Beste lezers,

In December gaan we voor 7 weken naar Thailand, naar Bangkok mogen we 25 kilo pp aan bagage meenemen, maar wij willen ook Chiangmai aandoen voor 5 dagen, op deze vlucht mogen we maar 20 kilo aan bagage meenemen.

Wie kan mij vertellen of er bagage kluizen op de luchthaven (Suvarnabhumi) van Bangkok zijn, en of het safe is om daar een koffer voor 1 week achter te laten, zodat we geen overgewicht hebben.

Alvast vriendelijk bedankt,

Silvester


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Zijn er bagagekluizen op Suvarnabhumi Airport?”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Geen Engelse teksten s.v.p. Geef gewoon de link; dat volstaat in dit geval. Of maak een samenvatting in het Nederlands.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Goed, ondertussen staat de link al op het blog via Kees maar voor zij die misschien problemen hebben met het Engels hierbij een (vrije) vertaling

   Op luchthaven Suvarnabhumi zijn er 2 plaatsen waar je bagage kan achterlaten..

   Niveau 2 – Aankomsten

   Nabij de roltrap aan Uitgang 4.
   Opgelet – De teksten bij de icoontjes op de plattegronden (zie link) zijn niet correct. Het oranje mannetjes is de paspoortcontrole (en niet douane), en het bruine mannetje is de douane (en niet shops/restaurants).
   Ik heb ook mijn twijfels over het icoontje dat de juiste plaats aanduidt waar je bagage kan achterlaten op Niveau 2. Volgens mij moet dit na de douane zijn ter hoogte van uitgang 4, nabij de roltrap zoals de tekst zegt en niet naast de paspoortcontrole zoals op de tekening.

   Niveau 4 – Vertrek

   Bij ingang 4.

   Kosten

   – Elk stuk bagage kost 100 THB per 24 uur.

   – Voor bagage dat langer dan 24 uur wordt opgeslagen is er een toeslag van 50 THB per periode van 12 uur. (periode van minder dan 12 uur wordt eveneens aangerekend aan 50 THB).

   – Voor bagage dat opgeslagen wordt langer dan 3 maand (92 dagen) is de kostprijs 200 THB per stuk en per 24 uur.

   – Bagage dat niet werd opgehaald na 6 maanden (180 dagen) wordt eigendom van de bewaarder.

   Volgende goederen worden niet aanvaard – juwelen, uurwerken, antiek, goud, cash, kredietkaarten bederfelijke goederen, breekbare artikelen , electrische apparaten, mobile telefoons, scheerapparaten, CD/MP3 spelers, draagbare computers, camera (film of digitaal) of VDO camera.

   http://www.bangkokairportonline.com/node/134 (Engelse tekst)

   http://www.bangkokairportonline.com/node/85 (plattegrond Niveau 2 – Aankomst)

   http://www.bangkokairportonline.com/node/87 (plattegrond Niveau 4 – Vertrek)

   Tip – Ik weet niet of het jullie eerste bezoek is aan Thailand maar misschien kan je ook overwegen natuurlijk om je koffer niet vol te proppen tot 25 Kg – Je kan hier bijna alles kopen en veelal goedkoper dan in je thuisland.

 2. kees zegt op

  Even googlen en je weet alles.
  Ik heb het verschillende keren gedaan omdat ik liever tussendoor met handbagage reis.
  Nooit problemen gehad en volgens mij dus betrouwbaar.

  http://www.bangkokairportonline.com/node/134
  http://www.suvarnabhumiairport.com/indoor_map/indoor_map.php?lang=en&id=25

 3. Roswita zegt op

  Ik heb mijn overtollige bagage bij buitenlandse trips altijd bij de vertrekhal in het bagagedepot gedropt. Heb er nooit problemen gehad. Wel raad ik je aan om je koffer goed op slot te doen en evt. rugzak te voorzien van sloten. (voorkomen is nog altijd beter dan genezen) Veel plezier met je trip(s)

  • Roswita zegt op

   Nog even een aanvulling, Hebben jullie echt 25 kilo bij je? Het is in Thailand geen koude winter hoor, neem niet te veel kleding mee. Ik kom nooit aan 20 kilo als ik naar thailand ga en dan ben ik nog wel een vrouw. Bovendien als je al met 25 kilo op reis gaat, kun je niks van goedkope kleding, souveniers, etc… mee terug nemen zonder dat je met overgewicht ( en dan bedoel ik niet het overgewicht van het lekkere Thaise eten) terug naar huis gaat.
   Dus als ik je een tip mag geven; neem niet teveel kleding mee en veel spullen zoals shampoo, scheerzeep, deodorant, zonnebrand en anti-muggenspray zijn in Thailand vaak goedkoper dan in Nederland.

 4. fred zegt op

  Ja er is een bagagedepo op luchthaven en volgens mij veilig, maar beter is minder mee te nemen en die trui of jas heb je misschien alleen nodig In Chiengmai .
  kleding is niet duur in Thailand

 5. Janny zegt op

  Als je het toch achterlaat, waarom wil je dan zoveel meenemen?
  Je hebt echt niet veel kleding nodig. Laat het ter plaatse wassen, dat is heel goedkoop en je helpt de bevolking aan werk en inkomen en je hoeft zelf niet te wassen.
  Desnoods maak een handbagagetas met de zware dingen erin zoals schoenen en boeken.
  Boeken koop ik in de kringloopwinkel, kun je ze achterlaten, in elk guesthouse of hotel en bij de kantoren v.d. touroperator vind je gebruikte boeken, dus ruil je die om.
  Tot slot, als we naar huis gaan laten we de meeste kleding achter voor iemand die het hard nodig heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website