Lezersvraag: Hoe kan ik BVN op mijn TV ontvangen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 februari 2014

Beste lezers,

Ik woon in Ban Mai dicht bij Si Chompu en welke satelliet TV moet ik hebben om BVN te ontvangen? Heb nu p.s.i maar krijg hier op geen BVN.

Al vast mijn vriendelijke dank,

Vrg,

Frits

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik BVN op mijn TV ontvangen?”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Als je de schotel laat richten op de sat Thaicom5 krijg je BVN mits de (gaatjes)schotel tenminste 1,80 meter in diameter is. Raadpleeg voor technische details de website van BVN. Succes.

 2. Gerrie Q8 zegt op

  Beste Frits, ik woon op 20 km van Si Chomphu in de buurt van Dong Lan. Heb een PSI schotel en wel BVN. Op dit moment op kanaal 171. Succes.

 3. Gerrie Q8 zegt op

  Misschien voor alle duidelijkheid, ik sta West Zuid West gericht.

 4. John the Putt zegt op

  Beste Frits,
  Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals Erik schrijft heb je een schotel van mistens 180cm dia mtr dan ga je terug naar de shop waar je de PSI ontvager hebt gekocht en laat hem de schotel richten op de Sat waar BVN zit Thaicom5 78grd Oost, let op dit moet precies gebeuren, op deze Sat zitten wel 200 zenders en ook de Thaise TV progammes. Succes en veel kijk plezier.

 5. Soi zegt op

  Beste Frits, elk dorp heeft anno 2014 een PSI Installatiebedrijfje in haar gelederen. Zo niet, ga naar een naburig stadje. Vraag dat bedrijfje een juiste schotel te plaatsen, min. 180 cm in doorsnee, en deze goed uit te richten op BVN. Is allemaal niet zo duur. Zijn er nadien ontvangstproblemen te wijten aan de schotel? Bel hen, ze komen graag terug. ook niet duur!

 6. charles zegt op

  als je over internet beschikt dan een abonnement nemen bij thailand tv ntv 6000 baht per jaar voor alle zenders .geweldig

 7. RobN zegt op

  Hi Charles,

  kun jij aangeven om welke website het gaat? Heb gegoogled op TV NTV met of zonder Thailand maar geen hit. PSI schotel met BVN heb ik al en werkt perfect hier in Korat.

 8. RobN zegt op

  Charles,

  nog wat verder gezocht, is dit wat je bedoelde? http://www.ntvchannel.com/

 9. Bjorn zegt op

  Betreft NTV Channel hoor ik wel wat klachten.
  Ik heb het zelf dan niet, maar probeerde afgelopen Zaterdag het schaatsen te volgen in een NL Bar waar zij deze TV Box wel hebben aangeschaft maar wat een verschrikking met de gehele tijd happeringen/stotteren.
  Ik ving van andere aanwezige op dat zij thuis met deze box hetzelfde probleem ondervinden.
  Voor de toekomst zou het toch mooi zijn als we het WK ergens op de NOS kunnen bekijken zonder irritatie.

 10. HansNL zegt op

  Het storen van NTV Channel ligt toch echt aan het “snelle internet” in Thailand.

  Wat mij opvalt is dat elke werkdag de ontvangst tussen 16:00 en 21:00 wat monder van kwaliteit is.
  Dat is nu juist de periode dat de schooljeugd het internetcafe induikt

  Ik heb TOT internet (10MB) en TOT-Internet-TV, en sinds kort NTV-Channel.
  De 10 MB zakt in de bovengenomede periode terug naar, vaak, 3-4 MB, en dan krijg je af en toe wat haperingen.

  • Nok zegt op

   NTV Channel stoort heel veel: vortdurend haperingen of stilstaand beeld. Soms volledige uitval. Aan het internet ligt het niet, want Global TV met 45 Duitse en 10 Engelse kanalen levert 99,9 % HD en HQ kwaliteit. Plus 14 dagen terugkijken en opnemen. Ik heb NTV Channel gevraagd of zij mij konden garanderen dat in juni as de streaming up to date ivm voetbal, nav hun belabberde Sotsji uitzending. Niets van hen hierover vernomen. Terwijl het mij bij NTV Channel juist hierom gaat. De programmering van de commerciele zenders is niet mijn keuze, maar als ik Rtl 7 wil zien, moet dit wel kunnen. Daar is voorbetaald. Natuurlijk is Uitz Gemist er ook nog, maar daar wilde ik juist vanaf.

 11. RobN zegt op

  Bjorn,

  ik heb ook getest met NTV Channel. Twee dagen testen, heb glasvezel met 30 Mbps download in Thailand dus kijken lukte wel (toch ook soms bufferen). Wilde niet rechtstreeks kijken want dat zou dan midden in de nacht zijn. De 18 uur vertraging was wel aardige opzet maar kijk weinig tv na 20.00 uur ‘s-avonds.
  Wat ik wel gebruik is PC Streams 3 voor het voetbal. PC Streams 3 downloaden en via internet kijken. Tijdens Olympische spelen zonden ze vaak hele dag live uit. Heb veel schaatsen kunnen zien.

 12. Dre zegt op

  Ik zit in zuid-Thailand, regio Nakhon Si Thammarath. Vorig jaar kon ik BVN nog onvangen via schotelantenne PSI. Nu dit jaar krijg ik op kanaal van BVN niets meer. Wat kan ik doen om toch BVN te ontvangen ..?? En wat ik ook zo vervelend vind, vandaag staat BVN op kanaal 242, gegarandeerd dat het binnnen enkele dagen terug zoeken is op welk kanaal BVN nu te vinden is. We hebben geen internet via kabel. grtz Dre

 13. ron zegt op

  Bij ons een hevige storm gehad, en bvn ook verdwenen,
  ( schotel vangt enorm veel wind ) en kan dan dus iets van positie veranderen ( milimeter? )
  De buurman , electricien, even het dak op met een tv tje,
  en met 5 minuten weer zeer helder B.V.N.
  lom dee khun !

 14. Erik Kuijpers zegt op

  Dre, er komen zenders bij en er gaan zenders af bij Thaicom5 en BVN verhuist dus wel eens. Ik moet ook iedere tien (soms minder…) dagen opnieuw instellen vooral omdat ik ook de taal wil wijzigen, de beeldbreedte en BVN op de start wil hebben, dus nummer 0.

  Als jij BVN niet meer ontvangt laat dan de schotel opnieuw richten want BVN zit in een zwakke ‘beam’.

  BVN heeft een forum op haar website en als je daar lid wordt (gratis) dan kun je de vraag daar stellen en tref je misschien lotgenoten bij jou in de buurt.

  In de Isan zijn veel problemen geweest met BVN, onlangs, maar nu loopt het weer. Zolang het duurt….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website