Lezersvraag: Kunnen wij een enkeltje naar Bangkok kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 september 2015

Beste lezers,

Een vriend en ik zijn momenteel onze wereldreis (Azië/Australië/NZ/US) aan het voorbereiden. Wij zijn van plan om de 1e week van december naar Thailand te vliegen en 3 maanden rond te reizen in Zuid-oost Azië.

Wij zijn van plan om een enkeltje te kopen naar Bangkok en vanuit daar drie maanden rond te reizen door verschillende landen (een duidelijke tijdsplanning is er niet).

Nu heb ik op verschillende forums gelezen dat je een vertrek datum nodig hebt als je een land in Zuid-oost Azië inkomt, maar aangezien wij nog geen duidelijke planning hebben is dit een probleem voor ons.

Wat raden jullie ons aan om te doen? Vooraf een ticket boeken naar een ander land in Zuid-oost Azië of zijn er andere mogelijkheden?

Alvast vriendelijk bedankt!

Nuyen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Kunnen wij een enkeltje naar Bangkok kopen?”

 1. thailandganger zegt op

  Twee keer een enkeltje kopen is erg onvoordelig.
  Ik zou een retour ticket boeken (bv 3 maanden) bij een maatschappij waar je tegen kosten (doorgaans minder dan € 200) de terugreisdatum kunt veranderen.
  Het beste boek je dan bij de airline zelf, dan kan je ook op het vliegveld of een kantoor van de maatschappij in azie terecht om de terugreisdatum te veranderen.
  Heb je via een boekingssite geboekt dan zal je airline je daar naar verwijzen bij een verandering en dat is lastiger en vaak duurder als ze er al aan meewerken.

 2. herbert zegt op

  Heb net een retour geboekt bij Swiss Air voor €422 denk dat een enkele ongeveer net zoveel kost.
  Dus wat zijn dan de meer kosten al zou je de retour niet zou gebruiken tegenover de problemen waar je misschien tegenaan loopt.

 3. wibar zegt op

  Of je vult een fictieve terugreisdatum in die nog wel binnen je visum periode ligt natuurlijk. Gezien het overige nieuws dat het vanaf november mogelijk is een 6 maanden toeristen visum te kopen lijkt me dat geen probleem. Het wel of niet terugreizen op die datum is aan jou niet aan de vluchtorganisatie lol.
  Je koopt wederom een enkeltje in het land waar je op dat moment. Niet te moeilijk over doen.

 4. Travel Consultant Chiang Mai zegt op

  Check by Swissair en Lufthansa de huidige voordelige jaartickets en vraag of een geboekte datum
  voor de terugreis zonder kosten gewijzigd mag worden.

 5. Rolf Piening zegt op

  Het is ook mogelijk een “open” ticket te kopen met een nader te bepalen retourdatum.
  Het nadeel hiervan k a n zijn dat de datum die jij later als retour kiest niet uitkomt voor de vliegmaatschappij; misschien al volgeboekt dus kom jij achteraan want zij hebben hun geld al gehad.

 6. Willy zegt op

  Losse tickets zijn meestal onbetaalbaar, in ieder geval vanuit Europa. In Azie zijn ze wel te krijgen tegen redelijke prijzen (ook naar Australie). Inderdaad ticket boeken met 3 of 6 maanden geldigheid, die zijn iha wel te veranderen tegen redelijke prijs. Maar zoal gezegd, als je veranderd en je boekingsklasse is niet meer beschikbaar dan zul je bij moeten betalen! De goedkoopste tickets zijn bijna zonder uitzondering niet te veranderen. Kijk ook eens bij de oliestaat maatschappijen, die hebben vaak aantrekkelijke voorwaarden voor hun tickets!

  Mocht je voor visa of iets dergelijks nu al een ticket nodig hebben boek dan via een reisorganisatie. Zij kunnen het ticket vasthouden zonder kosten, vaak niet erg lang maar je kunt wel je boeking opzoeken en uitprinten:) Of boek een full fare economy ticket en cancel dat na afloop tegen geen kosten, let wel op de voorwaarden!!!

  Veel plezier op jullie reis.

 7. Joop zegt op

  Beste lezers,

  Goed lezen…..Nuyen gaat een wereldreis maken en komt via Amerika terug…..hij kan dus eigenlijk niks doen met een retour…..als hij een wereldticket heeft gekocht heeft hij volgens mij geen problemen…..heeft hij dit niet gedaan en wil hij telkens ter plekke boeken kan dit misschien problemen opleveren.

  Succes met je reis…..Joop

 8. hendrik zegt op

  http://www.thailandtravel.nl kan daar via mail boeken en ook vanuit buitenland datum veranderen mailen of sms je terug.

 9. Nuyen zegt op

  Goedendag,

  Ten eerste wil ik jullie enorm bedanken voor jullie reacties !!

  Ik zal de bovenstaande situatie wat beter uitleggen.
  Wij hebben nog nooit zoiets gedaan dus wij proberen momenteel zoveel mogelijk informatie te vergaren.

  Ik en een vriend zijn van plan om in de 1e week van December een jaar de wereld rond te reizen ( 3 maanden azie, 8 maanden australie en 2 maanden USA, dit allemaal is puur een indicatie). De hele bedoeling van deze reis is om “vrij”rond te reizen en niet vast te zitten aan tijdschema.

  Wij zijn dus van plan om in Zuidoostazie onze reis te beginnen, dit zal Bangkok of Hanoi zijn.Het is de bedoeling dat wij eerst Azie rondreizen en vanuit maleisie of bangkok naar australie vliegen en dan vanuit australie naar amerika en vanuit amerika weer terug naar Amsterdam. Nou hebben wij getwijfeld om een wereldticket aanteschaffen bij Kilroy, maar aangezien wij onze reis niet tot in de puntjes willen uitstippelen en eigenlijk met de “flow”willen meegaan, hebben wij ervoor gekozen om toch geen wereldticket aanteschaffen, maar telkens enkeltjes te kopen d.m.v. van vergelijkingsites als skyscanner etc.

  Wij willen dus onze reis beginnen in Hanoi of Bangkok en grotendeels “te voets” (bus/trein etc) Vietnam, Cambodja, thailand en maleisie bezoeken. Nou heb ik op verschillende forums gelezen, dat bepaalde vliegmaatschapijen mogelijk moeilijk kunnen doen als je een enkeltje hebt gekocht en dus geen bewijs hebt dat je binnen 30 dagen het land weer vertrekt. Wij weten nu dus niet wat wij moeten doen. Een enkeltje kopen naar bangkok en hopen dat ze niet om een bewijs vragen dat je het land binnen 30 dagen vertrekt, of een enkeltje boeken naar bangkok en een vlucht bokeen binnen azie om aan te tonen dat wij het desbetreffende land binnen 30 dagen weer verlaten ?

  wat zijn jullie ervaringen hiermee en/of wat adviseren jullie ?

  alvast vriendelijk bedankt !!

 10. ton zegt op

  Ik heb een enkeltje geboekt via aeroflot moet je zeggen is niet zon goede maatschappij maar totaal geen problemen bij de imigration op suvarnabhumi

 11. Haki zegt op

  Ik trof dit op Google aan:

  Wereldtickets Goedkope Around the world Tickets & Wereldreis …
  http://www.travelmap.nl/around_the_world_tickets
  Wereldticket – Globaltrotter vanaf € 1354,- (Flexibel jaarticket); Wereldticket – Navigator € 1526,- (Incl. 4 stops); Wereldticket – Navigator 2 € 1599,- (Uit te breiden …

  Is dit misschien iets voor je?

  Succes!
  Haki

 12. ruud zegt op

  Gezien de kosten van een wereldreis en het feit dat een enkele reis veel meer kost dan de helft van een retour en misschien zelfs wel meer dan een retour en alle gezeur die je met het visa kunt hebben zou ik gewoon een retour kopen.
  Het is verhoudingsgewijs maar een kleine kostenpost op zo’n reis en het kan een hoop gezeur (en waarschijnlijk ook kosten) uitsparen.

 13. H. Nusser zegt op

  Mijn ervaring is dat een enkele reis bijna even duur is als een retour.
  Als je boekt bij China Airlines, betaal je ongeveer de zelfde prijs als met KLM. Je hebt dan’ net als met KLM, geen vermoeiende tussenstop.. Je geeft een fictieve terugvlieg datum op en kan daarna naar de airlines in Bangkok bellen om je terugvlucht te veranderen. Een ticket met die mogelijkheid kost je €20 meer. Bij KLM kost dat €180.
  Veel plezier en avontuur.

 14. theoS zegt op

  Wat ik vroeger, voor mijn pensionering, veel deed was een retour ticket kopen en na aankomst Thailand, of waar dan ook, restitutie vragen voor het ongebruikte deel van het ticket, dus het retour gedeelte. De Immigration kan bij aankomst om je retour ticket vragen. Ook is het zo dat een bus of treinkaartje het land uit, zeg naar Penang, genoeg is. Ik kocht ook wel eens een ticket BKK-Penang en liet dit restitueren na aankomst BKK. Kan wel 2 mnd duren en je verliest een gedeelte van de prijs, soms wel 25%. Als je geen visum hebt krijg je 30 dgn visa exemption bij aankomst BKK, heb je toch genoeg aan als je toch weer weggaat?

 15. william zegt op

  Bij een enkeltje Bangkok kopen, kun je moeilijkheden krijgen bij Schiphol, en bij aankomst in Bangkok, ik
  heb dit zelf ervaren bij Schiphol, toen ik zei tegen de dame kijk even verder in me paspoort, ik ben getrouwd in Thailand en heb een married visum, was er niets aan de hand.,ik zou als ik jouw was dit even goed informeren bij het reisburo, of de immigratie van Schiphol.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website