Lezersvraag: Wat zijn de consequenties van trouwen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 juli 2015

Beste lezers,

Om persoonlijke en fiscale redenen willen/kunnen wij nog niet trouwen of wettelijk samenwonen in België. Dit heeft natuurlijk als nadeel dat mijn huidige partner redelijk onbeschermd is als er met mij iets gebeurd.

Daarom denk ik eraan om eventueel wettelijk te trouwen in Thailand, maar dit nog niet onmiddellijk te signaleren hier. Als ik dan kom te overlijden, kan mijn vriendin (echtgenote dan volgens Thais recht) op dat moment met de nodige papieren bovenkomen en haar rechten opeisen?

Bijvoorbeeld vruchtgebruik van de woning, deelname in de verdeling van de nalatenschap, enz.

Iemand hier enige ervaring of advies over? Dan hoor ik het graag.

Groetjes,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn de consequenties van trouwen in Thailand?”

 1. Marc De Gusseme zegt op

  Zolang je jouw Thais huwelijk volgens de geijkte procedure, niet laat overschrijven in de registers van de Burgerlijke stand van je stad of gemeente in België, ben je voor de Belgische wetgeving ongehuwd met alle gevolgen vandien (lees … jouw echtgenote in Thailand heeft hier op niks recht !)

  • Erik zegt op

   Hallo Marc ,
   Bedankt voor je reactie. Ik weet niet of het enig belang heeft maar mijn vriendin woont niet in Thailand maar al zeer lang in Belgie. Ze heeft zowel de Thaise als de Belgische nationaliteit.

   • Marc De Gusseme zegt op

    Met wat ik hierboven en ook hierna lees kan ik je enkel aanraden om eens een advocaat (gespecialiseerd in familierecht) onder de arm te nemen. Desnoods ook eens bij een notaris gaan.
    – huwen in Thailand met een Thaise met de dubbele nationaliteit
    – torenhoge schuldvordering waar ? In België vermoed ik.
    – ben je vroeger getrouwd geweest en heb je wettelijke erfgenamen … die zullen in voorkomend geval bepaalde zaken ook niet laten passeren !

 2. eugeen zegt op

  Als jij overleden bent, kun JIJ niet meer naar de ambassade om je huwelijk te laten registreren.
  Waarom het niet onmiddellijk laten registreren? Je kunt in Thailand toch een huwelijkscontract maken.
  Nu wil je niet trouwen en niet wettelijk samenwonen. Al goed dat je beseft dat je partner dus geen bescherming heeft.

  • Erik zegt op

   Hallo Eugeen ,
   Bedankt voor je reactie . Als ik het onmiddellijk zou laten registreren , ja , dan zou ik ook niet naar Thailand moeten reizen om te trouwen, dan kan ik het evengoed ineens hier doen . We wonen immers allebei hier.
   Zonder in detail te treden is het probleem een torenhoge schuldvordering die boven haar hoofd hangt. Door hier te trouwen vrees ik dat men iets later bij mij zou komen aankloppen . En daar heb ik precies niet veel zin in . Langs de andere kant zoek ik wel een oplossing om haar een bescherming te bieden als er met mij iets zou gebeuren . Vandaar mijn vraag .
   Groetjes,
   Erik

  • Peter zegt op

   Eugene,

   Ja gewoon doen, peace of cake.

   Ja waarom niet onmiddellijk ?

   Komt mij erg licht zinnig over. De dag na de huwelijks voltrekking al scheidingen meegemaakt hier in Thailand.

   Goed dat je aan je partner denkt. Maar denk allereerst aan je zelf.

   Liefde maakt blind, en trouwen doet rouwen. Aldus oma zaliger.

   Ga je trouwen denk dan 278 keer na. En vervolgens nog 12 keer.

   Het is best wel mogelijk, zou mij niets verbazen dat het percentage scheidingen die al zeer hoog is in Nederland met een thai nog veel hoger is. Dit is niet wetenschappijk onderbouwd.

   Eugene je komt ondoordacht over. Misschien volg jij enkel je hart, dat is heel lief.

   • Erik zegt op

    Hey Peter ,
    Bedankt voor je raad , maar mijn vraag is niet ondoordacht hoor. We zijn al 5 jaar samen .Het is juist daarom dat ik een beetje vooruit wil kijken en haar toch een bescherming wil aanbieden als er met mij iets zou gebeuren. Langs de andere kant wil ik ook geen leger deurwaarders aan mijn deur als we hier zouden trouwen .

    • Davis zegt op

     Beste Erik,

     Mooi dat je jouw situatie eerlijk beschrijft, en je je partner bij onverhoopte tegenspoed iets wilt gunnen.
     In het geval van ‘torenhoge schulden’ bestaat er zoiets als trouwen of samenwonen ‘met scheiding van goederen en aanwas’. Geldt ook voor eventuele schulden.
     De partner met schulden kan in beide soort (notariële) contracten officieel op een ander adres gedomicilieerd blijven. Zodat er ook geen deurwaarder aan jouw adres – tevergeefs gezien je contract – schulden zou proberen te recupereren.

     In dat huwelijks- of samenwoningscontract kan je tevens de bescherming laten beschrijven dewelke waar je het allemaal voor doet…
     Kwestie van het juiste contract en advocaat of notaris te raadplegen. Dus dat kan allemaal wettelijk.

     Op een andere manier, zoals wettelijk trouwen in Thailand, kom je mijns inzien niet tot de bescherming die jij wilt. In tegendeel, het zou wel eens bijkomende problemen kunnen geven; net zaken die je niet wil, kunnen rechtsgeldig het gevolg zijn van het wettelijke Thaise huwelijk … Blijf daar dan van weg. En je partner heeft de Belgische nationaliteit, waarom het dan moeilijk maken?

     Succes er mee,

     Davis

 3. GUSTAAF zegt op

  Geachte ERIK

  Ik ben zelf gehuwd in Thailand in september 2011. Voor mij en mijn vrouw waren alle papieren in orde en niets stond een huwelijk in de weg. Toen werd er in de Belgische Ambassade ook een aanvraag gedaan voor gezinshereniging. Daar werd mijn vrouw onderworpen aan een gesprek waar diverse “ONOZELE ”
  vragen werden gesteld!! Jammer genoeg kon mijn vrouw niet direct het gepaste antwoord geven en werd er direct de stempel gegeven van “SCHIJNHUWELIJK”. Ikzelf en met mijn bewijzen van huwelijk in Thailand heb mij verschillende keren aangemeld bij het gemeentehuis van mijn woonplaats. Daar werd en word nog altijd volgehouden dat mijn vrouw EERST op Belgisch grondgebied moet bevinden en een handtekening dient te zetten in het register. Helaas weigert men zowel door de Belgische Ambassade Bangkok en de dienst vreemdelingenzaken te Brussel ELKE medewerking. Volgens de Belgische Ambassade te Bangkok zou ik de intentie hebben om het verblijf van 90 dagen (toeristenvisum) om te zetten naar langdurig verblijf. Dan zou ik volgens de Ambassade een grote som geld betaald hebben voor het huwelijk. Dus zij blijven bestempelen dat het gaat om een SCHIJNHUWELIJK. Desondanks al die heisa ben ik wel degelijk in het bezit van alle officiele documenten die afgeleverd zijn door de Belgische Ambassade. En als derde argument gaf de Ambassade ons te kennen dat ik mijn vrouw zou onderbrengen in de prostitutie in Belgie. Nu moet je weten dat mijn vrouw 48 jaar is!!! Welke telefoon ik ook doe of welke brief ik ook schrijf, die blijven altijd onbeantwoord. Eens je de fictieve stempel van een
  SCHIJNHUWELIJK hebt gekregen kan je gaan procederen en kost het je een fortuin. En misschien denken jullie nu allemaal dat dit een individueel geval is, toch zijn er heel wat slachtoffers hier in Belgie die ook gehuwd zijn met een thaise die net als ik in hetzelfde straatje verkeren. Nergens hier in Belgie wil, kan je nergens ten rade gaan en je probleem aankaarten. Nogmaals gezegd en geschreven , eens je de stempel hebt van SCHIJNHUWELIJK ben je een vogel voor de kat. Ook is het zo dat de Belgische wetten zijn aangepast sinds 2011. Vanaf dan is het praktisch onmogelijk om nog een gezinshereniging te bekomen en word je huwelijk met alle officiele papieren toch in dovemans oren geplaatst. Ik vecht al zo lang voor gerechtigheid maar de deuren blijven jammer genoeg altijd op slot of de hete aardappel word alsmaar doorgeschoven. Ik wens je veel succes en moed in je strijdlust.

  Groetjes
  Gustaaf

  • Erik zegt op

   Hallo Gustaaf ,
   Ik voel erg mee met jou probleem , maar dat probleem is bij mij helemaal niet aan de orde . Mijn vrouw woont al 20 j in Belgie en heeft dus zowel de Belgische als de Thaise nationaliteit . Trouwen is dus geen probleem voor ons . Ik wil alleen weten of trouwen voor de Thaise wet volstaat om later hier haar rechten af te dwingen moest ik er niet meer zijn .
   Groetjes en jij ook veel succes .
   Erik

  • Peter zegt op

   Ga ergens net over de grens wonen, buiten Belgie.
   Zelf ben ik Nederlander maar woon in Duitsland.
   Als Europeaan maar niet ingezetene heb je recht op verblijf in dat land door Europese regelgeving, jouw vrouw heeft dat ook zonder Europese te zijn.
   Je krijgt dan eenvoudiger en sneller een verblijfsvergunning voor jouw vrouw.
   Tevens kan jouw vrouw dan sneller en eenvoudiger de Belgische nationaliteit verkrijgen.

   Indien je vragen hebt, laat het me weten.

   • Erik zegt op

    Hallo Peter ,
    Leuk dat je de moeite doet om op mijn oproep te reageren maar is helaas is je antwoord volledig naast de kwestie. Mijn vrouw heeft helemaal geen verblijfsvergunning nodig en ze heeft al meer dan 20 j de Belgische nationaliteit ! Dat is het probleem niet . Ik wil/kan op dit moment nog niet trouwen , maar ik zoek een manier om haar wat zekerheid te geven indien er met mij iets zou gebeuren . Daarom had ik gedacht aan wettelijk trouwen in Thailand met de hoop dat dit haar ook rechten zou geven in Belgie .
    Groetjes,
    Erik

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik weet niet precies welke fiscale en persoonlijke reden jullie hebben om nog niet wettelijk te trouwen,maar je zou om haar te beschermen, bij een eventueel overlijden van jou ,een Testament kunnen maken.waar je haar ook vernoemen kunt als je nog niet wettelijk met haar gehuwd bent.

  • erik zegt op

   Hallo John ,
   Bedankt voor je advies , maar dat geeft helaas ook geen oplossing . Volgens mij betaalt ze dan 65 % successierechten 🙁

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Erik,
    Zolang niemand precies weet wat jou persoonlijke,en fiscale reden is,tast iedereen in het donker. Ik kan goed begrijpen dat je bijv. op thaiblog.nl niet alles wil prijs geven wat jullie situatie betreft, daarom kan eigenlijk alleen een goede advokaat die op de hoogte is van de hele situatie,jou de beste raad geven. Als je zoals je zelf aan geeft, reeds 5 jaar samen woont met deze dame,dan heb je zeker ook vertrouwen in haar,zodat ik mij kan voorstellen,dat je bijv.jou eigendoms woning haar voor een symbolisch bedrag verkopen kunt,zodat zij de sucsessierechten ontgaat. Zoals ik al zij dit zijn alleen maar suggesties,die een advokaat die een veel beter inzicht heeft in jou persoonlijke omstandigheden veel beter kan. Misschien krijg je ook i.v.b.met een wettelijk huwelijk een totaal andere informatie,zodat je alsnog voor de wet trouwen kunt. Mijn eerlijke advies is,bezoek een goede advokaat,die jou situatie beter kent,en vertrouw niet op chaotische raadslagen van mensen,die ook hier veelste weinig achtergrond informatie hebben. Persoonlijk heb ik de zelfde mening als jij,als je met iemand in goede harmonie reeds jaren samen woont,wil je deze persoon ook goed verzorgt achterlaten,en dit kun je het beste bereiken door rechtsbijstand te zoeken.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Erik,

  Ik zou maar beter eens te raad gaan bij een advocaat die vertrouwd is met die problematiek, want wat je van plan bent maakt het ingewikkeld.

  Ze heeft ook de Belgische nationaliteit, dus in feiten zijn het twee Belgen die trouwen.
  Het is niet omdat ze naar Thailand zou gaan dat ze plots geen Belg meer is.
  Indien je huwelijk aangeeft zal het voor de Belgische ambassade ook zo gezien worden denk ik, zelfs als je in Thailand trouwt.
  Mogelijk ga je hierdoor tegen wat problemen aanlopen.

  Zelf weet ik er te weinig over om je een degelijk advies te geven en aan wat giswerk heb je niks.

  Dit is een speciaal geval en je haalt best je informatie bij specialisten op dit gebied.

 6. Peeyay zegt op

  Beste Erik,

  Gezien jouw en haar situatie is een huwelijk met scheiding van goederen hier in België waarschijnlijk de beste oplossing. Jouw huis blijft binnen jouw familie en zij behoudt vruchtgebruik na jouw overlijden.
  Alleen wat jullie (jij of zij dus) aankopen na het huwelijk wordt gezamenlijk bezit en kan eventueel voorwerp uitmaken van een deurwaardersbeslag.

  Zoals al eerder aangehaald, best even (beiden tezamen) naar een notaris / advocaat stappen.
  (en ook zien of je erfgenamen (kinderen?) dit zien zitten, kan latere problemen vermijden)

  Of al jouw bezittingen al schenken aan de kinderen, dan heb je ook niets meer …

  Succes.

  • Marc De Gusseme zegt op

   Mijn ervaring uit mijn vroeger professioneel leven leert dat een scheiding van goederen tijdens het huwelijk doorgaans evolueert naar een algemeenheid van goederen. In het begin wordt het spel correct gespeeld maar na enkele jaren zijn er opeens gemeenschappelijke bankrekeningen, aankopen, beleggingen …. Bovendien het vruchtgebruik van een woning heeft ook een waarde. Dus komt ook in aanmerking voor beslag !

 7. Lu zegt op

  Ik zou toch maar op passen blijft gewoon zo samen en als de dag er is kunt je het zo geven zelf na 20 jaar ken je niemand de waare aard bijft verborgen

 8. Mark zegt op

  Trouwen in België met scheiding van goederen, volledige scheiding van goederen, dus geen gemeenschappelijke aanwas. Dat in combinatie met een huwelijkscontract door een deskundige notaris opgesteld, eventueel nog een testament om haar goederen toe te bedelen na jouw overlijden. In testament en huwelijkscontract kunnen zaken “conditioneel” geregeld, m.a.w. er kunnen voorwaarden voor de uitvoerbaarheid gesteld worden. Bijvoorbeeld: indien één van beide partijen een verzoek tot echtscheiding neerlegt bij de bevoegde instantie, dan vervalt de (gunstige) toebedeling. Door de scheiding van goederen, heeft ze geen recht op nalatenschap, rest haar dan alleen vruchtgebruik op de gezinswoning.

  Het huwelijksstelsel en huwelijkscontract gebruik je om “tussenschotten” bij leven te scheppen. Bij testament kan je haar na je dood begunstigen. MAAR als de schuldeisers bij de pinken zijn zullen ze hun vorderingen ten gepaste tijde (na je overlijden) op de nalatenschap aan haar vestigen. Die economische realiteit gaat ze niet met familierechtelijk oplapwerk kunnen wegvegen.

  Wil zij in België blijven wonen als jij eerst stervende zou zijn? Of wil ze dan terug naar Thailand???Cruciale vraag om in economische realiteit de schuldeisers op afstand te houden ! Letterlijk 10.000 km afstand voor een Thai National.

  Door volledige scheiding van goederen zijn alle roerende en onroerende goederen in jouw bezit voor datum van huwelijk blijven exclusief van jou. Deurwaarders met vorderingen op haar bezittingen kunnen geen beslag leggen op jouw ongoederen. Boedelbeschrijving is bijgevolg héél belangrijk voor roerende goederen. Voor onroerend goed is een geregistreerde akte op jouw naam afdoend bewijs. Goederen verworven na de huwelijksdatum altijd op factuur op jouw naam zetten zodat je dit kan tegenwerpen aan deurwaarders.

  Tenzij de roerende goederen gefinancierd worden met een lening , dan is het een, weliswaar, perverse optie, haar financiële put nog te verdiepen (sic).

  Met hulp van een deskundig notaris kan je dit “regelen” in België, als je dat écht zou willen.

  Tot slot: afbetaling van haar schulden zou het probleem helemaal keurig oplossen (sic).

  • Erik zegt op

   Thx Marc ,
   Zeer deskundige uitleg . Ik zou ook niet liever hebben dan alles op te lossen zoals je suggereert in je laatste zin .
   Put is echter gecreëerd door ex die een aankoopcompromis getekend heeft van een woning en haar handtekening heeft nagedaan. Koop is uiteindelijk niet doorgegaan en verkoper eist nu 10 % schadevergoeding. Alle briefwisseling en uitspraken werden netjes door de ex weggemoffeld . Daarna staat er plots een deurwaarder om 32.000 € op te eisen want zogezegd “solidair” getekend. Ondertussen was er bij verstek een uitspraak door de rechter en kan er dus nu helaas niet meer in beroep gegaan worden . Ik hoop dat je verstaat dat ik niet sta te springen om even 32.000 € op te hoesten .
   Roerende goederen heb ik nog kunnen “beveiligen” door inderdaad alles op mijn naam te zetten maar ik ben gewoon bezorgd voor haar toekomst indien mij iets overkomt. Daar wil ik graag een oplossing voor vinden.
   Groetjes,
   Erik

   • Frans Nico zegt op

    Beste Erik,

    Ik lees deze reactie van jou pas nadat ik mijn reactie hieronder verzonden had. In vervolg daarop merk ik nog het volgende op.

    Ik lees dat de ex van jouw vriendin haar handtekening heeft vervalst. Ook lees ik dat er een verstekvonnis is. Wie was gedaagde in die procedure? Jouw vriendin of haar ex.

    In Nederland kan tegen een verstekvonnis verzet worden aangetekend. Dat kan binnen veertien dagen nadat de veroordeelde van het verstekvonnis kennis heeft kunnen nemen. In ieder geval moet in verzet gekomen worden binnen veertien dagen na betekening van het vonnis. In dat geval wordt de procedure als ware overgedaan. Er is dus geen beroep mogelijk tegen een verstekvonnis, maar wel verzet. Is het een gewoon vonnis (bij verschijning) dan is hoger beroep wel mogelijk. De termijn daarvoor is doorgaans langer.

    Verder kan jouw vriendin strafrechtelijk aangifte doen van valsheid in geschrifte en een civiele procedure starten tegen haar ex vanwege door de valsheid in geschrifte geleden of nog te leiden schade. Mogelijk kan zij op kosten van de overheid een advocaat krijgen.

    • Peeyay zegt op

     Beste Erik,

     Klopt wat Frans Nico hier zegt.
     Tegen een verstekvonnis kan je enkel verzet aantekenen.
     (verstek = veroordeeld zonder er aanwezig te zijn, verzet = alles opnieuw overdoen)
     Dus als het nog niet meer dan 2 weken betekend is (= deurwaarder is vonnis komen overhandigen / in de bus steken), asap verzet laten aantekenen.

     Ik zou toch eens met haar naar een deftige advocaat stappen

 9. Frans Nico zegt op

  Beste Erik,

  Ik vat het volgende samen:
  – Julie zijn beiden Belgisch staatsburgers.
  – Jouw vriendin is tevens Thais staatsburger.
  – Jouw vriendin woont reeds 20 jaar in België.
  – Jouw vriendin heeft een forse schuld.

  Wat ik mis in je uitleg is of de schuldeiser (of zijn de schuldeisers) van jouw vriendin Belgisch of Thais is (zijn). Ook mis ik of je daadwerkelijk eigen vermogen hebt. Alleen op basis van alle gegevens kan een advies gegeven worden.

  Trouwen kan buiten gemeenschap van goederen. Maar dat betekent tevens dat jouw vriendin met kennelijk alleen schulden ook dan met niets achterblijft als jij komt te overlijden. Je zal dan een testament moeten laten opmaken waarin je een en ander regelt. Daarbij is het van belang of je nog wettelijke erfgenamen hebt. Indien je jouw bezit (voor zover je dat hebt) aan jouw vriendin nalaat (voor zover jouw eventuele wettelijke erfgenamen dat niet bestrijden), dan is de kans reëel dat haar schuldeisers dat van haar afnemen door er beslag op te laten leggen. In dat geval heb je niets bereikt.

  Je zou, indien je eigen vermogen hebt ten behoeve van haar verzorging na jouw overleiden, een stichting in het leven kunnen roepen waarin je (een deel van) jouw vermogen inbrengt. Deze stichting kan na jouw overleiden uitkeringen doen (al of niet ten behoeve van levensonderhoud) aan wie je maar wilt. Deze stichting valt buiten jouw nalatenschap waardoor niemand anders daar aanspraak op kan maken.

  Het is dus belangrijk dat je met alle gegevens van bezit en schulden naar een notaris gaat en een persoonlijk advies vraagt. Een huwelijk is een optie, maar met haken en ogen. Zelf heb ik negen jaar geleden een stichting opgericht en vrijwel mijn gehele vermogen daarin ondergebracht. Ik heb vier kinderen waarvan één bij mijn Thaise vriendin. Op die manier heb ik gezorgd dat mijn vriendin en onze dochter verzorgd achterblijven. Wij zijn niet getrouwd (ook al noem ik haar mijn vrouw).

  Mijn advies is dus, raadpleeg een goede notaris die met je meedenkt.

  Verder wijs ik je nog op de verjaringstermijnen van schulden. In Nederland verjaard een schuld veelal na 5 jaar zonder stuiting. Dan vervalt de schuld van rechtswege. Gaat het om hypotheekschulden, dan is de verjaringstermijn 20 jaar zonder stuiting. Recent is een uitspraak dat als een woning, die belast was met een hypotheek, door of in opdracht van de bank is verkocht. de verjaring van de restschuld wordt bekort tot maximaal 5 jaar zonder stuiting. Het is dus ook raadzaam daarnaar te kijken. Stuiting is iedere handeling die de schuldeiser doet om zijn vordering inbaar te houden. Dan gaat opnieuw de verjaringstermijn in.

  Ik wens je succes.

  • Frans Nico zegt op

   Sorry voor de schrijffouten “overleiden”.

 10. theoS zegt op

  Voor wat het waard is: Bij een huwelijk in Thailand zijn/worden beide echtgenoten automatisch verantwoordelijk voor elkaars schulden. Geldt ook voor de buitenlander die met een Thais staatsburger trouwt. Kan niet voorkomen worden door trouwen op huwelijkse voorwaarden, alleen door weer te gaan scheiden. Bezint eer ge begint.

 11. Soi zegt op

  Neen, theoS, dat laatste is pertinent niet waar. Natuurlijk is het zo dat men door huwelijk verantwoordelijk wordt voor elkaars lasten en lusten, maar evenzo is het dat men dmv van huwelijkse voorwaarden, zowel de lusten als de lasten aan elkaar kan beperken. Ook in TH.

  De TH Wetgeving is heel strikt in haar regelgeving m.b.t. het huwelijk. Allemaal na te lezen op het internet:

  in “Family Laws-Chapter 4- Section 1465 e.v.” valt van alles en nog wat na te slaan betreffende bv het ten tijde van het huwelijk verkregen gezamenlijk bezit èn over het beheer ervan. Oftewel: Sin Somros genoemd.

  Idem dito wordt er van alles en nog wat gezegd en geregeld over bezit en beheer van bezit van en beheer over toestanden verkregen vòòr het huwelijk, oftewel: Sin Suan Tua genoemd.

  Daarbij: de Wet zegt expliciet dat elke echtgenoot beheerder is van zijn/haar eigen Sin Suan Tua. (artikel 1473)

  Het hebben en houden van echtelieden kan conform de TH wetgeving geregeld via huwelijkse voorwaarden (artikel 1476 ev). TH kent 2 varianten, namelijk:
  1- een huwelijkscontract waarbij (het bezit over en het beheer van) de Sin Somros wordt geregeld; ook wel pre-nuptial agreement genoemd: huwelijkbegunstigende overeenkomst;
  2- idem waarbij de Sin Suan Tua en andere persoonlijke eisen en condities van een echtgenoot worden vastgelegd; ook wel ante-nuptial agreement: buitenhuwelijks contract.

  Maw: in TH is prima te regelen dat een schuldenlast van een huwelijkspartner buiten het huwelijk blijft, en volledig ten laste blijft van betreffende huwelijkspartner. Regel het dan wel via een familylawyer, en registreer het contract in het Marriage Register.

  Voor wat betreft vragensteller: ga bij een BE advocaat cq notaris na of in deze een TH huwelijkscontract (met name de “ante-nuptia agreement”) lrechtsgeldig is volgens BE (huwelijks)recht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website