Beste lezers,

Einde mei vlieg ik van Amsterdam (KLM) aankomst 09:35 uur naar Bangkok waar ik aansluitend een binnenlandse vlucht heb naar Khon Kaen (Thai Airways) 10:45 uur (nog te boeken).

Kan dit via de transferzone of moet ik helemaal via de uitgang en dan opnieuw inchecken met mijn koffers? En is dit haalbaar als ik helemaal via de uitgang moet gaan? Mijn tickets voor Thai airways worden ingechecked online.

Alvast bedankt.

Rudi

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Moet ik bij een binnenlandse vlucht opnieuw inchecken?”

 1. Franky Holsteens zegt op

  Beste,

  Ik hoop voor U dat je die vlucht nog kan halen naar khonkaen, U moet eerst nog bij Immigration waar je een stempel krijgt.
  daarna moet u wachten op de baggage,nadien gaat U terug naar de vertrekhal blok c daar moet je weer aanschuiven voor je baggage af tegeven en tickets als je online boekt vragen ze even jou kredietkaart om te zien of je nummer juist is op het ticket.
  volgens mij is die vlucht niet haalbaar en moet je in een latere vlucht boeken.ik zelf vlieg ook telkens naar khonkaen.

 2. Eric zegt op

  Inderdaad, doe ook regelmatig aansluitende vluchten, uw tijd is tekort op de luchthaven en bij aankomst in Khon Kaen dien je dan waarschijnlijk te wachten om kunnen in te checken, beter beetje relax op de luchthaven, je dient uit ( 1 uur) en in te checken (1,5 à 2 uur )

 3. Nico zegt op

  Ja, moet inderdaad eerst uit checken en opnieuw inchecken, dat gaat natuurlijk nooit in één uur lukken, Thailand is niet de USA. Thailand is het land van de Glimlach en de bureaucratie.
  dus book maar een volgende vlucht, anders moet je weer naar de info balie om over te boeken, kosten soms meer dan de ticket.

 4. Erik zegt op

  De kleinste vertraging op het eerste traject brengt je in de problemen. De adviezen zijn duidelijk: neem de volgende vlucht naar Khon Kaen na 10.45 uur.

 5. Franky Holsteens zegt op

  Beste Rudi,

  ik heb het even opgezocht voor jou de volgende vlucht vanuit Bangkok naar Khonkaen is om 13.55 PM
  deze vlucht is goed haalbaar en je hebt voldoende tijd om wat te rusten.

  Gr,

  franky

 6. BA zegt op

  Die vlucht haal je maar je moet wel serieus opschieten.

  Ik heb zelf elke 6 weken diezelfde combinatie als ik vanuit werk terug naar Khon Kaen reis.

  Mocht je hem missen dan heb je rond 14:00 weer een vlucht, kwestie van ter plaats er ticket kopen ala 2000 baht en dan is het geregeld. Maar ik heb hem het laatste jaar nog nooit gemist.

  Maar je moet inderdaad wel je baggage oppikken en direct door naar de vertrekhal.

  • Christina zegt op

   Ba, waarom moet je een nieuw ticket kopen? Vliegtuig uit Amsterdam kan vertraagd zijn uit Amsterdam en stel dat ik de vlucht van 14.00 niet meer haal dan wordt ik toch overgeboekt. Ik heb dit al verscheidende keren meegemaakt zelfs in Thailand. Toen ginger er geen vluchten meer naar Chiang Mai overgeboekt naar eerste vlucht volgende dag en we zijn gratis ondergebracht in hotel met diner en ontbijt ook gratis en vervoer.

   • BA zegt op

    Zou kunnen 🙂 ik heb die vlucht nog nooit gemist maar mijn ervaring is vlucht missen is jammer. Overboeken kan gratis bij Thai airways dat weet ik wel, maar ik dacht niet dat het kon als je je vlucht al gemist hebt.

    Zal misschien anders zijn als je vluchten bij dezelfde maatschappij zijn. Maar ik heb altijd KLM naar BKK en dan Thai airways naar khon kaen.

   • Nyn zegt op

    Vaak geldt dat alleen als je de tickets tegelijkertijd geboekt hebt bij 1 aanbieder. Dan is het de verantwoording van de maatschappij waarmee je vliegt en wordt je inderdaad kosteloos overgeboekt. Boek je echter zelf een los ticket om verder te reizen, ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je voldoende tijd tussen beide vluchten hebt.

 7. ajmdonders@YAHOO.COM zegt op

  Ik zou eerst maar eens informeren bij KLM/Schiphol of je niet gewoon kunt doorchecken naar de vlucht van Thai Airways. Dan hoef je niet met de bagage te leuren en kun je de immigration zaken in
  Kohn Kean afhandelen. Als dat daar niet kan zou ik maar wat extra tijd nemen. relaxed reizen is goed voor iedereen.

  Ton Donders

  • Christina zegt op

   Is mogelijk zelfs Bangkok Airways doet het op Schiphol maar je moet het vragen en label checken.

   • Johannes zegt op

    Beste Christina,

    Ik heb het net even na gekeken, want ik ben altijd benieuwd naar nieuwe mogelijkheden, maar Bangkok airways vliegt niet op/van Schiphol.

 8. guy P. zegt op

  Voor de volledigheid: Na jarenlang monopolie van Thai airways vliegt sinds kort ook Air Asia vanuit BKK (Don Muang weliswaar) naar Khon Kaen. 3 à 4 vluchten per dag met competitieve prijzen … ik heb de indruk dat o.a. de SuperSaver prijs van TG ondertussen ook al is gedaald. Leve de concurrentie !

 9. Rob zegt op

  Beste Rudi,

  Op het moment dat u het ticket voor de transfervlucht met Thai boekt, gelijk deze gegevens doorgeven aan KLM zodat het 1 boeking wordt en de bagage wordt dan bij het inchecken op Schiphol gelijk doorgelabeld tot aan uw eindbestemming. U krijgt dan gelijk uw instapkaart voor de 2e vlucht. Dan hoeft u dus ook niet door immigrations op Bangkok en u hoeft dus ook niet uw bagage van de band te halen en opnieuw in te checken. De overstaptijd is wel zeer krap. Intercontinentale vluchten eisen vaak tenminste 2 uur overstaptijd.
  Succes.

  • Johannes zegt op

   Dit geld alleen voor internationale vliegvelden.
   Khon Kaen heeft geen immigratie en geen douane, dus moet die controle in Bangkok gebeuren.
   KLM labelt derhalve niet door naar Khon Kaen.

 10. Theo zegt op

  Waarom de vlucht niet gelijk in Nederland boeken.KLM en Thai air werken samen dus vaak heb je aansluitende vlucht goedkoper .Je checkt in Amsterdam en laat koffers doorlabelen naar eindbestemming Geen lange wachttijden bij bkk en je kan gebruik maken van Thai air lounge

 11. frans zegt op

  beste rudi, wordt zeer krap. als je geluk hebt en je bagage is er als een van de eerste eruit, dan maak je nog en kans. misschien kun je nog een stand bye ticket krijgen, deze is af te halen bij de thai airway office. ik meen 3 de etage. deze worden tot circa 15 min. voor vertrek nog afgegeven. anders is het idd wachten op de volgende vlucht van 13:55 . veel plezier in kohn kaen. kom er ook regelmatig. gr frans

 12. IVO JANSEN zegt op

  Waarom niet de hele vlucht met Thai Airways vraag ik mij dan af. Dàt is pas rustig èn relax : bagage die wordt doorgestuurd naar je eindbestemming èn immigratie op het vliegveld van Khon Kaen . makkelijk zat en géén gedoe in Bangkok!! en je aansluitende vlucht BKK – Khon Kaen die op jou zal wachten bij ( kleine) vertraging !

  • Johannes zegt op

   IK denk omdat Thai airways alleen van Brussel vertrekt en 30% duurder is.

 13. Ronald Coune zegt op

  Ik liet van BRU men bagage altijd doorsturen naar eindbestemming, raad je dit ook aan spaart hoop gesleur en tijd. (Soms Chiang Mai, soms Phuket) eerste keer volledig met Thai airways, 2de keer met Austrian en Bangkok Airways. Zou zonder problemen moeten lukken als je er maar achter vraagt bij begin. Haal dan wel wat noodzakelijke spullen eruit moest je koffer fout zitten.. Ik vrees ook of je dit gaat halen. Zou inderdaad zoals mijn Voorgangers herboeken en voor tijdspanne van 2 uur ertussen zorgen. Dan weet je dat voor volgende keer en gaat het sneller.

 14. Christina zegt op

  Rudi, je kunt vragen als je vertrekt vanaf Schiphol of je baggage wordt doorgelabeld. Is dit zo dan win je tijd als je senior bent kan je voorrang krijgen bij de Immigratie dienst dan is het een kwestie van even goed doorlopen voor de volgende vlucht. Veel succes!

 15. Noah zegt op

  Snapt het nog iemand de adviezen? Wat een warboel! Bangkok airways Schiphol? Wordt steeds spannender! De vraagsteller zegt duidelijk dat die door vliegt met Thai airways. komt dan een reactie met waarom vlieg je niet volledig Thai Airways. Pffff. Doorlabelen gaat alleen als men het ticket geboekt heeft tot de eindbestemming!!! Dus men boekt bv Thai Airways, Brussel-Bangkok-Kon Khaen. Hoeft men niet opnieuw in te checken!!! Vlucht Brussel met Thai A naar bangkok en aansluitende vlucht met Air Asia. Bagage oppikken en opnieuw inchecken!

  • Christina zegt op

   Noah,

   Geen warboel we vliegen KLM tot aan Bangkok dan met Bangkok airways naar Chiang Mai baggage wordt doorgelabeld zelfs de Thai doet het en als je Internet hebt kun je de boarding passes alvast uitprinten.
   Bangkok Airways waar ik de informatie opvroeg heeft het voor ons op mail gezet.

   • Noah zegt op

    Laten we maar voor eens en altijd een einde maken aan deze onzin. Het verhaal is simpel, maar misschien voor velen moeilijk te begrijpen! We komen daarom maar met de feiten wat belangrijk zijn. Heb je een boarding pas voor je aansluitende vlucht ja of nee????? Welke provincie vlieg je heen, dit is dus heel belangrijk!!! Het gaat om de regels van Thailand en in het bijzonder de regels op Suvarnabhumi. Dus waar krijgen we de juiste info? Inderdaad beste bloggers….Op de website van Suvarnabhumi!!! Hierin wordt alles heel duidelijk beschreven wat de regels zijn!!!! Incl fotootjes!!!

    We gaan dus naar de website. Dan vervolgens passengers guide, dan gaan we naar transfers/transit. Dan krijgen we van international naar domestic ( binnenlandse vlucht ) en dan krijgen we waar DE info op staat. Open en geniet en einde verhaal!

    @ Christina, de Thai doet het? Sinds wanneer zit er op Schiphol bij het inchecken van de vlucht een Thai bij de KLM balie? U wordt alleen doorgelabeld door KLM als u ook de vervolgvlucht bij hun geboekt hebt. Deze wordt dan inderdaad niet met KLM gevlogen, maar uitbesteed aan bv Bangkok Airways.

  • MACB zegt op

   Nou, een aansluitende vlucht met AirAsia zou ik zeker afraden, want AirAsia vertrekt uitsluitend van Don Muang airport = zeker nog 1 uur extra (afhankelijk van het verkeer), nog afgezien van zeker 1 uur voor vertrek aanwezig zijn.

   Sommige reageerders hebben het over het ‘doorlabelen’ van koffers naar Khon Kaen = de koffers gaan direct door naar Khon Kaen. Dat is echter niet mogelijk, want u komt Thailand binnen op Suvarnabhumi International Airport = u & uw koffers moeten eerst door immigration & douane voordat u een binnenlandse vlucht kunt maken, ook al is dat een binnenlandse vlucht vanaf Suvarnabhumi Domestic Airport. Opnieuw inchecken met uw baggage is dus altijd nodig, maar (in het voorbeeld hierboven van Thai Airways), u bent natuurlijk al bekend, ook als u een andere maatschappij voor de internationale vlucht neemt.

   Dat zou anders liggen wanneer Khon Kaen een International Airport zou zijn (= met Immigration & Customs), en u met een International Carrier van Suvarnabhumi naar Khon Kaen zou kunnen reizen. U zou dan op Suvarnabhumi International Airport een transit passenger zijn, maar die mogelijkheid bestaat op dit moment niet.

 16. Talli zegt op

  Wat Johannes zegt klopt Khon kaen heeft GEEN immigratie en Douane.
  dus kan het paspoort niet gecontroleerd of afgestempeld worden en de bagage kan niet gecontroleerd worden .
  in bkk moet je de procedure volgen zoals een normale aankomst in Thailand en daarna bij de balie van Thai airway terug inchecken voor uw binnenlandse vlucht naar Khon Kaen .
  dus de tijd die je vooziet ga je waarschijnlijk niet halen.

 17. Rene zegt op

  Vlieg met Thai Air,
  Ticket + binnenlandse vluchten ineens boeken en die binnelandse vluchten heb je dan aan ee prijs van pakweg 50 Euro ( alle binnenlandse vluchten) tenminste volgens de directeur van Joker travel ticketing

 18. Johannes zegt op

  De KLM schrijft dit!

  Wat doe ik met mijn bagage als ik op een andere vlucht moet overstappen?

  Als u tijdens uw reis op dezelfde dag of binnen 12 uur een overstap moet maken, wordt uw ruimbagage meestal automatisch naar uw eindbestemming vervoerd. De bestemming van uw bagage staat vermeld op het bagagelabel dat u ontvangt als u uw bagage afgeeft.

  Tijdens het overstappen hoeft u alleen uw bagage op te halen en opnieuw in te checken voor uw aansluitende vlucht, als:

  • u overstapt van een KLM-vlucht op een binnenlandse vlucht (bijvoorbeeld van Amsterdam via New York naar Dallas);
  • uw transfer langer dan 12 uur duurt of uw aansluitende vlucht de volgende dag vertrekt. Bij een transfer op Amsterdam-Schiphol of Parijs-Charles de Gaulle kunt u vragen of uw bagage wordt doorgestuurd naar uw eindbestemming;
  • u een tussenlanding maakt (een transfer die meer dan 24 uur duurt);
  • u twee of meer tickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen met verschillende voorwaarden heeft gekocht;
  • u aankomt op een andere luchthaven dan de luchthaven van waaruit uw aansluitende vlucht vertrekt ;
  • u een deel van uw reis per bus of trein aflegt.

  Als u uw bagage tijdens een transfer wilt ophalen, dan kunt u de medewerkers bij het bagageafgiftepunt vragen om uw bagage naar een specifieke bestemming in te checken. Dit is mogelijk als u overstapt in Amsterdam-Schiphol of op Parijs-Charles de Gaulle, of als uw ticketvoorwaarden dit toestaan. U moet dan wel extra handlingkosten op de luchthaven betalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website