Beste lezers,

in Nederland was ik een niet onverdienstelijk biljarter, ben er mee opgegroeid en het werd een bezigheid waar ik veel plezier aan heb beleefd. Het bevreemde me dat ik in Thailand nergens een biljart heb kunnen ontdekken, in ieder geval niet in de omgeving van Pattaya.

Biljarten is niet alleen populair in Nederland, België, Duitsland en Zweden, ook in Japan, Korea en Egypte om maar een paar zijstraten te noemen. Ik heb rondgevraagd, maar niemand kon mij wegwijs maken. Totdat iemand mij vertelde dat het verboden was in Thailand, vanwege gokken. Het deed me denken aan de bridgeclub die laatst is opgerold. Het bevreemde me nog meer dat ik bijna dagelijks snookerplaatsen bezoek, waar zeer verdienstelijk gespeeld wordt en aanzienlijke bedragen omgaan, niet alleen met gokken ook per gepotte bal, evenals enkele poolplekken. In deze lokalen hangen grote plakkaten aan de muur met een verzoek niet voor geld te spelen.

Ook leuke spellen met een keu en wat ballen, maar biljarten zonder gaten vind ik toch nog steeds leuker.

Klopt het dat er in Thailand niet gebiljart mag worden om gokken tegen te gaan ? Zo niet, weet iemand een gelegenheid, waar men een keutje kan leggen zonder dat de ballen verdwijnen in een gat en zonder dat er geld in omgaat.

Met vriendelijke groet,

Gerard

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik biljarten in de omgeving van Pattaya?”

 1. fernand van tricht zegt op

  Hallo Gerard
  ik woon al 13 j in Thailand…Pattaya.
  ik heb vroeger wekelijks gebiljart…drieband en zomeer.
  zelfs in de biljartzaal van Ceulemans in Mechelen.
  een mooie tijd.
  heb heel Thailand al rondgereisd en nergens een gewone biljart gezien.
  I Pattaya zijn het ook allemaal snookertafels.
  grtn ferre

 2. Gringo zegt op

  @Gerard, het antwoord op je vraag is eenvoudig: nergens!

  Ook in Pattaya zul tevergeefs zoeken naar een biljarttafel “zonder gaten”, er wordt alleen snooker en poolbiljart gespeeld.

  Ik ben van origine ook een biljarter (libre, 10 over rood, e.d.), maar heb hier in Thailand het poolbiljarten aangeleerd. Ik kan het je van harte aanbevelen, want als je het een beetje onder de knie hebt, is het misschien wel veelzijdiger dan de biljarspelletjes, die wij in Nederland kennen. Jij, als “niet onverdienstelijke biljarter”, zult ook gemakkelijk kunnen omswitchen.

  In heel veel bars en restaurants vind je wel een pooltafel, maar als je het op een wat hoger niveau wilt spelen, ga je naar een poolhal, zoals bv. Megabreak in Soi Diana. Ik ben daar ook vaak wel te vinden, zeker als er een toernooi wordt gespeeld (3 maal per week). Kijk eens op de website http://megabreakpool.com , of, beter nog, kom eens langs. Vraag ’s avonds naar Albert, die Dutchman with the cigar: ik wijd je graag in in de “geheimen” van 8-, 9- en 10-ball.

 3. bob zegt op

  Ook ik ben geïnteresseerd hier kennis van te nemen.

 4. G. van Rijckevorsel zegt op

  Waar ik verblijf (Hat Mae Ramphung, ligt iets voorbij Rayong) staat bij Lodenbach taverne een echt biljart. Hier het “probleem” dat iedereen pool of snookert. Adres is op internet te vinden

 5. piet zegt op

  Ja zou mooi zijn maar onbegonnen werk cafe Bolle Jan en Peter hebben (klein Flaanderen) het geprobeerd en sorry maar mag nx kosten dus…………

  Wat is er mis met 😉 gaten biljard als je het goed kan ?

  Veel plezier en net wat Gr Gringo meld ; laat je gaan met sigaarman 🙂

 6. hugo zegt op

  Vraag het eens aan Francois Theunissen van de Look out Inn in Pattaya. Daar staat een biljart – of – snooker tafel in zijn restaurant.
  https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293919-d3694773-Reviews-The_Look_Out_Inn-Pattaya_Chonburi_Province.html

 7. patrick zegt op

  in pattaya als je de walking street in gaat en je hebt het strand aan de rechtse kant ….dan liggen er verschillende biljarttafels zo een 300 a 400 m aan de linkse kant….tussen de dancings en bars als je daar niks op tegen hebt.

 8. martin zegt op

  Er is echt wel een biljart te vinden in Thailand
  Bij mij thuis grabriels 2.30 er loopt echter in de winter beter als in de zomer.
  In de zomer meer vocht.
  Ik zit in Hua Hin en ben op zoek naar een liefhebber liefst 2e klas of hoger
  Hoofdklasser zou geweldig zijn.
  Maar een paar uur plezier is ook nooit weg.
  Ik zit in Hua Hin

  martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website