Beste lezers,

Ik ga dit jaar voor de tweede keer naar Thailand, Pattaya. Ga kijken voor een condo daar.

Is er iemand die enige ervaring heeft met Matrix Development die verschijnende projecten heeft lopen in Pattaya?

Met vriendelijk groet,

Wilco


» Laat een reactie achter


12 reacties op “Lezersvraag: Condo kopen, wie heeft ervaring met Matrix Development in Pattaya?”

  1. Ton zegt op

    Hoi Wilco,

    Neem eens contact op met Maurice en/of Michel van Thailand World wide, dat is een Nederlandse makelaar in Pattaya die zeer goed bekend is met de markt aldaar. Hij kan je ongetwijfeld alles over matrix vertellen, ook werken ze samen met heights-holdings, een project ontwikkelaar die flink aan de weg timmert daar!

    ff op google huiskopenpattaya invoeren en je komt zo op hun website uit.

    Groet,
    Ton

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. Pat zegt op

    Matrix ken ik toch wel een beetje en is één van de betere!

    Ze hebben me ooit een lange rondleiding gegeven en ik heb er uren mee aan tafel gezeten.

    Het bedrijf is solied en solvabel, met een Joodse man als CEO.
    Als die failliet zou gaan of het stopcontact uitrekt dan is het afgelopen uiteraard, maat dat is vaak zo.

    De verkopers vond ik wat oppervlakkig en wat te Amerikaans qua stijl.

    Persoonlijk vind ik hun projecten ook iets minder mooi dan enkele andere ontwikkelaars, maar hun locaties zijn dan weer beter.

    Matrix heeft al veel afgewerkte projecten, dus dat is ook een referentie vergeleken met vele andere immobedrijven.

    Persoonlijk zie ik twee valkuilen bij het kopen van onroerend goed in Thailand :

    1) Als je als buitenlander koopt ben je onderbeschermd in ons geliefde Thailand.
    Als de overheid plots beslist om pakweg een spoorlijn te bouwen op de plaats waar jouw condo zich bevindt, dan mag je het echt wel schudden.
    Oplossing : Word Thai, want het ‘eigen volk eerst’-principe geldt daar veel meer dan bij ons (ik geef ze nog gelijk ook).

    2) Als de ontwikkelaar failliet gaan voor het project is afgewerkt, dan ben je al aflossingen volledig kwijt vrees ik.
    Oplossing : koop een afgewerkte condo in plaats van off plan.

    Een tip : loop ook eens binnen bij Heights Holdings, zij zijn (ook) heel correct.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  3. Ad Koens zegt op

    Ahoi Wilco, er wordt zoveel onroerend goed aangeboden. Dat is het probleem niet. Maar meeste nieuwbouw is erg klein. En in verhouding tot prijs slecht gebouwd / afgewerkt. PLus meerendeel wordt door Russen en Chinezen gekocht. En in een flat met Russen / Chinezen wil je niet zitten. Maar weet je al wel wat je wil ? Beachfront / achterland ? Seasight / landside ? Dat soort zaken. Dan kan ik je wat gerichter adviseren. overigens zou ik nooit in een 2e jaar wat kopen. Ik zou eerst nog eens goed rondkijken. Dat heb ik destijds ook gedaan en uiteindelijk iets gekocht wat ik in eerste instantie nooit zou kopen ! Achteraf ben ik er dolgelukkig mee ! Je kan me ook mailen op info@bphospitaal.nl; Die organisatie vertegenwoordig ik. Ik zit er dus geregeld. Groetjes, Ad.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  4. loe zegt op

    Zo,zo, al voor de 2e keer naar Thailand en meteen een c ondo kopen?
    Ga eerst eens een tijdje ergens wat huren en rondkijken.
    Misschien kom je op andere gedachten of vind je iets wat je fantastisch vindt.
    Ga in ieder geval in Thailand/Pattaya niet ”over 1 nacht ijs” 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  5. top martin zegt op

    Als je een condo koopt, zit je vast aan maandelijkse lasten. Die zijn variable (op de lange duur) zonder dat je invloed hebt. De kontrole op; wat betaal ik en wat krijg ik is moeilijk. Als het onderhoud niet naar behoren worden uitgevoerd mag je klagen, maar de ervaring leerd, dat er niet al te veel ter verbetering gebeurd.
    Beter een condo kopen wat al een paar jaar klaar is. Dan kun je zien hoe het onderhoud werkt. Vaak wordt een condo verkocht, omdat de eigenaar gestorven is of het niet meer leuk vind in Thailand. Maar er wordt ook verkocht omdat het management niet deugd. Dus niet vragen aan hem die het condo verkoopt, maar aan derden die daar nog steeds verder willen wonen. Sucses

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Renévan zegt op

      Een condominium building heeft een m.c.c. (management control committee) dit is wettelijk verplicht. Het m.c.c. wordt gekozen door de eigenaren van de condo’s voor de periode van drie jaar. Ieder jaar moet er een vergadering gehouden worden waarbij een minimaal aantal eigenaren aanwezig moet zijn. Indien een eigenaar niet aanwezig kan zijn kan hij ook een volmacht afgeven om te stemmen. Onder andere moet er in de jaarvergadering door het management een accountants rapport overlegd worden over de in en uitgaven. Ruim van te voren moeten de eigenaren de agenda van de vergadering dus ook het accountsrapport ontvangen en kunnen zelf ook punten aandragen die op de agenda moeten komen. In de jaarvergadering wordt dus ook over deze punten gesproken en eventueel gestemd. Het management kan ook niet zonder toestemming van de eigenaren de service kosten en de sinkfund kosten verhogen. Het m.c.c. heeft ook het recht een tussentijdse vergadering te beleggen. Dit kan onder meer zijn over grote uitgaven die niet zonder toestemming door het management gedaan mogen worden. Ook kan bij niet goed functioneren het management ontslagen worden. Al het personeel dat rondloopt in een condominium wordt betaald door de eigenaren, dus ook het management. Veelal zal er door de projectontwikkelaar een vriendje als manager aangesteld worden. Maar zo gauw het condominium overgedragen is aan de eigenaren heeft de project ontwikkelaar niets meer te vertellen. Indien er geen goed functionerend m.c.c. is heeft het management vrijspel wat betreft de in en uitgaven. Mijn persoonlijke advies is koop pas een condo als het volledig af is, en informeer of er een m.c.c. is en er een jaarvergadering gehouden wordt. Indien een condo meer dan een jaar oud is moet er een jaarverslag overlegd kunnen worden.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  6. Johan zegt op

    Ik heb een condo voor je tekoop als je foto’s wil hebben moet je me mailen prijs 15.000 euro. 10 min van het strand.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • william zegt op

      Beste Johan, ik ben op zoek naar een condo cq appartement in pattaya, je kunt me mailen
      op williamthailand@hotmail.com , graag met foto’s en omschrijving, met vr.groet william

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. bob zegt op

    Hallo Wilco,

    Er zijn vele voetangels en klemmen dat u daar alvast rekening mee houdt. Ik deed zaken met matrix. In parklane complex een 1/1 condo op een hoek op de 3e etage. Deze verhuur ik maar is eventueel te koop. Staat wel op thaise naam dus u dient een partner te hebben of een ‘company’. (is eventueel beschikbaar). In een later project kocht ik in paradise park een dubbele condo (ingericht als één geheel) 2/2 + grote living en keuken. Ook deze verhuur ik. Ik kan die ook verkopen als u wilt. Deze is nog niet bij het landoffice geregestreerd. Waarom niet kom ik niet aan de weet. Wel al bijna 2 jaar geleden gereed gekomen. Er is veel nieuwbouw inderdaad maar ook goed oppassen bv op de eia keurmerk. Eventueel kan ik u ook een eenvoudige condo vlak aan de zee (100 m) in View Talay 5c aanbieden op de 4e etage. Er is een restaurant en zwembad bij en een winkel en wasserij. Alles naast de deur. suur maar een bericht aan robert-e-c@hotmail.com voor meer info, foto’s en/of voorlichting. Wel graag alleen bij zeer serieuze belangstelling.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. martin zegt op

    Mijn advies zou zijn om niet rechtstreeks met een ontwikkelaar in zee te gaan, maar je te laten adviseren door een lokaal ingevoerde makelaar. Die dient onafhankelijk te zijn van ontwikkelaars en kan aantonen met meerdere ontwikkelaars zaken te doen. Hierdoor krijg je een zo volledig mogelijk beeld van de opties, de prijzen en de omgevingen. In principe gaat dit op no cure no pay basis (uiteraard binnen redelijke grenzen), en je betaalt niet extra voor deze service: prijs is gelijk (en vaak ook nog beter onderhandelbaar) als bij rechtstreekse koop van een ontwikkelaar.
    Let wel op dat je met een partij in zee gaat die een officiële aanstelling als makelaar heeft, en geen free lance verkoper (die de beloftes vaak niet waar kunnen maken).
    Persoonlijk kan ik DDPlus Housing Company aanbevelen, een lokale makelaar met nu 2 vestigingen en langjarige ervaring met lokale en internationale kopers. Google op DDPlus Pattaya en je komt bij hun website. Maar er zijn uiteraard meer vergelijkbare partijen.
    Veel succes!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  9. Renévan zegt op

    Informeer bij aankoop ook naar de overdrachtskosten. Bij aankoop van een projectontwikkelaar (dus nieuwbouw) mag deze wettelijk alleen maar de helft van de transfer fee (2%) vragen. De transfer fee wordt berekend over de taxatie waarde bepaald door het landoffice en het revenue office. De withholding tax en de specific business tax zijn dus altijd voor de projectontwikkelaar. Dus als er in het koopcontract bijvoorbeeld staat dat de kosten gedeeld worden hier niet mee akkoord gaan.
    Bij resale dus van een eigenaar en niet van een project ontwikkelaar kan er over onderhandeld worden wie wat betaald van de kosten. Hier zijn geen regels voor.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. rinus zegt op

    hoi wilco,

    ik heb een matrix condo te koop in park lane resort te jomtien. 2 slaapkamers met 2 badkamers en grote living. Fully furnished en goedkoop op je eigen naam. Goede locatie, dichtbij strand markt en macro.
    Verkopen in verband met koop van huis aan andere zijde van sukhumvit.
    Indien je interesse hebt kan ik je foto’s en informatie opsturen via (rinus.scheijven@gmail.com).

    success

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website