika voedingssupplementen en regelmatig via eBay electronica. Het is altijd weer afwachten of ik invoerrechten moet betalen. Maar gemiddeld 5 van de 6 keer krijg ik netjes het postpakket thuisgeleverd zonder extra kosten. Als ik ‘pech’ heb krijg ik alleen een kaartje thuis gestuurd dat er een pakket voor mij op het postkantoor ligt te wachten. Dan moet ik invoerrechten betalen die liggen gemiddeld rond de 500 Baht bij een order rond de $60.

  Vorige week kocht ik via eBay een Nexus7 tablet voor ongeveer $250 + $35 shipping. Bij aflevering via DHL moest ik 800 baht betalen. Een dergelijke tablet kost in Thailand minimaal 16000 Baht dus ondanks de kosten bespaar ik toch dik 7000 baht. Op mijn site http://www.levensgenieterblog.com staat een artikel over mijn ervaringen met het kopen van voedingssupplementen in Amerika.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website