Beste lezers,

Ik heb begrepen dat je in Thailand het beste een nieuwe simcard kunt kopen om te bellen.

Er zijn in Thailand verschillende aanbieders van simkaarten. Ik heb de volgende vragen:

 • Welke provider moet je kiezen?
 • Hoeveel baht moet je er op zetten en hoe lang is deze geldig?
 • Hoe zit het met WiFi abonnementen?

Bedankt voor de reacties,

Johan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Bellen in Thailand, hoe gaat dat met de simcard?”

 1. anonomia zegt op

  Beste Johan,
  Een half jaar geleden had ik exact dezelfde situatie als jij.
  Toen heb ik, na wat research, gekozen voor de volgende oplossing:
  – Provider: dtac. Volgens mij volstaan alle providers om te bellen, maar deze had de duidelijkste website.
  – SIM-kaart kopen: om te bellen heb je een telefoonnummer/simkaart nodig. Je kan deze krijgen op de luchthaven van aankomst. Zie http://www.dtac.co.th/en/visitingthailand/TouristPrepaidSIM.html
  Als je, zoals mij, bij aankomst geen zin hebt om ter plaatse een sim-kaart te kopen, dan kun je er ook online eentje bestellen. Ik heb deze gekocht op http://www.amazon.com/Thailand-Prepay-Travel-Tourism-Vacation/dp/B007S02DFK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382213996&sr=8-1&keywords=dtac+sim
  (wel nog de juiste verkoper kiezen)
  – Nu je een SIM-kaart hebt, moet je kunnen bellen. Herlaad je kaart eerst (online of in Thailand) met een bedrag naar keuze. (500 THB – €12 lijkt me wel voldoende) Betaal doodsimpel online met creditkaart via https://store.dtac.co.th/en/irefill
  – Internationaal bellen is goedkoop: 10 THB per minuut naar mobiele toestellen (dat is €0,25) of 5 THB naar vaste toestellen (€0,13). Bellen doe je op de volgende manier: http://www.dtac.co.th/en/postpaid/services/004.html (2de manier)
  – WiFi-abbonementen zijn ook vrij goedkoop: 70 THB/maand. (= iets minder dan €2,00)
  Zie http://www.dtac.co.th/en/trinet/dtacwifi.html
  – Eventueel kan je ook kiezen voor mobiel internet, dan kun je overal op internet. Volgens mij neem je best de 1 maand – 100 MB optie voor 99 THB. (= €2,50)
  http://www.dtac.co.th/en/prepaid/products/Happy-internet-package.html
  Op mijn toestel was de internetsnelheid nogal laag, omdat mijn gsm het netwerk niet volledig ondersteunde. Toch was het volledig bruikbaar.

  Hopelijk heb ik je een beetje geholpen.

 2. Marianne Kleinjan-Kok zegt op

  Vaak ontvang je bij aankomst op Suvarnahbuhmi airport een simcard gratis van AOT – True Move Company. Dus dat is enkel een simcard. Van thuis dus een mobiele telefoon mee nemen zonder simcard. Je kunt bij elke 7-Eleven deze simcard opladen. Wij laden de card altijd op met 300 of 500 Thb. Een International Call kost 1.50 thb/min als je 00600 voor het landnummer kiest. Een sms kost 5 Thb. Deze kaart kun je upgraden voor wifi. Dat heet dan TrueMove EDGE/Wifi. Je belt dan met deze kaart *9000 (in Thailand dan) en je kunt dan upgraden naar wifi.
  Je kunt ook per uur wifi “”bestellen”” of per maand. Je sms’t “”wifi”” naar nr. 9789 en een password wordt per sms aan je verzonden.
  Je moet er wel een x bedrag op hebben staan anders vervalt je nummer.
  Overigenszou ik geen wifi kopen in Thailand. Overal en nergens zijn internet cafes en vaak is er gratis wifi. De hotels bieden wifi aan voor weinig.
  Succes.

 3. sunny zegt op

  Ik heb een simkaart gekocht van AIS; 12call 3G, deze kost 50 bath (zonder beltegoed). Het schijnt dat deze provider het beste bereik heeft in heel thailand. De simkaart kan je opladen en je kan voor voor 199 bath een internet bundel aanschaffen die een maand geldig is. Dan heb je internet als er geen wifi in de buurt is. Wat internationaal bellen kost weet ik (nog) niet, denk dat ik daar niet of nauwelijks gebruik van zal maken. In de AIS winkel kunnen ze dit allemaal voor je regelen en instellen, nieuw tegoed kan je vervolgens in elke 7/11 aanschaffen.

 4. Dennis zegt op

  Provider: AIS of DTAC
  Beltegoed: 2 baht/ minuut. Met 100 baht bel je dus al 50 minuten. Do the math…

  Wifi: Niet doen! Internetbundel kost 213 baht (199 + 7% tax!!) bij zowel AIS als DTAC. Dan heb je 250 mb (DTAC) voor 30 dagen. In hotels, starbucks etc. is gratis WiFi. dus die 250 mb is ook genoeg normaal gesproken.

  Overigens dat je op Suvarnabhumi een gratis True Sim zou krijgen heb ik nog nooit gezien, gehoord en ook niet gekregen. Wie, wat en waar???

  • Klaus Harder zegt op

   Dennis, ik (en alle overige passagiers) heb(ben) op Suvarnabhumi 2 DTAC-simkaarten als welkom cadeau gekregen.

  • Marianne Kleinjan-Kok zegt op

   Dennis, wij hebben reeds tweemaal deze gratis simcard ontvangen op de airport. True Move “”meisjes”” stonden deze kaarten uit te delen. De eerste maal in december 2011 en afgelopen 28 december 2012 zo’n zelfde nieuwe simkaart van True Move International. Ze staan ACHTER de douane maar voor de belts op Suvarnahbuhmi.
   Marianne

   • Dennis zegt op

    Dank je voor je reactie Marianne.

    De omschrijving “achter de douane, maar voor de belts” vind ik verwarrend, want je krijgt (logischerwijs) eerst de bagage-belts en dan pas de douane. Dan zou het “achter/ na de belts en voor de douane” moeten zijn. Klopt dat?

    Ik kom morgen weer aan op Suvarnabhumi en zal dit keer eens beter letten op promotiedames…

    • Marianne Kleinjan-Kok zegt op

     Dennis,. Je hebt gelijk. Ik zal duidelijker zijn. Je arriveert vanuit het vliegtuig voor de balie’s van de immigratiedienst. Daar waar je paspoort en visum gecontroleerd wordt. Wanneer je hierdoor heen bent zie je de geldwisselkantoortjes achter de immigratie desks. Dan loop je naar de banden en afgelopen jaar stond er een TrueMove dame naast de belts en een andere dame net voordat je met je bagage de hal uit gaat van de bagage.. Dus nog voor de uitgang/douane controle. Hopelijk staan ze er weer op dit tijdstip en niet alleen in december…Goeie reis…

  • hansK zegt op

   De DTAC heeft in het noorden vaker slecht bereik. In het begin van de telephonie werd thailand verdeeld voor Dtac het zuiden, AIS voor het noorden. Echter de AIS doet het in het noorden overal wel. Maar wat Daan zegt over die true move international kaart wist ik niet, die ga ik me dan toch is aanschaffen de volgende keer.

 5. Daan zegt op

  Koop bij 7 eleven een True Move INTERNATIONAL simkaart voor 49 bht! Je kunt deze opwaarderen met 90 tot 500 bht. Eerst moet je even inloggen maar dat wijst de weg vanzelf.
  Als je belt naar Nederland toets dan eerst 00600 en dan land- en stadscode en nummer. Je belt dan van 1 bht per minuut naar Nederland!!! Let er wel op dat je een TRUE MOVE INTERNATIONAL simkaart krijgt, de enveloppe die je krijgt ziet er langwerpig, smal en geel uit!!!
  Wij gebruiken dit al jaren en is super goedkoop! Succes

 6. Johan zegt op

  In Thailand komt 3G nu écht van de grond met de bijbehorende simkaarten, databundels enzovoort. Als je wilt bellen en internetten via 3G dan werkt TrueMove H het beste is de ervaring van mijn vriendin (ze woont in Bangkok) en mijzelf. Voor toeristen zijn er 3 speciale “Tourist InterSims” die best oke zijn in prijs: http://truemoveh.truecorp.co.th/3g/packages/iplay/entry/2330
  Je kunt op die website bovenaan ook de andere reguliere pakketten checken. Bij True maar ook bij de andere providers kun je met een prepaid-sim ook gebruik maken van hun Wifi-netwerk.
  Check wel even of je smartphone de juiste frequenties aankan, True zit bijvoorbeeld op 850 en 2100 mhz met hun 3G internet.

 7. Johan zegt op

  @allen, bedankt voor jullie reacties. Heb nog wel een paar vraagjes/opmerkingen, ga inmiddels voor de 7e keer (telkens eind december) maar heb ook nog nooit dames simkaartjes zien uitdelen. Dat er op veel plaatsen free WiFi is weet ik ook alleen niet in mijn hotel en daar kost het 2000 bht voor een maand, als de verbinding goed is heb ik hier geen probleem mee, maar ben en blijf Nederlander dus als het goedkoper kan…. Kort samengevat denk ik dat de true move voor mij het beste zal zijn, heb dan alleen nog een vraag over die internetbundel, is die van 199 bht voor een maand onbeperkt internet? En als dat niet het geval is wat kost dat ongeveer dan wel?

  • sunny zegt op

   De internet bundel van AIS van 199 bath is voor 300 MB per maand. Volgens mij heb je voor 399 bath 1GB, maar of ze ook onbeberkt hebben en wat dat kost weet ik niet.

 8. petra zegt op

  we hebben hier een internettelefoon en internet via CAT. Altijd prima gewerkt, maar weer aangekomen hier ontdekten we dat we wel telefoon kunnen ontvangen, lokaal kunnen bellen, maar internationaal 00931 …. krijgen we een toon dat we een foutief/niet bestaand nr. hebben gedraaid. Volgens CAT is er iets aan de hand met de lijn, wat natuurlijk kul is want als we je wel lokaal kunt bellen en internationaal gesprekken kunt ontvangen is er helemaal niks aan de hand met de lijn alsook het internet. Nu was mijn vraag of misschien het voorkiesnummer is veranderd van 009 in een ander nummer dit zou nl e.e.a. kunnen verklaren.
  Bedankt voor de info.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website