Lezersvraag: Belangrijke post naar Thailand versturen

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
12 augustus 2013

Beste lezers,

Ik moet post versturen naar Thailand. Het gaat om begeleidende stukken voor een visum aanvraag, en is dus prive gevoelig materiaal.

Hoe kan ik dit het best versturen? Er wordt me UPS of DHL aangeraden, om er zeker van te zijn dat het aankomt !

Heeft iemand ervaringen en/of suggesties ?

Bij voorbaat dank,

Bart


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

32 reacties op “Lezersvraag: Belangrijke post naar Thailand versturen”

 1. Gerrit zegt op

  Hallo,
  Ik heb het gestuurd met de normale post ook documenten en binnen 8 dagen afgeleverd in de buurt van Udon Thani.
  Vanuit Nederland gestuurd.
  Mvg.
  Gerrit.

 2. Han Wouters zegt op

  Ik heb mijn vriendin al diverse malen laten ovekomen en de benodigde stukken aangetekend per PTT verstuurd. Kost 15 euro en gasat steeds prima.
  Groet en succes
  Han

 3. HansNL zegt op

  Gewoon per post versturen
  Aangetekend is de beste methode.

  Gebruik tante pos voor aangetekende zendingen vanuit TH naar NL en van NL naar TH, inclusief pakjes, komt altijd aan!

  Als er douanerechten verschuldigd zijn hooguit twee dagen later, maar het pakje is dan altijd voorzien van een uitgebreide beschrijving van de inhoud in het Engels en de waarde inclusief verzendkosten.

 4. Ronald zegt op

  Met de gewone post vanuit Nederland naar Nakhon Ratchasima duurde het een dag of 10 bij ons. Dit ook met documenten t.b.v. visumaanvragen e.d.

  De veiligste manier is nog altijd, om het zelf te brengen en dan heb je gelijk een leuk reisje…heb ik ook gedaan met dedocumenten t.b.v. MVV aanvraag.

  • anton zegt op

   Ja, ik zou ook wel naar Korat willen, maar ik heb alle spullen gewoon per post gestuurd en er is nog nooit iets weggeraakt, verjaardagskaart met ketting, postpakket (aangetekend) met ring, kortom – afkloppen denk ik – geen problemen. Je kan het treffen of niet. En ik heb nu even geen geld om het zelf allemaal te brengen.

 5. Henk zegt op

  De post in Thailand is totaal onbetrouwbaar !! Afgelopen jaar kregen wij soms mensen aan de telefoon of skype die vroegen of we ook hun kerstkaart al hadden ontvangen .
  Na een aantal keren nee te hadden moeten zeggen belde mijn (Thaise ) vrouw op naar het postkantoor om te vragen of er nog ooit post bezorgd werd of dat ze de post verzamelde totdat het lonend was om een keer in de paar maanden de brieven te bezorgen .
  Mijn vrouw werd behoorlijk op haar vingers getikt door de baas van het postkantoor en dat ze niet van zulke slechte dingen over zijn bedrijf mocht zeggen .
  Ook hier kwam een dag later het IQ van de mensen naar buiten want er werd een dag later 26 poststukken bezorgd .Wij vonden het apart maar de bezorger zei dat ze allemaal die nacht op het postkantoor waren aangekomen.Ook de bankpas van mij is ongeveer 7 weken onderweg geweest en toen we persoonlijk naar het postkantoor gingen kwam hij al met de brief van de bank naar ons toelopen .Toevallig liepen wij bij het postkantoor naar binnen waar de post gesorteerd word .Heb mijn ogen uitgekeken want er staat hier in heel Chonburi niet 1 recyclebedrijf waar zo een enorme hopen papier op elkaar gekiept liggen ,meestal met een paar centimeter stof erop .Ook daar zullen onze kerstkaarten en bankpas wel ooit tussen gelegen hebben.Natuurlijk zal het wel niet altijd en overal zo in Thailand gaan maar dit zijn onze ervaringen om iets per post te versturen .

 6. Toon zegt op

  Aangetekend per post. Of koerier, zoals DHL.
  Met (tracking-tracing)mogelijkheid om zending via internet te volgen.

  • Lucho zegt op

   Idd DHL of EMS, 3-5 dagen. NL naar Phuket. Heb mijn papieren voor studentenvisum ook zo geregeld, Easy.

 7. Pim zegt op

  Laat ik het kort houden .
  Bijzonder nare ervaringen met de post doet mij al verwonderen als er iets aankomt.
  Zelf ben ik al meerdere malen op zoek naar mijn post in de sorteerkamer van Hua -hin geweest .
  Wat je daar aan bergen ziet liggen is onbeschrijfelijk ,reclame materiaal gaat het eerst op de grootste hoop .Als je dan na lange tijd zoeken je post niet kan vinden krijgt Bangkok de schuld .
  Oja ,ik zou het kort houden ,anders zou het een boek worden nog dikker als ,

 8. ruud NK zegt op

  Wat ik vaak doe is post vanuit Thailand 2X verzenden. Kan toch niet 2X zoekraken?? Hetzelfde zou ik doen vanuit Nederland. Is ook een stuk goedkoper dan aantekenen.
  Maar wel op 2 verschillende dagen verzenden!! Tevens zet ik op een van de zendingen KOPIE. Doe ik bijvoorbeeld met alle post naar het ABP en SVB.

 9. fons zegt op

  Beste,
  Van hieruit een positieve noot. Heb nooit problemen ondervonden bij het verzenden van poststukken vanuit België naar Thaïland. Noch met postkaarten noch met officiële stukken. Alles kwam binnen aanvaardbare tijd aan op bestemming. gewoon een internationale zegel op de omslag of pakket en klaar.

  • ruud zegt op

   Ik moet mijn vraag even uitgebreid maken anders komt hij er niet op. Nu de vraag; Hoezo een Internationale zegel ?????

   • Rob V. zegt op

    Voor internationale stukken dienen eigenlijk de speciale postzegels gebruikt te worden (op de zegel zit dan ook een blauw balkje met in het wit Priority erop). In Nederland zijn er Europa zegels en Wereld zegels. Het belangrijkstr is natuurlijk voldoende frankering en een duidelijk adres.

    Mijn post naar Thailand komt in Krungthep meestal wel aan, duurt 5-7 dagen. Stuurde ruim een jaar lang elke week een kaartje naar mijn vriendin toen ze nog daar woonde. Zijn er 2 of 3 nooit aangekomen en 1 pas na 3 weken… Post naar nabij Khon Kaen raakte in bijna de helft van de gevallen zoek of geopend (stuk of 6-7 stukken verstuurd). Verwerkingstijd 3-5 weken. Toen maar enkele stukken via Krungthep verstuurd zodar mijn vriendin het kon doorsturen, die kwamen wel allemaal aan (3 stukken). Waar gaat het mis? Ik “gok” in het sorteercentrum van KhonKaen of bij het lokale postkantoor (postbode ziet buitenlandse brief en kijkt of er geld in zit).

 10. ruud zegt op

  Ik heb al heel wat post verzonden vanaf Thailand ( Pattaya) naar Nederland. Tot nu toe zijn we 1 pakje kwijtgeraakt op misschien wel 25 pakjes. Heb dit gemeld op postkantoor.
  Men heeft mij toen aangeraden om de post te laten registreren. Heeft dan een speiale behandeling. Kost “ietsje “meer. Weet niet waar de bahandeling uit bestaat. Misschien aparte postzak ???? Konden zien dat het pakje naar Bangkok was gegaan. Kon ik trouwens ook zien. Kon het volgen tot vliegveld.

 11. Jos zegt op

  Als er een vermoeden is dat er geld in zit, dan wordt het gejat.

  Altijd aangetekend/handtekening retour, en schijf op de enveloppe in Thai wat de inhoud is bv familiefoto’s.

 12. lexphuket zegt op

  Wees heel voorzichtig. De Thaise mail is volkomen onbetrouwbaar. Een brief oid gaat nog wel, maar stuur nooit iets wat waarde heft. Op het moment ben ik aan het proberen om een nieuwe credit card te krijgen. Het wachten is op het ogenblik op de derde: de eerste twee zijn nooit aangekomen en de derde is nu 4 weken onderweg. Ik ben de hoop aan het opgeven. De begeleidende brieven met de pincode komen ook niet altijd aan.
  Toen we nieuwe nederlandse rijbewijzen (credit card formaat!) zouden krijgen, kregen we uiteindelijk een opengescheurde envelop. De baas van het postkantoor maakte verontschuldigingen: de brief was gevallen!
  Een vriend stuurde mij voor mijn verjaardag een e-reader. Nooit aangekomen.

  De enige betrouwbare methode is: een kennis vragen het mee te brengen. Dat kan wat langer duren, maar dan komt het tenminste ooit. En hier bezorgt de post ook maar 1 x per week of 1 x per 2 of 3 weken. Dus zoveel langer duurt dat ook niet. TIT.

 13. Adri van Schendel zegt op

  Op het postkantoor speciale enveloppe halen om documenten te versturen.
  Versturen kost ongeveer €60,00, envelppe is te volgen, tot aan huis geadresseerde.
  De geadresseerde krijgt zelfs een telefoontje van de Thaise Post, wanneer en hoe laat het stuk geleverd wordt.
  Dit reeds tientallen malen gedaan, altijd perfect aangekomen.

 14. TH.NL zegt op

  Ik heb de zelfde stukken nu 5 keer verzonden naar Thailand per aangetekende post in een stevige enveloppe en het is altijd keurig een dag of 8 later aangekomen. De kosten zijn ongeveer 12 Euro. Succes er mee.

 15. Wim de Visser zegt op

  Ik denk te begrijpen uit de reacties dat post naar een huisadres in Thailand wordt verstuurd.
  Maakt het nog iets uit als het naar een postbus adres op een postkantoor in Thailand wordt verstuurd?
  Of bestaat er geen mogelijkheid een postbusadres te hebben in Thailand?
  Gaat een bank, SVB en dergelijke eigenlijk wel akkoord met een postbus adres?

 16. IamThailand zegt op

  Heb zelf voor visum de benodigde papieren opgestuurd via DHL. Meerdere keren gebruik gemaakt van hun diensten. Positieve ervaringen.

 17. Pim zegt op

  Eigenlijk moet ik het van de vrolijke kant zien met onze postbode .
  Ik hoef nooit voor hem thuis te blijven ,hij komt toch niet .

 18. Ruud zegt op

  Je kunt het aangetekend sturen, maar volg je zending met het trackingnummer.
  De Thaise post heeft namelijk veel tijd nodig om de brief of pakket te bezorgen.
  http://track.thailandpost.com/trackinternet/Default.aspx?lang=en

  Zending NL=>Thailand 2-3 dagen. Thailand Post 4-5 dagen,maar met het trackingnummer weet je precies waar je zending zich bevindt. In ieder geval bij dag 6 naar het postkantoor gaan met een kopie van de website Thailand Post waar de zending zich zou moeten bevinden.
  Regelmatig problemen gehad met de thuisbezorging, maar dan ligt het gewoon op het postkantoor en hebben ze de bezorgkaart in de verkeerde brievenbus gedaan.

  TNT en DHL zijn meer betrouwbaar en sneller, maar ook duurder.
  Je zending wordt tat geopend.
  Succes.

 19. janbeute zegt op

  Mijn verhaal .
  Ik woon nu alweer 8 jaar in Thailand , en heb de laatste jaren geen problemen meer met de post office in Pasang , waar ik woon .
  Heb nu , en kan een ieder van u adviseren huur een postbox .
  Maar nu het andere verhaal .
  In het begin toen ik hier kwam te wonen was een heleboel post zoek .
  Ook belangrijke stukken van onder andere de Hollandse fiscus , bank afschriften ed waren nooit aan gekomen .
  Oorzaak , kwam mijn vrouw achter een lokale postbode met een gigantisch alcohol probleem .
  Op het postkantoor waren zijn collegas en manager op de hoogte .
  Buren van hem zeiden vele post stukken gingen bij hem thuis in het vuur , hij verbrande ze dus .
  Zeker ook de mijne .
  Collegas waarschuwden hem vele malen .
  Maar hij had een gezin met kinderen die naar school gingen , en ze lieten het zo als het was .
  Bij vele mensen in ons district kwam de post ook nooit aan .
  Toen ik dit wist heb ik een gigantische rel veroorzaakt op het postkantoor .
  Enkele weken daarna is de persoon in kwestie ontslagen .
  En later is het hele team van kantoor verandert .
  Ben niet naar de politie gegaan daar dit toch meestal als buitenlander niet al te serieus genomen wordt .
  Heel veel mensen in onze omgeving waren blij dat het zooitje daar opgerot was .
  Het heeft mij overigens ook het een en ander gekost aan telefoonkosten naar Nederland om het verhaal uit te leggen .aan div organisaties . Denk maar onze bij velen geliefde fiscus , telaat of helemaal niet reageren op een belasting aanslag , daar wordt wel een boete aan gesteld .
  En die is niet mis .
  Belangrijke documenten als bv een paspoort opsturen kun je beter met een organisatie als DHL ed laten doen .
  Wees op uw hoede met de post hier .

  Mvg Jantje .

 20. Bart Hoevenaars zegt op

  Hoi
  Ik wil ook een brief met documenten gaan versturen, en vraag me af hoe dit het beste kan !

  @Ruud
  Wat bedoel je met : Je zending wordt tat geopend?

  • Ruud zegt op

   De Nederlandse en Thaise autoriteiten hebben het recht poststukken te controleren op verboden middelen.
   Dus alle zendingen die ik tot nog toe mocht ontvangen (10 stuks) middels Thai Post en DHL waren door een autoriteit geopend en weer met een zegel gesloten, maar er ontbrak volgens mij niets in de zending.

 21. Erwin Fleur zegt op

  Beste Bart,
  Vraag of ze een mooie airmail en een priority sticker voor je willen op plakken.
  Ik heb zelf jaren post gestuurd en nooit problemen gehad, de meeste problemen komen doordat het adres niet goed vertaalt is.
  ik leerde de postbode bij ons kennen en die kon echt door de bomen het bos zien, dus een klein foutje moet niet erg zijn.
  Veel succes.
  Met vriendelijke groet,
  Erwin

 22. japio zegt op

  Je zou de documenten kunnen laten scannen en naar de betreffende persoon mailen. Hij/zij kan de documenten vervolgens voor gebruik afdrukken. Gaat ook nog eens erg snel.

 23. Cor zegt op

  Alle documenten voor de visumaanvraag heb ik destijds gescand en via email verzonden. Geen enkel probleem!

 24. piloe zegt op

  Hangt van het plaatselijk sorteercentrum af. Ik krijg brieven soms 3 weken later vanuit Belgie. Twee bankkaarten zijn nooit aangekomen. Post naar Belgie werkt goed, maar van Belgie naar TH is wat anders.
  Ik zou geen risico nemen en de diensten van DHL gebruiken.

 25. Daniel Drenth zegt op

  Mijn ervaring is DHL tot nu toe altijd geweest, denk nu 4 of 5 keer dingen opgestuurd. De afgesproken duur is eigenlijk altijd binnen 48 uur afleveren. Dit is 4 keer gehaald, 1 keer is het fout gegaan en was het halve dag later. Van deze zending kreeg ik excuus mail plus de verzendkosten terug. De snelste aflevering was in 26 uur, zou mooi zijn als TNT zo snel in NL is, dat is tegenwoordig uitzondering!

  Geen ervaringen van andere diensten maar ik vind dit tot nu toe altijd de beste methode en lees van andere opties toch vaak problemen.

 26. RonnyLadPhrao zegt op

  Raar of zelden dat er problemen zijn met onze Thaise post en al zeker niet wanneer het binnenlandse post betreft.
  Ik denk echter wel dat ze een onderscheid maakt voor mijn buitenlandse post.
  Brieven en pakjes komen netjes aan en daar belt hij zelfs voor aan, maar kaartjes vinden ze blijkbaar minder belangrijk. Postkaarten verdwijnen daarom wel eens . Misschien verzamelt iemand in het sorteercentrum postzegels en denkt hij/zij – het is maar een postkaartje, dus waarschijnlijk niet zo belangrijk en merken ze het toch niet – wie zal het zeggen.
  Ik heb onze postbode er al eens over aangesproken en hij zat er wel mee zag ik. Ga anders eens kijken op het sorteercentrum zei hij. Heb ik eens gedaan. Dat was wel even schrikken. Ik dacht eerst dat ik in het lokaal verzamelpunt van oud papier was terechtgekomen. Wat een papierberg was dat daar . Begrijp niet dat ze daar nog de weg in vinden. Misschien gecontroleerde chaos.

  Algemeen gezien, mag ik echter niet klagen over de postbedeling in onze woonplaats.

 27. BOB zegt op

  Zo regel ik het, en ook voor kennissen.

  Laat je vriendin contact zoeken met het kleine kantoortje aan de overkant van
  de NL ambassade, met de heer Amnat, deze is hier op deze site ook bij
  verschillende wel bekend.
  Scan alles in kleur in, en stuur het naar zijn e-mail, en hij regel de rest voor een paar honderd bath.
  De ambassade heeft hier nooit moeilijk overgedaan.

  Overigens heb ik met de normale post, ook nooit problemen gehad.

  Succes..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website