Beste lezers,

Mijn vrouw heeft een stuk grond van 3 rai in de buurt van Sawang Daen Din (Isaan). We denken er aan om er een huis te laten bouwen.

Bij een terugblik van Jacques Koppert op www.thailandblog.nl las ik een reeks ervaringen waar ik niet goed van werd. Heeft iemand van jullie ervaring met een betrouwbare aannemer voor de volledige bouw van die woning in de buurt van Sawang Daen Din?

Ik ga nu begin december naar Thailand en zou er de eerste contacten willen leggen. Alvast bedankt iedereen!

Groetjes,

Jan en Supana


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een betrouwbare aannemer voor woningbouw in de buurt van Sawang Daen Din?”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Weet niet waar jullie dorp ligt, maar ik heb een huis laten bouwen in de buurt van Si Chumpu door een heel betrouwbare aannemer. Mocht je in de buurt wonen, dan laat je het maar horen.

 2. Ad Koens zegt op

  Ahoi Jan, EPS (www.eps.co.th) is een zeer goede en betrouwbare aannemer. Of deze ook daar werkt weet ik alleen niet. Ad.

  • Jan VC zegt op

   Dank u Koen! Ook dat kijk ik na. Ik dank bij deze voor jullie solidariteit!
   Jan

  • Jan VC zegt op

   Dag Ad, Waarschijnlijk is er een foutje in je opgegeven mailadres. Ik krijg op dat adres geen aannemer te zien. Kan je dit even nakijken aub? Alvast bedankt. Jan

   • Ad Koens zegt op

    De webiste van deze aannemer is http://www.eps.co.th/en/ . Veel succes. groet ad.

 3. Nico zegt op

  Beste Jan en Supana,

  Ik heb contact met http://www.royalhouse.co.thl dit is een hele grote bouwer voor particuliere huizen, kijk maar op hun website. Deze hebben zeer veel kant en klare “mooie” woningen en je kan er voor elk wat wils, één uitzoeken.

  Alleen bouwkosten (geen grond): woningen van 1.5 milj tot 20 milj. (echt paleizen)
  De woningen worden compleet opgeleverd, geschilderd, kozijnen, vloeren en elektriciteit, zonder tuin aanleg of meubels. De keuken kan je kiezen, maar IKEA in Bangna (Bangkok) verkoopt ook “westerse” keukens tegen (voor Thaise begrippen Miele, Siemens enz.) heel lage prijzen. Moet je wel zelf in elkaar zetten of laten monteren.

  Mocht je meer willen weten: nicoarreman@gmail.com.

  Gaat best wel lukken.

  groetjes Nico

  • Jan VC zegt op

   Dank u Nico, Ik kijk het allemaal even na! Heb je zelf gebouwd met Royal House? Bedankt voor je reactie. Ik hou je op de hoogte en neem zeker contact op via jou mail! Groet, Jan

 4. Jan VC zegt op

  Dank u GerrieQ8. Si Chumpu bevind zich op ong. 140 km van onze toekomstige bouwplaats. Is dit voor die aannemer te overbruggen? Geeft hij duidelijkheid in de contracten, lastenboek, plannen, duurtijd van opbouw enz…enz..? Het zou me enorm helpen als ik in december eventueel wat duidelijkheid kan hebben. Wij zijn een zestal dagen ter plaatse. Mag ik u alvast danken voor je reactie? Groet, Jan

  • GerrieQ8 zegt op

   Beste Jan VC. Ik denk dat hij dat wel kan. Bouwt ook wel eens in Khon Kaen. Hierbij zijn telefoon nummer 0817693948 Zijn naam is Bonmee en spreekt niet veel Engels. Ik heb met hem geen contract afgesloten. Enkel een tekening gegeven die ik zelf gemaakt had. Hij maakte een prijs en na mijn accoord is hij begonnen. Binnen 200 dagen klaar. Ik wil er verder van tussen blijven. Je mag gerust mijn naam noemen. Kan alleen maar vertellen dat ik voor het afgesproken bedrag meer gekregen heb dan ik verwacht had, zoals airco, waterfilters en pompen, plavuizen, warm water voorziening en een eigen gemetselde keuken.
   Nooit problemen gehad en 2 jaar garantie.
   suc6

   • Jan VC zegt op

    Beste Gerrie, Wij hebben juist contact gehad met Dhr. Bonmee. Zijn programma zit momenteel vol. Wij gaan hem proberen op te zoeken in december om zijn werk te zien. Leek (klonk) zeer betrouwbaar volgens mijn echtgenote. Hou je verder op de hoogte!
    Vriendelijke groet,
    Jan

    • GerrieQ8 zegt op

     Beste Jan, als je hem gaat opzoeken, zit je op 20 km van mijn huis, wat Bonmee dus gebouwd heeft. Mag je best wel langs komen hoor. Hij kent ons goed.

   • Jan VC zegt op

    Dag Gerrie, Bedankt voor de uitnodiging. Mijn e-mail adres is vcj@skynet.be. We hebben er vertrouwen in. Bedankt ook aan Thailandblog.nl. Dit contact is toch maar dank zij hun. Groetjes en tot december.
    Supana & Jan

 5. Compuding zegt op

  Ik ben 9dagen geleden met een aannemer in zee gegaan. Ik heb eerst een tekening laten maken. En daarna met hem een prijs afgesproken. Volgens hem is mijn huis in mei 2014 klaar. Ik werk mijn website elke dag bij met nieuwe foto’s . We zijn nu 9 dagen verder en tot nu toe ben ik zeer tevreden. Er wordt 10 uren per dag gewerkt 7 dagen in de week. Je kan de vorderingen bekijken op http://www.janpen.eu . De aannemer werkt in heel Thailand. waarom zegt TB dat mijn web adres niet juist is?

  • Jan VC zegt op

   Dag Cumpuding, Ik bekeek je website. Gefeliciteerd! Het geeft ons toch wat moed om zelf ook dit avontuur aan te gaan. Misschien aan de aannemer eens vragen of hij de streek van Sawang Daen Din kent en of hij daar ook zou willen werken. Mijn vrouw kan zeker de communicatie verzorgen. Wij volgen de werkzaamheden intussen op….. Nog veel succes.
   Groetjes,
   Jan & Supana

   • compuding zegt op

    Ja, hij kent de streek daar.
    Binnenkort zal ik, wanneer ik gegevens van hem krijg, projecten van hem op mijn homepagina zetten.
    Je heb nog de tijd, in december kan je me komen bezoeken, als je dat wil.

    Ik hoop dat het bouwen gaat zoals afgesproken je weet het tenslotte nooit zeker.

    Ik zal ook mijn email adres op mijn site zetten

    groet compuding

    • Jan VC zegt op

     Dag Compuding, In welke streek ben jij aan je woning bezig? We hebben wel enkele dagen en beschikken over vervoer om zoveel mogelijk informatie te kunnen inwinnen. Mijn e-mailadres is vcj@skynet.be Alvast bedankt en hopelijk zien we elkaar! Vriendelijke groet,
     Jan

 6. Bacchus zegt op

  Jan, ik ken verschillende goede aannemers in de buurt van Khon Kaen. Dit is ongeveer 180 km van jouw plaats. Afstand is – normaal gesproken – geen probleem. Ik kan je hier als referentie verschillende huizen laten zien van binnen en van buiten. Aantal met Nederlandse bewoners. Ik kan je eventueel foto’s opsturen. Mocht je interesse hebben, kun je mij mailen op tsjokdee@gmail.com

 7. janbeute zegt op

  Moderator: Graag een reactie op de lezersvraag.

 8. Toon zegt op

  De eerste indruk van een aannemer en diens werk bij anderen kan goed zijn.
  De latere indruk, tijdens de eigenlijke werkzaamheden, kan minder positief zijn.
  Vandaar enige opmerkingen, waarvan je er mogelijk 1 of meerdere kunt gebruiken.
  1: je kunt vooraf een vaste aanneemsom afspreken. Dat kan voordelig voor je uitpakken. Het kan echter ook zijn, dat hierdoor e.e.a. wordt afgeraffeld, omdat hij snel aan een andere klus kan beginnen (time=money). Terwijl de thaise kwaliteit al regelmatig minder is dan die wij normaal gewend zijn. Alternatief is op urenbasis, waarbij dan mogelijke uitloop van de werkzaamheden (uurtje-factuurtje). Je kunt ook een premie uitloven voor kwalitatief goed werk, dat binnen de gestelde termijn wordt geleverd.
  2: vraag een open, gespecificeerde offerte: aantal werklieden, aantal uren, uurprijzen voor opperman en de hulpen, materialen (specificeer zomogelijk al merk en model). Zo krijg je zelf inzicht in de doorlooptijd, de door jou gewenste kwaliteit van de materialen. En kun je beoordelen of de totaalprijs realistisch is.
  3: vraag altijd op basis van dezelfde specificatie een offerte aan bij meerdere leveranciers (appels met appels vergelijken); laat leveranciers de ruimte om naast hun offerte op basis van de specificatie ook met goede alternatieven te komen, wellicht zit er een goed idee bij, waar je je voordeel mee kunt doen.
  4: kom contractueel overeen, dat hij de werkzaamheden zelf uitvoert, zelf aanwezig is met zijn eigen, vaste ploeg. Soms namelijk huurt de aannemer een andere (minder goede, voor hem goedkopere) ploeg van buiten in.
  5: neem voor jezelf een post onvoorzien op van ca. 5-10% van de totale som.
  Hoe beter je vooraf in de stadia van offerte-aanvraag en het contract hebt gespecificeerd, deste minder verrassingen aan het eind.
  6: blijf zelf financieel aan het roer staan:
  a: arbeiders krijgen weekloon, dus betaal lonen netjes aan het eind van de week;
  b: vaak heeft de aannemer zelf weinig werkkapitaal; hij heeft geld nodig voor materialen;
  geef alleen geld voor materiaal dat de komende dag of week gekocht moet worden
  en laat aantonen, dat het materiaal dan ook op de plek aanwezig is.
  c: je kunt vooraf enkele piketpaaltjes in de planning en bijbehorende te betalen bedragen afspreken.
  d: laat aan het eind (oplevering) altijd een bedrag open staan, zodat je nog een poot hebt om op te staan i.g.v. eventuele minder vrolijke kwaliteitskwesties. Die laatste termijn geeft je toch een troefkaart zodat alles waarschijnlijk/hopelijk naar tevredenheid wordt opgeleverd.
  7: blijf als het even kan zelf in de buurt tijdens de bouw! Mocht dat niet kunnen, laat dan iemand voor jou regelmatig (liefst dagelijks) de voortgangscontrole uitoefenen en nauw contact met je onderhouden. Iemand, die op de hoogte is van jouw kwaliteitseisen en dtat ook succesvol kan communiceren naar de bouwploeg.
  Hopelijk staat er binnenkort een mooi huis.
  Veel succes en woongenot.

  • Jan VC zegt op

   Beste Toon,
   Je raadgevingen zijn aangekomen. We dachten in jou richting. Alleen is ieder initiatief zo gevoelig aan toevalligheden! Indien we het geluk hebben met een eerlijk bedrijf te maken te hebben komen we er wel uit. Wij proberen loon naar werk in te schatten en hopen dat Supana (mijn vrouw) dat aan hen kan duidelijk maken. Intussen hebben we via Gerrie een goed contact waar we in december meer van zullen weten. Bedankt dat je er mee hebt over nagedacht! Vriendelijke groet,
   Jan

  • LOUISE zegt op

   Hallo Toon,

   Punt 7 is heel erg belangrijk.

   Wij woonden nog in Nederland, maar hadden een hollander van ons park ingehuurd en die ging dagelijks kijken.
   Gelukkig, want anders hadden wij een hoogteverschil in huis gehad van 20 cm. en wij wilden absoluut het hele huis vlak hebben.

   En inderdaad, hand op de knip.
   En wat die afspraken betreft.
   Gewoon de meest onbelangrijke dingen ook op papier.

   Succes met de bouw Jan.

   LOUISE

   • Jan VC zegt op

    Dag Louise,
    Bedankt voor je goede raad! Wij zullen bij aankomst eerst een periode een huis huren om zo kort mogelijk in de buurt te zijn tijdens de bouwwerkzaamheden. Wij hopen ook dat beide partijen, de ondernemer en wij, er beter van worden. Intussen nog vriendelijke groeten,
    Supana en Jan

 9. compuding zegt op

  Beste Toon,

  Bed je zelf wel eens bezig geweest met een huis bouwen, zoja welke methode heb jij dan gebruikt?

  Je somt daar nogal wat op en dan wil je het ook nog voor weinig geld

  Succes Toon

  groet compuding

  • Toon zegt op

   Ik ben redelijk ervaringsdeskundig.
   Dacht na grondig marktonderzoek, gesprekken en het zien van door de gekozen aannemer eerder uitgevoerd werk, een goede aannemer gevonden te hebben.
   Kwam toch bedrogen uit, omdat hij zelf meestal op een ander project zat en mij een tweederangs ploeg op het dak stuurde. Enkele personen zijn door de tijd heen vervangen. Gelukkig was ik iedere dag ter plaatse om het project naar de vooraf overeengekomen kwaliteit bij te sturen. Ik had ogen van voor en achter nodig. Uiteindelijk toch nog goed gekomen. Maar wellicht volgende keer toch maar iets kant en klaars kopen.
   Ik ben niet voor de laagste prijs gegaan. Wel voor de beste kwaliteit-/prijsverhouding.
   Waarbij zoveel mogelijk europese kwaliteitsstandaard aangehouden.

 10. Mia van 't Hof zegt op

  U zoekt een goede bouwer.Ikweet er 1 die u zeker zult bevallen.Hij heeft veel huizen gebouwd bij ons in de omgeving en hij is nog steeds bezig.Een geweldige man die heel veel service geeft bovendien.al zijn klangen lopen met hem weg.
  heb hem zojuist gepolst en hij wil met u praten.Zijn telefoon nr. Is 66-8-18408266.
  Zijn naam is Chartri.
  U kunt hem ook per e-mail bereiken via pitchapongc@hotmail.com
  Veel succes, Mia van ‘t Hof.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website