Lezersvraag: Wat zijn die discobussen in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
21 juli 2014

Geachte lezers van Thailandblog,

Wie kan mij meer vertellen over deze bussen die ik vaak in Pattaya zie rijden. Ze rijden door Pattaya met de deuren open en harde muziek.

Zit er achter deze bussen een verhaal?

Mvg.

Jan

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn die discobussen in Pattaya?”

 1. wimpy zegt op

  Schoolbussen vaak hebben ze een soort van schoolreisje.

 2. chris zegt op

  Deze bussen kun je ook huren voor een dagje uit met het personeel en/of vrienden en kennissen. De chauffeur en/of zijn hulpje is ook de dj en de muziek staat – voor mijn oren althans – knetterhard, en de bassen nog harder. Ben 1 keer met zo’n personeelsuitje meegeweest van het bedrijf van een kennis van me maar dat doe ik NOOIT meer.

 3. bob zegt op

  Vreselijke dingen die het verkeer ontregelen en omwonenden (bij parkeren b.v. aan Jomtien Beach) en passanten pesten. Zouden verboden moeten worden. Is zeker niet gezond voor het gehoor.

 4. Henk zegt op

  In Chon Buri lopen een paar honderd van soortgelijke bussen met soms prachtig schilderwerk .De muziekinstallatie staat (meestal) minder hard en de bussen worden gebruikt voor personeel van en naar de fabrieken te brengen.
  Volgens mij wonen de chauffeurs in die bussen en ze zijn de hele dag de bus aan het wassen en poetsen .
  Onvoorstelbaar trouwens dat die bussen er zo netjes uitzien want de chauffeurs op die bussen denken dat zij alleen op de weg zijn of dat de weg alleen voor hun is .(ik is groot en hij is klein mentaliteit)

 5. theoS zegt op

  Voor de chauffeurs, wat het besturen van die gevaartes aangaat, heb ik alle respect.
  Bij mij, diep in de soi, is een kamerverhuurbedrijf en daar staan 2 van die gevaartes geparkeerd ‘s nachts en waar de chauffeurs op kamers wonen.
  Hoe die gasten de soi in en uitmanoevreren en een bocht van 90 gr. nemen is mij onbegrijpelijk.
  Het is een zeer smalle soi.

 6. Hyls zegt op

  Ik ben regelmatig met zo’n bus mee geweest, toen ik nog Engelse les gaf of soms met mijn vrouw mee. Meestal worden die gebruikt voor schoolreisjes. Vaak betekent dat ‘s avonds laat vertrek uit Buri Ram, de gehele nacht doorrijden en ‘s ochtends aankomst. Later op de middag wordt het vetrek naar huis dan weer ingezet, zo wordt een overnachting uitgespaard. Kinderen uit de gehele Isan worden meestal eenmaal per jaar getrakteerd door de overheid op een schoolreisje, soms ook nog een educatiereisje of (Boeddhistisch) schoolkamp (retraite). Veel kinderen hebben nog nooit eerder zee en strand gezien, dus de voorkeur voor schoolreisjes is meestal de zee. Soms wordt ook wel eens een nationaal park aangedaan, maar dat is lang zo spectaculair niet. Het is voor de kinderen een geweldige ervaring, gedurende de hele reis dansen, springen, sjansen, etc. Zowat elke 7-11 wordt aangedaan. Ze hebben vaak relatief veel geld bij zich (soms enkele honderden bahts voor snacks/vreetgoed). Persoonlijk vind ik het vreselijk, uitputtend, maar ik cijfer mijn eigen opvatting en vermoeidheid dan tijdelijk even weg, en uiteindelijk is dan op een bepaalde manier ook wel leuk, kort en krachtig. We nemen ons zoontje ook altijd mee (inmiddels 6), en die vind het ook altijd buitengewoon leuk.

  Leef je maar eens in de tieners in… Is voor hen een hele beleving… Isan kinderen hebben niet de mogelijkheden (ahum..) en vrijheden (ahum…) die wij zelf als tieners hadden: onbeperkt uitgaan (ook in Fryslân), overal disco’s/kroegen/festivals/concerten/koffieshops/dorpsfeesten, vrijheid, drinken wat ik wilde, etc (achteraf gezien weet ik niet wat beter is, wellicht dat Thaise kinderen niet slechter af zijn, ze missen niet zoveel… scheelt een stuk hersenbeschadiging)

  Uiteraard wel gevaarlijk, tijdens het rijden hossen en stampen en niet stil in de gordels, maar ja… dat risico wordt gewoon genomen.

 7. henry zegt op

  Er bestaat een website
  Crazy Buss.

  En het zijn gewoonlijk dit soort bussen dat in ongevallen betrokken zijn. want ze zijn technisch gewoonlijk niet in orde.

  Trouwens binnenkort zullen vele van deze bussen verdwijnen omdat ze niet in orde zijn met de maximum hoogte en oog de schuine hellingstest niet kunnen doorstaan, omdat ze topzwaar zijn. weten jullie troiuwen dat de opbouw van deze bussen meestal in hout is en gebouwd worden op het gevoel dus zonder tekening.

  Beste is deze bussen te mijden, bovendien gedragen ze zich als gekken in het verkeer. Ik vermoed dat de meeste van die chauffeurs zelfs geen rijbewijs hebben en Yaba gebruikers zijn.

 8. Henk zegt op

  Ik ben vorig jaar eens mee geweest met zo’n bus.
  In Si Maha Phot, werd de hele buurt ‘s ochtends vroeg opgepikt voor een uitstapje naar Ayutthaya. ‘s Avonds laat weer terug. Iets van 9 tempels afgereisd, drank aan boord, uiteraard en muziek.
  En het was gratis!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website