Lezersvraag: Hoe kan ik mijn condo op naam van mijn zoon zetten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 oktober 2014

Beste lezers,

Ik heb een condo en deze cash betaalt. Nu is mijn vraag, wat is de makkelijkste manier om de condo op naam van mijn zoon te zetten, die in Holland verblijft?

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groet,

Eduard


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mijn condo op naam van mijn zoon zetten?”

 1. ruud zegt op

  Het makkelijkste lijkt het mij met iemand die Thais spreekt naar het landoffice te gaan en daar de procedure, benodigdheden en kosten te vragen.
  En ze dit op papier te laten zetten.
  Dat voorkomt onverwachte verrassingen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Bacchus zegt op

  Ik weet niet of het complex een management heeft. Zo ja, die bemiddelen daar graag in voor een paar duizend baht. Bespaart een hoop sores. Uiteraard wel attent blijven!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Kees zegt op

  Is dit niet hetzelfde als je condo verkopen? Dus enkele procenten kosten voor de overdracht ? (Als je de condo langer dan 5 of 7 jaren hebt zijn die kosten lager, dan als ie pas in je bezit is.)

  Maar vraag het een expert:
  http://www.thaivisa.com/forum/forum/192-ask-the-lawyer/

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Piet Geluk zegt op

  Wel, uit recente ervaring kan ik zeggen dat het niet eenvoudig is. Een jaar geleden had ik ook een condo gekocht, en vanwege omstandigheden alleen op mijn naam. Later toen mijn vrouw naar Thailand kwam, wilde ik het op onze gezamenlijke naam hebben, maar werd door het landoffice geweigerd, ondanks dat we een naar Thaise taal vertaalde huwelijksacte bij ons hadden. De enige oplossing die werd gesugereerd was een testament, waarbij mijn vrouw dus erfgenaam wordt. Overigens durft men voor dat eenvoudige testament 10.000 THB te vragen, dus Nederlandse prijzen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website