Lezersvraag: Doorvliegen vanaf Bangkok naar Chiang Mai, hoe gaat dat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 oktober 2014

Beste lezers,

Wij vliegen via Bangkok gelijk door naar Chiang Mai. Hoe gaat dit in zijn werk, kun je op Schiphol zorgen dat de koffers overgeplaatst worden in het juiste vliegtuig?

Als je op Bangkok bent moet je dan door de douane of kun je gewoon door naar de juiste gate. Misschien vergeet ik nog wat te vragen, alle tips zijn welkom.

Groet,

Rob

19 reacties op “Lezersvraag: Doorvliegen vanaf Bangkok naar Chiang Mai, hoe gaat dat?”

 1. Song zegt op

  Het ligt er een beetje aan hoe je hebt geboekt, heb je alles in één boeking staan? Dan hoef je je sowieso geen zorgen te maken en worden de koffers sowieso doorgelabeld naar de eindbestemming cnx. Als je twee boekingen hebt hoeft het ook nog niet persé een probleem te zijn maar dan weet je pas bij het inchecken of de koffers meteen door gaan.

  et is mijns inziens aanbevelingswaardig om ook de binnenlandse vlucht tegelijkertijd te boeken omdat in dat geval de vervoerder de garantie geeft tot de eindbestemming, mocht je tussentijd vertraging oplopen is de maatschappij verantwoordelijk dat jij op de eindbestemming aankomt en tussentijds wordt verzorgd. Ik vlieg zelf bijvoorbeeld altijd met Emirates met de laatste vlucht vanuit Düsseldorf naar Dubai na een korte tussenstop naar Bangkok en daar met de laatste vlucht van de dag naar Chiang Mai, mocht ik op Dubai vertraging oplopen is Emirates verplicht om mij in Bangkok een overnachting (en vervoer) te regelen en de eerst mogelijke vervolg vlucht naar Chiang Mai, heb je e.a. niet in dezelfde boeking vervalt die verplichting. Maar het is mij nog nooit overkomen en daarbij hebben veel grote maatschappijen waaronder Etihad en Emirates afspraken met in dit geval Bangkok Airways zodat deze de vlucht “ophouden” tot alle doorreispassagiers zijn gearriveerd.

  Als je bij vertrek kunt inchecken tot en met de eindbestemming en dus wordt “doorgelabeld” krijg je meteen alle benodigde incheckkaarten mee, in bovenstaand voorbeeld 3 stuks, daar staan dan nog niet de gates op vermeld, die moet je nakijken op de volgende vertrekluchthaven. Als je op Bangkok aankomt volg je de richtingsborden domestic airport (zwart bord met lichte letters), je komt dan bij een post; thai Airways en Bangkok Airways waar je je incheckkaart moet laten zien, vervolgens ga je door de douane paspoortcontrole (en eventueel 30 dagen visum), handbagagecontrole en loop je naar de gate. Als je rookt moet je dat doen voor de incheckkaart controle want zo ver ik weet zijn er geen rooklouches op domestic. Bij aankomst in cnx wordt vervolgens alleen je koffer gecontroleerd maar meestal slapen ze daar al, dus dat stelt niks voor; een fluitje van een cent! Ik sla Bangkok op die wijze als het ware over en heb het idee dat het allemaal veel sneller gaat dan dat je in Bangkok door de douane moet.

  Ik vind dit nog een hele handige link; http://www.suvarnabhumiairport.com/en/224-international-to-domestic-with-a-boarding-pass

 2. Marco zegt op

  Hey Rob

  Ik heb vorig jaar de zelfde vlucht gemaakt met KLM.Ik kon op Schiphol mijn bagage door labelen naar Chiang Mai.Op het vliegveld in Bangkok kan je naar de gate lopen van de binnenlandse vluchten en daar vlak voor moet je dan door de douane.In Chiang Mai is het alleen maar uitstappen en je bagage pakken

  Gr Marco

 3. Jean candenberghe zegt op

  Ik vloog se laatste 2 jaar al een 8 tal keer brussel/bangkok/chiangmai, kwam er in de voormiddag aan
  Let op, in de voormiddag in chiangmai meestal wel kontrole van bagage gehad, voor iedereen trouwens, waarin de bagage door de xray moet.
  Je mag bvb 1 l wijn meenemen, 2 flessen toleren ze wel, maar meer of 3, halen ze er zeker uit.
  Je krijgt wel geen boete, maar wel een preek, en de tevele flessen moet je afgeven

 4. bob zegt op

  allereerst ligt het eraan met welke maatschappij(en) je vliegt. Als je vlucht uit Nederland/België eindigt in Bangkok en je daarna met bv air asia of nok air naar Chiang Mai vliegt zul je moeten verplaatsen naar Dong Muan airport. Dus koffers ophalen en op reis naar Dong Muan en daar opnieuw inchecken. Dus allereerst checken of één ticket wel gaat en hoe het met de prijs staat. Dat is dan een normale binnenlandse vlucht. Als je in één keer doorvliegt is het uitstappen door de immigratie gaan en vervolgens op zoek naar de binnenlandse vluchten en daar weer inchecken. De koffers kunnen doorgelabeld worden en behoef je derhalve niet op te halen en weer in te voeren. Met de KLM werkt dit. Met Eva en China dacht ik niet en met de overigen weet ik ook niet. Succes. Een reisbureau kan dit voor u wel regelen.

 5. John zegt op

  Dit is afhankelijk van het ticket,als je beide vluchten op een ticket hebt,kun je bij het inchecken op Schiphol meteen je eindbestemming aangeven.
  Je kunt in Bangkok na de landing de aanwijzing,,Connection flight”volgen en je koffer gaat automatisch in het vliegtuig naar Chiangmai,waar je ook de Douane formaliteit verrichten kunt.
  Heb je echter 2 verschillende tickets,waarbij de,, Connection fight”wordt doorgevoerd van een andere maatschappij,moet je in Bangkok eerst de koffer in ontvangst nemen,daarna de Douane formaliteit verrichten,en opnieuw inchecken met het 2e ticket voor de Connection flight naar Chiangmai.
  Bij het boeken van 2tickets,bij verschillende maatschapijen,ga ik er vanuit dat je hebt gerekent met een ruime tussentijd,zodat je zonder grote stress, inchecken kunt voor je vlucht naar Chiangmai.

  • John zegt op

   Sorry je komt in Bangkok eerst bij de Douane,en eerst dan bij je koffer.

   • Wim zegt op

    Vliegtuig uit…..lopen……immigration……koffer…….douane……..uitgang

  • Arie zegt op

   Dit klopt niet. Ik boek altijd een vlucht A’dam-BKK, meestal bij Eva Air en apart bij Bangkok air de vlucht BKK-Chiang Mai. Op Schiphol zeg ik dat ik doorvlieg en laat het ticket zien van Bangkok Air en dan worden de koffers doorgelabeld. In BKK gewoon zoals hierboven is beschreven door naar Domestic Flights (wel een takke eind lopen trouwens) en daar door de registratie en wachten op de vlucht naar Chiang Mai. Overigens staan er daar geen rijen bij de douane/paspoort controle en ben je er zo door.

   • noah zegt op

    Beste Arie, u bent te stellig!!! Dit klopt niet is mijns inziens zeer voorbarig. Ik ga met Cornelis mee in zijn posting. Maar er zijn ook verhalen dat bij de een het wel wordt gedaan en bij de ander niet.

    Dit is trouwens een lezersvraag die al vele malen gesteld is op het TB. Kijk eens naar de verschillende reacties nu en voorheen hier…..

    https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/procedure-aansluitende-binnenlandse-vlucht-thailand/
    https://www.thailandblog.nl/tag/binnelandse-vluchten/

    • Arie zegt op

     Ik ben inderdaad stellig, want ik weet dat het dus ook kan als je twee verschillende tickets heb en ja als dan gezegd wordt dat je dan je koffer eerst moet ophalen en dan weer inchecken, dan zeg ik dat dat niet klopt. Dat er maatschappijen zijn die, als je daar incheckt het niet doen, dat zal ik niet ontkennen want daar heb ik geen ervaring mee. Maar voor degenen die 2 tickets hebben moeten dus weten dat het ook direct kan en dat heb ik willen zeggen. Dus over stellig gesproken, wat John zo “stellig” beweert klopt dus niet, maar dat wil niet zeggen dan het altijd zo gaat als wat ik ervaren hebt. Ik hou dat open. Ik hoop dat het zo wat genuanceerd is.

 6. Sandra Koenderink zegt op

  Wij vliegen elk jaar met KLM en tot voor 3 jaar konden we de koffers vanaf Schiphol doorlabelen naar Chiangmai. Sinds 2 jaar doet de KLM dat niet meer misschien omdat wij altijd met Thai Airways vliegen naar Chiangmai….

  De tickets boek ik altijd zelf en niet tegelijkertijd.

  Bij het inchecken op Schiphol werd ons verteld dat dat niet meer mogelijk was, maar tijdens de vlucht zei de stewardess dat dat altijd kon. Zelfs het eigen personeel weet het dus niet.

  Maar je bent in ongeveer 45 minuten door douane, koffer gepakt en weer ingecheckt boven bij Thai Airways.

  Succes!!

 7. Monte zegt op

  Dat is je koffer van de band pakken in bangkok, een taxi nemen naar Don Muang en daar in checken.
  Een kind kan de was doen. Of van te voren een vlucht boeken naar changmai. Zo gaat dat

  • Cornelis zegt op

   Waarom naar Don Muang als je ook vanaf Suvarnabhumi kunt doorvliegen naar Chiang Mai?
   Overigens hangt doorlabelen als je niet alles op één ticket hebt ook af van afspraken tussen de luchtvaartmaatschappijen. Zo is er bijvoorbeeld tussen Bangkok Airways en Emirates een afspraak waarbij je bij inchecken bij de ene maatschappij kunt doorlabelen naar de ander.

   • Monte zegt op

    Maar men vergeet te zeggen dat rechtstreeks door vliegen een keer zo duur kost.
    Want men kan enkel met bangkokairways vliegen naar het noorden vanaf Suvarnabum.
    Met air aisia of nokair, vliegt men voor peanuts naar changmai via Don muang

    • Cornelis zegt op

     Waar haal je die wijsheid over een keer zo duur doorvliegen met Bangkok Airways toch vandaan? Ik vlieg over tien dagen van Suvarnabuhmi naar Chiang Rai met Bangkok Airways voor, omgerekend, 38 euro.

 8. ruud zegt op

  Als je een doorvlucht hebt met bijvoorbeeld de Thai, heb je een binnendoortje voor de immigratie.
  Zie link.

  http://www.suvarnabhumiairport.com/en/224-international-to-domestic-with-a-boarding-pass

  • Song zegt op

   Ruud, geldt ook voor Bangkok Airways.

 9. Stevenia zegt op

  Als je in Amsterdam gaat inchecken dan vraag je gelijk of ze de koffer door kunnen labelen naar Chiang-May helemaal geen probleem. Ik doe dit al jaren zo want onze zoon woont daar.
  Maar ze hebben er soms geen zin in omdat het te veel papier werk is. Ga gewoon naar de balie van je vliegtuig maatschappij en die regelen het dan voor je.
  Je niet af laten schepen door het meisje of jongen die achter die balie zit.
  Wens jullie een fijne reis naar Thailand.

 10. Rob zegt op

  Bedankt voor de vele antwoorden.
  We vliegen met Eva air en stappen over op Bangkok airways.
  Als het goed is kan ik op Schiphol zorgen dat ik mijn koffers pas in Chian mai weer zie.
  Ik vind dit wel de leukste.
  http://www.suvarnabhumiairport.com/en/224-international-to-domestic-with-a-boarding-pass


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website