Beste lezers,

Wij zijn in Sihanoukville Cambodja en willen met de bus terug naar Thailand. Ik heb informatie gekregen in de reisbureautjes maar die spreken elkaar nogal eens tegen. Ook gekeken op internet, maar daar staat niet zoveel op over van Sihanoukville naar Pattaya.

Alleen kom ik er niet helemaal aan uit en ben bang dat als ik geen goede info heb ik er veel langer over doe. Zijn er verbindingen met een grote bus naar Pattaya of moet je over de grens in een minivan?

Als we op eigen gelegenheid gaan, waar stopt de bus naar de Thaise grens? Alleen in Koh Kong of gaan er ook directe bussen naar de grens? Dan lopen we de grens wel over. We willen niet de hele weg naar Pattaya in een minivan opgepropt zitten maar gaan liever met een grote bus. Zijn die beschikbaar over de grens? Of staan er minivans die naar Trat rijden naar het busstation. En zo ja, gaan vandaar wel grote bussen naar Pattaya? Rijden die regelmatig of maar enkele keren per dag?

Als we dan via Trat met een grote bus reizen, duurt de reis dan veel langer dan de 10/12 uur waar ik op reken?

Alle informatie is welkom!

Met vriendelijke groet,

Jacqueline


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik met een grote bus van Sihanoukville (Cambodja) naar Pattaya?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Hier kun je alvast wat moed uit putten…
  http://dianca.waarbenjij.nu/reisverslag/4791157/sihanoukville-pattaya-15-december

 2. Rene zegt op

  Taxi naar koh kong 3,5 uur 30 dollar en dan taxi over de grens naar pattaya 3,5 uur 2000 bath. Wel goed afdingen, je kan ook tussenstop op koh chang maken, veel succes.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Nog meer ervaring:
  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g325573-i9821-k6524685-WARNING_Virak_Buntham_Express_Travel_Tour-Sihanoukville_Sihanoukville_Province.html

 4. Kurt zegt op

  U kunt in een reisbureau een ticket kopen tot aan Koh chang da kost 12usd of zo en een ticket naar
  pattaya ook ,25usd me het ticket van 25usd voeren ze u tot aan de grens , met een andere ticket zetten ze u af in Koh konh stad da is nog 10km van de grens en moe je een motor taxi nemen normaal 100baht per persoon op 1 brommer.
  Aan de grens zijn er mini busjes 120baht tot aan trad bus station, daar rijden er bussen tot 15u naar Pattaya en naar Bangkok is de bus 17u , prijs 400baht ongeveer

 5. Kurt zegt op

  De Taxi aan Koh kong kan je nooit nemen aan 2000baht ze kunnen daar op dien baan nog geen gas nemen nergens station voor hen alleen aan trad , heb dit traject al 50keer gedaan . prijs aan deze grens in 3500 ongeveer , en aan de andere grens aranya Sa kaew is het 2400baht .. groetjes

 6. George zegt op

  Ik woon al meer dan 6 jaar in SIhanoukville en ben vaak met de bus naar Pattaya geweest.

  Van Sihanoukville naar de grens ga je met een grote bus. Je kan een ticket kopen tot aan Pattaya voor ongevver $28. Die stopt in Koh Kong voor een lunch en rijdt dan door naar de grens. Ongeveer 1.30 ben je de grens over en dan begint de ellende.
  In Thailand is het vervoer met een mini-van en pas als die vol is gaat die vertrekken. Het is nu hoog seizoen dus de wachttijden zullen misschien mee vallen. Als je pech hebt moet soms wachten tot de bus uit Phnom Peng arriveert. Kan 2 uur duren. Nog meer pech als je in Trath moet overstappen en moet wachten tot die mini van ook vol is. En inderdaad is er weinig ruimte voor bagage dus je zit opgepropt tussen de bagage.

  Een alternatief is:
  Koop een bus ticket tot de grens. Neem aan de Thaise kant een mini van naar Trath bus station. Ongeveer 1,5 uur rijden. Pak daar de Aircon bus naar Pattaya.

  Een Taxi van SIhanoukville naar de grens kost minimaal $60 en een taxi van de grens naar Pattaya minimaal 3500 bath. De post van Rene gaat misschien over een shared taxi.

  • jacqueline zegt op

   Dank je george , hier heb ik echt wat .1 boekingskantoortje , (een van 3 verschillende ) vertelde zo ongeveer hetzelfde , wij hebben een bussticket tot aan de grens kost 8 dollar , worden opgehaald bij het gh door een tuk tuk en gedropt bij het vertrekpunt en dan voor de grens , niet in koh hong . Daar nemen we de minivan naar Trat , en dank zij jou bericht , weet ik nu dat er in Trat een airkonbus naar pattaya en vandaar weet ik het wel om in 2 road soi 8 te komen
   Frans Amsterdam , deze berichten op internet had ik al gelezen ,maar heb hier verschillende mensen gesproken waar het wel goed bij is gegaan ,al blijft het wel opassen , maar die hadden geen ticket van sihaouville naar pattaya , maar deden het ook zoals george het beschrijft , maar toch bedankt voor jouw reactie
   mvg jacqueline

   • lung addie zegt op

    Beste Jacqueline,

    de info van George klopt als een bus en de prijzen zijn echt wel realistischer dan al de vorige welke ik gelezen heb. Ik heb de reis reeds meerdere malen gemaakt en het klopt volledig. Daar ik naar BKK moet doe ik de reis de laatste tijd niet meer over land maar wel met het vliegtuig. Het is wel iets duurder doch valt best mee. Van BKK naar PP en daar heb ik steeds dezelfde taxi die me voor 60USD naar Sihanoukville brengt. Op die manier ben ik op ongeveer 6 uur van BKK in Sihanoukville en het is veel minder vermoeiend. Ok het geknoei en gerommel aan de grenspost van Koh Kong is in de luchthaven stukken eenvoudiger . Je betaald in de luchthaven de officiele prijs voor je visa en geen 300THB meer zoals in Koh Kong.

    Lung addie

 7. jacqueline zegt op

  Beste George en Kurt vertrekkende bussen naar Pattaya maar tot 15.00 uur ? Dan zal het voor ons krap worden , moeten we geen tegenslag aan de grens hebben
  Graag nog 1 reactie
  mvg jacqueline

  • kurt zegt op

   Ge kan er nooit geraken in trat op tijd als je met de bus na de grens gaat , neem een taxi of slaap er een nachtje in een goedkoop hotel , er zijn er van 10 usd .
   Heb die route veel gedaan . Trouwens met de minibus aan de grens van 120baht die je naar het bus station moe doen , zal hij jou eerst nog eens doen overstappen 8kans op de 10 in een andere minibus een kilometer of 8 verder .
   Het is een lijdens weg diene trip , heb ik zoveel gedaan , aan het station is de laaste bus na pattaya 15u en 17 u deze na bangkok .
   Ook is er aan het station een minibus maar die vertrekt ook voor 15u al de laatste en da is overstappen in chantaburi dan verder na pattaya ook veel gedaan .

   goeie reis

 8. Theo zegt op

  George ben het met je eens heb deze trip in october 2014 ook gedaan echter na Pattaya door naar Bangkok.
  p.s George zou met je in Contact kunnen komen heb nl. Plannen om naar Cambodja en specifiek naar Sihanoukville te emigreren?
  Theyolpixel@gmail.com

  • George zegt op

   Theo,
   Ik heb je een email gestuurd.

 9. jacqueline zegt op

  Theo , weet jij om hoelaat de laatste bus naar pattaya vertrekt vanuit trat? Voor het geval we met veel tegenslag , na 15.00 in trat aankomen ? na morgenochtend 7.30 kan ik een antwoord niet meer lezen
  b vd en mvg Jacqueline

 10. Pieter zegt op

  Bussen Cambodia.
  Succes..
  http://canbypublications.com/cambodia/buses.htm

  • jacqueline zegt op

   Bedankt Pieter , maar dat wist ik al , nu wil ik graag weten , hoelaat de laatste bus vertrekt , van Trat Thailand , naar Pattaya
   Thailand .bvd en mvg Jacqueline

 11. trat-pty zegt op

  Deze bussen zijn er vrijwel niet-voor degenen die last hebben van overstapangst. 4 per dag en beslist allang niet meer gegarandeerd dat het grote bus is.
  Je neemt het beste een bus naar BKK en stapt in/nabij Cholburi over op de bus VAN BKK als je perse een grote bus wil.
  Alternatief is met lokale=dus erg traag, bus Rayong-Sattaheep-Pty.
  Al deze bussen stoppen in PTY enkel langs Sukhumvit.

 12. kurt zegt op

  Van Sihanoukville to Pattaya is het een zeer slecht systeem , nie aan te raden , de bus van trat na pattaya stopt ieder keer inderdaad , ze zouden iedereen oppikken langs de baan , dus lang onderweg zeker meer of 4uur


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website