Beste Thailandblog volgers,

Ik ga drie maanden (nov/dec/jan) naar Thailand en wil in die periode bellen en internetten met mijn smartphone en (draadloos)internetten met mijn laptop.

Hebben jullie tips over de opties daarvoor, waar aankopen, prijs/kwaliteitverhouding en landelijke dekking?

Alvast bedankt voor jullie tips.

Michel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Drie maanden internetten in Thailand, wie heeft tips?”

 1. Sjaak S zegt op

  Hallo Michel,
  Ik heb een aircard van Truemove gekocht. Dit is een usb stick waarin je een Simkaart steekt. Deze usb stick kun je in de usb poort van je laptop steken. Mijn pakket is 5gb per maand hoge snelheid (snel genoeg voor youtube) en als deze op is, kan ik, zoals nu met 3g snelheid surfen. Dat is niet snel, maar voor email en kranten lezen gaat het. Aangezien ik vaak mijn tab gebruik en mijn vriendin ook en ook nog eens een laptop of twee heb, was deze stick niet voldoende. Zodoende heb ik van tp-link een router gekocht (de goedkopere zonder batterij, maar die op netstroom gaat of via usb stroom kan krijgen).
  Hiermee kan ik in het hele huis internetten en mochten we op vakantie gaan in Thailand, kunnen we ook onderweg in het hotel gebruik ervan maken.
  Dit is echter niet nodig, want in de meeste – goedkopere – hotels heb je vaak gratis Wi-fi.
  Als ik een film wil downloaden, ga ik vaak naar het dichtbij gelegen hotel (zij kennen me intussen) zet ik mijn laptop open en terwijl de film gedownload wordt, gaat meneer hier baantjes trekken in het hotel zwembad.
  Het pakket van True is in de aanbieding voor een abonnement van drie maanden voor ca 950 baht per maand. Dit is een stuk duurder dan vast internet, maar dat krijg je dan ook alleen voor een jaar.
  Dan kun je ook bij verschillende aanbieders zoals true, Ais en 3BB een prepayed kaart kopen. Die kost rond de 100 baht en je kunt op diverse hotspots internetten. Ik heb zo’n kaartje van 3BB en ik kan daarmee voor een maand 20 uur internetten. Je kunt iedere dag een uur op internet of langer totdat het volume op is. Je kunt diverse apparaten gebruiken, echter slechts een per sessie.
  Mocht je alleen op facebook willen met je tab of telefoon of alleen emails lezen, hoef je zelfs helemaal geen prepayed kaart. Ik heb gemerkt dat je bij Ais en True wel moet omliggende om te kunnen browsen, maar voor al het andere niet. Bij mij werd alleen de browser geblokkeerd, verder niets. Ik weet niet hoe het met skype is. Maar waar praten we hierover…100 baht.
  Er is hier in Hua Hin wel een verschil in download snelheid. 3BB is niet de snelste.
  Ik hoop dat je hier iets aan had.
  Oh, de aircard heb ik bij True gekocht. De Tp-link router in een computer shop. Daar is hij goedkoper dan bij een telefoon aanbieder.

  • BA zegt op

   Wbt mobiel internet,

   Die Aircards werken volgens mij gewoon op HSPDA+, beetje afhankelijk van welke versie je koopt. Verbeterde versie van 3G zeg maar. Je hebt aircards welke als 3600 en 7200 verkocht werden en ook als 14400 volgens mij. Misschien nog wel meer, weet het zo niet.

   Heel veel smartphones hebben tegenwoordig ook een zogenaamde thethering mode. Dan plug je het laadsnoer van je telefoon in de USB poort van je computer, je kan bluetooth gebruiken of gewoon via de telefoon een wifi hotspot opzetten. Dan doe je dus feitelijk hetzelfde als met je aircard. Mijn Samsung S3 telefoon kan dat in elk geval.

   Ik heb van True een simcard in mijn telefoon met een internet abbo (zitten ook die uren wifi in als er een hotspot is) en als ik toevallig buiten het bereik van wifi ben dan gebruik ik mijn telefoon als portable hotspot. In sommige gevallen was dat ook nog eens veel sneller als de hotel wifi of wifi in het appartement,

 2. Henk van't Slot zegt op

  1 2 to call,450 bath,1 maand onbeperkt internet.
  Of ik nu op het strand van Pattaya zit of in het afgelegen dorpje van mijn vrindin,redelijk internet,ongeveer 5 MB.

  • Dennis zegt op

   En hoe activeer je dit? Ik zie overal wel *988* etc, maar niemand kan me vertellen hoe en wat….

   Zelf heb ik een DTAC nummer waarbij je een los aantal MB’s kunt kopen (250 Mb voor 213 baht incl. tax voor 30 dagen). Dit zou 3G zijn, maar NERGENS (ook niet in Bangkok) krijg ik 3G, uitsluitend een “E” en dat betekent iets meer als GPRS. Volgens DTAC zou ik mijn 250 Mb op 3G-snelheid moeten kunnen gebruiken, maar nooit en te nimmer heb ik dit bereikt.

   Over TRUE hoor ik wel goede berichten, maar hebben zij wel landelijk dekking? De TRUE-verkopers buiten Pantip zeggen van niet…

   • BA zegt op

    Ik heb geen probleem met True maar ik heb me wel eens laten vertellen dat het alleen in de grote steden echt goed is inderdaad.

    In BKK, Pattaya of Khon Kaen heb ik er geen problemen mee en ook tot ongeveer een uur rijden buiten Khonkaen niet, ook niet tijdens de busreis Pattaya KK.

    Sterker nog ik heb meestal H+ met True, terwijl mijn vriendin met AIS vaker terug valt naar E/3G/H.

    Als je telefoon E of 3G geeft heeft dat overigens zuiver met de kwaliteit van de verbinding te maken, als je telefoon H+ zegt dan is de theoretische snelheid wel veel hoger maar dat wil niet zeggen dat je provider dat ook geeft.

 3. Sjaak S zegt op

  Via mijn aircard en router heb ik in Wang Pont bij Pranburi tussen de ananasvelden 3g. Constant. Ik heb eerst ook internet via mijn HTC Sensation en mijn Samsung tablet gebruikt. De snelheid liet te wensen over en tethering via mijn HTC was een ramp. De aircard is een echte verbetering.
  Ik heb 24 uur per dag internet….

 4. Peter@ zegt op

  Ik ga in januari naar Thailand en ik hoop dat je dan ook nog op de ouderwetse manier kan internetten in de vele internetshops die er 3,5 jaar geleden nog waren en in de hotels natuurlijk.

 5. Cees zegt op

  Ik gebruik een dongle met een aircard van DTAC, had eerst een kaartje gekocht van TOT, maar dat werkt niet overal, ik zou dus eerst uitzoeken welk netwerk er dekking geeft waar je heen gaat. Maar even je mail bijwerken en dergelijke in een internetshop werkt ook prima en is niet duur.

 6. Arie & Maria zegt op

  Kan je ook 2 simkaartjes kopen met hetzelfde nummer? Dan kunnen we er eentje in ons tablet stoppen. Enig idee welke het beste is?

 7. Henk zegt op

  Dtac heeft net zoals Ais en truemove internet packages.
  Gewoon een maand package aanschaffen prepaid. De grootte kun je zelf regelen. 1 gb Dtac heeft de prijs 399 bath. Inclusief 150 bel minuten.
  Voor 65 bath ook wifi erbij.
  Kun je gebruiken op bv diverse bts stations, central plaza etc.
  Indien de1 gb op is wordt de snelheid verlaagd of je betaald 150 bath bij voor dezelfde snelheid.
  Grotere package zijn mogelijk.
  De ZTE aircard heeft speed 7.2 mb/s.
  Werkt met alle providers.
  Ook zijn er wifi kastjes te koop. Plug je simkaart er in en je kunt 5 apparaten er op aansluiten
  Deze is ook in Nederland te gebruiken.
  Heb je een Nederlandse aircard simlock vrij die werkt ook in Thailand.
  Ook de diverse shopping malls kun je free wifi gebruiken.
  De true coffee heeft gratis onbeperkt wifi.
  De diverse locaties zijn bv in Siam centre, er tegenover enzo. Ook in hua hin gevestigd.

  Snelheid van de diverse providers suggereren dat er 3g is maar direct is twijfelachtig.

  Indien je een smartfone hebt die kan functioneren als wifi hotspot dan heb je de aircard niet nodig.

  Bij Dtac kun je ook postpaid doen voor buitenlanders.
  Creditcard en paspoort en naar de Dtac shop.
  Ze maken het direct voor elkaar.

 8. eric van Dijk zegt op

  Overal in Thailand is gratis Wifi als daar alles op focus komt heel erg ver. Via skype bellen berichtjes versturen met Wattsup en foto ook Verder mail lezen of surfen of wat ook iedere appartement hotel restaurant is wifi te vinden Geen enkel probleem daar. ERIC

 9. Henk Allebosch zegt op

  Toch een heel kleine opmerking… De meeste hotels bieden gratis internet/WiFi aan, leveren je netjes een paswoord etc… maar in Isaan hadden wij op bepaalde plaatsen nooit bereik via SKYPE met de Ipad… Mails checken ging dan wel weer…
  Hangt dus volgens mij toch een beetje af van de plaats (of hotel) waar men zich bevindt ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website