Lezersvraag: Wanneer zijn E-sigaretten in Thailand verboden?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 november 2014

Beste lezers,

In december vertrek ik voor een bijna een maand naar Thailand. Nu las ik op Thailandblog dat de regering in Thailand van plan is om de E-sigaret te gaan verbieden. Voor zover ik dat kan nagaan zijn het op dit moment plannen en is het verbod nog niet definitief.

Helaas moet ik bekennen dat ik een verstokte en zwaar verslaafde roker ben en niet zonder nicotine kan. Sinds afgelopen februari ben ik overgestapt op de E-sigaret wat me uitstekend bevalt. Dus ik was van plan om mijn setje met batterijen etc mee te nemen. Maar heb weinig trek in problemen met de douane wanneer ik in Bangkok arriveer.

Heeft iemand van de lezers een idee wanneer het verbod definitief wordt?

Groet,

Rob

4 reacties op “Lezersvraag: Wanneer zijn E-sigaretten in Thailand verboden?”

 1. Ko zegt op

  voor zover ik heb begrepen uit de media, wil men de E-sigaret gaan gelijkschakelen met een gewone sigaret.
  Dus daar waar je niet mag roken geldt dat dan ook voor een e-sigaret. Het wordt dus niet verboden om te roken, alleen niet meer daar waar een rookverbod geldt.

 2. LOUISE zegt op

  Hallo Rob,

  Als eerste: Planning en Thailand zijn gemaakt van het meest hoogwaardige elastiek wat ooit op de markt is gebracht.
  Voor men uberhaupt dit door de diverse kamers cq kletskransjes heeft geduwd, zijn we alweer een aardig eind verder in de tijd, voor er een serieus gesprek over gevoerd wordt.
  Vergeet niet dat een heel hoog percentage thai rookt, dus dat zal niet zo hard gaan denk ik.

  Maar even buiten dit alles.
  Ik heb een keer een trekje genomen van zo’n e-sigaret en vond dit op zijn zachts gezegd smerig.
  Maar ik kan me voorstellen als je een heftige roker bent, hier toch voldoening van krijgt.
  Op internet duiken vlak voor je hier naar toe komt, want niemand kan de toekomst voorspellen, ook ik niet.

  LOUISE

 3. lex K. zegt op

  Bij deze een reactie van mij op het nieuws overzicht van 10 nov 2014 en het antwoord van Dick van de Lugt, de e sigaretten zijn met onmiddellijke ingang verboden on Thailand, bron; Bangkok Post, er staan zware straffen op het bezit en gebruik, ook door buitenlanders

  Dick van der Lugt zegt op 11 november 2014 om 15:44
  @ leppak Het verbod is nog niet van kracht. Op uw vragen kan ik helaas geen antwoord geven, want zo gedetailleerd is het krantenbericht niet.

  “Lex k. zegt op 11 november 2014 om 22:43
  Dick,
  Als ik dit goed begrijp is de wet al van kracht, citaat uit de Bangkok Post van 12 nov 2014 ( inderdaad morgen, door het tijds-verschil) :
  ” As a result and also due to the known adverse health impacts of tobacco smoking, the cabinet last month approved a draft announcement by the Ministry of Commerce banning the import of electronic cigarettes…

  The devices are banned with immediate effect and those who break the law are subject to a maximum of 10-years imprisonment or a fine equivalent to five times the price of imported or exported goods seized…

  Dus laat je e sigaretjes maar thuis met ingang van heden, jammer, ik vind ze ideaal.

  met vriendelijk groet

  Lex K.”

  Dick van der Lugt zegt op 11 november 2014 om 23:13
  @ Lex k. Bedankt voor je correctie. Verstandig advies ook gezien de strafmaat.””

  Dus, laat maar lekker thuis die dingen, want ze zijn dus verboden, hoewel ze in Thailand volop te kust en te keur aan geboden zullen worden, maar het bezit van die dingen is strafbaar en de strafmaat is niet mals.

  Met vriendelijke Groet,
  Lex K.

 4. Lex k. zegt op

  E sigaretten zijn met onmiddellijke ingang verboden, zie mijn eerdere reactie, ik meen 12 november en de reactie van Dick van der Lugt, invoer en gebruik zijn verboden en hebben draconische straffen ten gevolgen.

  Lex k.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website