Lezersvraag: Hoe zie je of er bedwants in je hotelkamer zijn?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 december 2014

Beste lezers,

Het is misschien een rare vraag, maar wie weet hoe je van tevoren kunt zien of er budbugs (bedwants) in de kamer aanwezig zijn?

En als je ze niet hebt gezien bij het controleren van de kamer, hoe voorkom je dat je ze meeneemt in je bagage/kleding naar het volgende hotel/guesthouse of naar je huis in Nederland?

Ben benieuwd naar het antwoord.

Met vriendelijk groet,

Jacqueline

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe zie je of er bedwants in je hotelkamer zijn?”

 1. tinus zegt op

  Dan moet je heel maar dan ook heel erg goed kijken, meestal komen ze er per toeval achter dat er bedbugs in het bed zitten, en het is een hele operatie om ze te verwijderen meestal wordt de hele hotelkamer overhoop gehaald en chemisch gereinigd.
  Het kan maar zo zijn dat er nooit een probleem is maar dat 1 reiziger ze achterlaat en dan begint het gelazer. Heb wel eens ergens gelezen dat in backpackerhotels of hostels het wel regelmatig voorkomt dus waarschijnlijk als je in wat betere hotels gaat zitten zal de kans kleiner zijn dat je ze tegenkomt.
  Naar verluidt ??? gaan deze bedluizen op de vrouw af en laten ze de mannelijke bedgenoot met rust…
  Slaap lekker

 2. Douwe zegt op

  Hi Jacqueline,

  Volgens mij kun je de beestjes zelf niet echt zien. Je kunt wel het beddengoed checken op bloedvlekken, indien aanwezig kan dat betekenen dat ze er zijn.

  Verder doe ik zelf altijd mijn kleren in mijn vacuumzakken voor ik ga slapen. Dan kunnen ze daar tenminste niet in. Wel in je backpack misschien, maar het is iets.. Ik denk dat het dichtdoen van mijn zakken mijn redding is geweest, want ik heb er geen last meer van gehad nadat ik goed te grazen ben genomen.

  Douwe

 3. Han zegt op

  Ik koop bij seven eleven of familymarkt,een spuitbus voor ongedierteverdelgers ,
  Kakkerlakken etc,
  En spuit er mijn bed mee in de kleding kast etc ,deur dicht en de kamer uit ,bij terug komst even de dekens opengooien, en nooit geen last ,of het werkt weet ik niet want ik zie geen bedwanten,maar voorzorg is beter,
  Groet han

 4. timo zegt op

  Jacqueline,
  Kijk eens op google, daar vindt je echt alle informatie over de bedluis, budbugs, bedwants.
  Het zijn wel heel erg onvriendelijke beestjes en kunt ze heel moeilijk bestrijden. Maar er zijn middelen.
  Timo

 5. Gert zegt op

  Ik heb helaas twee maal de pech gehad kennis gemaakt te hebben met de bedwants. De eerste keer op Bali, dit trouwens in een uitstekend hotel. Na enkele dagen lek geprikt te zijn kwam ik er achter dat er voor mij onbekende beestjes / torretjes nachts onder mijn lakens kropen. Daar ik plots het licht aandeed en de laken verwijderde zag ik er een tiental in bed, dit gemeld aan de receptie en nog dezelfde nacht naar een andere kamer. ik wist nog steeds niet wat voor insect t was. een exemplaar mee genomen naar Nederland en mij huisarts herkende het als bedwants. In april 2013 in een prima hotel in Cha Am overkwam mij hetzelfde. Keurige schone kamer maar bemerkte dat ik gebeten werd in bed. En ja hoor, wederom raak. Beestje in een servetje, mee naar de receptie en een andere kamer. Keurig opgelost. Conclusie: de hotelkamer nakijken op bedwantsen scoort geen effect, de wantsen familie verschuild zich in holten van t hout van t bed, plinten etc. Tegen de tijd dat de gast slaapt komen ze tevoorschijn voor de maaltijd.
  Enigste remedie: na gestoken te zijn en twijfels over mug of bedwants, tijdens de nachtrust licht aan en direct de lakens van je af. Als er bedwants zijn zie je ze direct!

  Gert

 6. fransamsterdam zegt op

  Om ‘van tevoren’ vast te stellen of ergens bedwantsen zijn is lastig. Als je al weet welke kamer men voor jou in gedachten heeft kun je verkennende expeditie vooruit sturen.
  Als je bedwantsen constateert als je al op de kamer zit, zal de kamer en alles wat zich daarin bevindt professioneel gedesïnfecteerd moeten worden. Daarna ga je meteen naar een ander hotel natuurlijk.
  Als er geen bedwantsen zijn, of als de boel goed is gedesïnfecteerd, neem je geen bedwantsen mee naar elders.
  Bedwantsen zijn heel vervelend, maar ze brengen geen ziektes over. Eventueel opengekrabde wondjes kun je preventief behandelen met histamine.
  Ik zou me er van tevoren maar niet druk over maken. Je zult wel potentieel gevaarlijkere diertjes tegenkomen.
  Wil je tijdens je verblijf in de gaten houden of er bedwantsen zijn, dan kun je de aanschaf van een bedwantsdetector overwegen.

  http://www.ongediertewinkel.nl/bedwants-detector.html

 7. PEER zegt op

  Beste Jacqueline,
  Jaren geleden heb ik er ‘n hele studie over ‘t gedrag van bedwants/bedwantsen gemaakt. Welnu, na enkele maanden na die studie heb ik onderzoek gedaan in verschillende hotels, van dure 5sterren tot eenvoudige logementen. En niet alléén in Azie, maar op verschillende werelddelen.
  Het blijkt dat deze creaturen zeer nieuwsgierig zijn, en ‘t vooral gemunt hebben om de juiste tijd te weten.
  Het klinkt gek, maar als je op de beddeplank ‘t ouderwetse wekker plaatst, zo eentje die je moet opdraaien, komen ze daarop af. Je kunt ze heel gemakkelijk met je vlakke nagel platpersen. Nog ‘n goeie tip: ze houden van die fluorescerende wijzers, die in ‘t donker groen opkleuren. Dus niet die blauw oplichten.
  Veel succes,
  Peer

 8. harm zegt op

  Bed wants is eigenlijk een verkeerde naam voor het beestje
  van origine heten ze wandluis maar het is geen luis het is een wants
  Omdat hij in de buurt van je bed verblijft heeft men hem de naam bedwants gegeven
  Chemische bestrijding van de bedwants is erg lastig daar het beestje zonder enig probleem 90 dagen zonder voedsel (bloed) kan
  Bestrijdingsmiddelen breken doorgaans binnen 30 dagen af dus na 30 dagen komt het beestje vrolijk te voorschijn en begint aan jouw bloed diner
  Als je wilt weten of het beestje in jouw tijdelijke slaapruimte aanwezig is, het laken van het matras halen en de naden van het het matras goed!!!! inspecteren tevens goed opletten bij het hoofdeinde van het bed op de wand en op het frame van het bed op aanwezigheid van het stipje dat soms wandelt maar meestal lijkt op een zwart pluisje, tenzij het zwarte pluisje de dag ervoor een bloed maaltijd heeft genoten van de vorige gast dan is hij donkerbruin en opgezet en heeft voor jou dan geen intresse daar hij 90 dagen onder de pannen is.
  De wandluis komt af op het temperatuur verschil in de kamer en jouw uit ademings temperatuur, het mannetje of vrouwtje mens zijn heeft dus geen enkele invloed
  Meestal heeft het vrouwtjes mens nadat de bedwants zijn maaltijd heeft genuttigd een soort van ontsteking gelijkend op een muggen bult maar dan vele malen groter stomweg omdat zij meer alergisch is dan het de man mens
  Gaat zij naar de dokter dan zal deze in 90% van de gevallen denken aan een alergie ipv een beet van de bedwants
  Wat kun je er zelf aan doen om beten te voorkomen? Ander hotel nemen iets anders is er helaas niet
  Je kunt op zoek gaan en als je ze vind ze dood drukken maar niets garandeert je dat je ze allemaal te pakken hebt gekregen
  Meenemen naar huis kan altijd en dan begint de “”lol”” pas echt, probeer er maar vanaf te komen
  De enige bewezen methode is om je huis compleet te laten verwarmen tot min. 60 graden voor 4 dagen dan zijn de wantsen maar ook hun eitjes echt verleden tijd
  Totdat je een loge krijgt die enz enz enz.

 9. harm zegt op

  P.S.

  In New York is het verboden om 2e hands matrassen te verkopen
  hotels van goedkoop tot aan de aller duurste hebben daar problemen met de bedwants

  Dit om aan te geven hoe groot het probleem is, de badwants is eigenlijk de nieuwe kakkerlak waar men eerst zo’n probleem mee had maar na uit vinden van de nu veel gebruikte kakkerlak gel is dat beestje nu min of meer onder controle


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website