Lezersvraag: Backpacker dagbudget voor Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 september 2013

Beste lezers,

Begin volgend jaar ga ik als afsluiting van mijn studie een backpacktocht maken door Thailand en waarschijnlijk nog wat buurlanden.

Deze backpacker kiest niet voor de Lonely Planet want dan kan ik net zo goed achter iedereen met een rugzak aanhobbelen. Wel zal ik lowbudget reizen en in hostels slapen.

Mij vraag is hoeveel moet ik budgetteren per dag. Is 20 euro per dag voldoende?

Ik reis alleen. Ben student dus moet goed oppassen. Ik ben geen uitgaanstype en ik wil zo veel mogelijk contact maken met Thai. Is het mogelijk om bij Thai thuis te overnachten en mee te eten tegen een kleine vergoeding? Hoe pak ik dat aan want ik spreek geen Thais

Vriendelijke groet,

Ton


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Backpacker dagbudget voor Thailand”

 1. Nynke zegt op

  Het is voor mij alweer 4,5 jaar geleden dat ik ben wezen backpacken in (onderandere) Thailand, dus geen idee in hoeverre de prijzen gestegen zijn. Laatste keer dat ik de hostels controleerde, waren de prijzen wel iets gestegen.. Maar mijn vriend en ik hadden samen een dagbudget van 1000 baht, destijds iets van 25 euro.
  Hiervan konden we een 2 persoons kamer in een hostel / bed & breakfast betalen (Wel de goedkoopste die we konden vinden, dus soms ook niet echt schoon), ontbijt, lunch bij de 7/11 of op straat en ‘s avonds altijd uit eten. Regelmatig huurden we ook een scooter, scheelde veel kosten voor het vervoer. We gingen verder ook niet uit, en dronken beide geen alcohol.
  De ene dag waren we wat meer geld kwijt, omdat we ook entree prijzen moesten betalen, de andere dag waren we maar 800/900 baht kwijt bijvoorbeeld.

  In je eentje reizen is niet heel veel goedkoper, want kamers in hostels zijn vaak even duur of maar net iets goedkoper. Wat betreft eten ben je natuurlijk wel goedkoper uit, net als kosten voor entree / dagtours.

  Ik denk dat je beter op 25/30 euro per dag kan rekenen, want je wilt natuurlijk soms ook extra dingen doen die ook geld kosten.

  Heel veel plezier tijdens het backpacken! Het was de beste ervaring uit mijn leven!

 2. martin zegt op

  Het is moeilijk te zeggen hoeveel je per dag nodig hebt. Er kan wel een minimum aan gegeven worden. Met € 20-30, mag-moet je rekenen. Je kunt goedkoop slapen via http://www.airbnb.com. Daar vind je (goed kope) kamers over de gehele wereld-dus ook in Thailand. Goedkoop eten kun je in Thailand overal op de -straat hoek-. Let wel dat het in Bangkok, Phuket etc en andere top touristen plaatsen duurder is als eten in de bergen bv. bij Chiang Mai en Mukdahan aan de Mekong. Dus ligt het ook er aan waar je heen gaat. De goedkoopste manier van vervoer in Thailand over grotere afstanden is de trein. Het trein net is echter niet zo dicht als in Europa-Nederland en het duurd langer. Reis overdag, dann zie je nog iets van Thailand. Veel plezier

 3. Jan zegt op

  De meeste Thai. Spreken indianen Engels net als ik en met handen en voeten kom je ook ver.niet te druk maken over de taal dus

 4. jim zegt op

  Ik vraag me af hoe je zonder lonely planet en zonder een woord thais te spreken al die super goedkope slaapplaatsen buiten de toeristische plekken gaat vinden.

  Zelf het wiel willen uitvinden is nooit het goedkoopst en je budget laat geen fouten toe.

  Schrap de buurlanden maar alvast, want de visumkosten betekent al een dag geen eten en buiten slapen 😉

  • Martin zegt op

   Hallo Jim. Het is helemaal geen problem gunstige hotels-slaap plaatsen in Bangkok (vreemde stad) te vinden. Het tover woord heet: zorgvuldige en tijdige voorbereiding bij jouw THUIS, dus voor dat je er naar toe gaat. Er bestaan tientallen Hotel I-Net site die hotels aan bieden in Bangkok-Thailand, Azien. Ik wil deze hier niet allemaal noemen. Deze hotels hebben meestal een locatie beschrijving=zelfs een google plan er bij staan. Vaak staan er de locatie beschrijving in Thaise taal er bij. Dan doet ge gewoon een -print screen- copy maken en klaar ben je. Elke taxi chauffeur weet dan waar je naar toe wilt-zonder dat jij een woord Thais spreekt. Nog maals, neem voor de eertse avond een airport hotel. Deze kosten gemiddeld ca. € 19,-. Je wordt dan afgehaald. In het hotel vraag je verder. In het I-Net vind je info over de BTS (Bangkok Transport System), de Airport link, de Chao Praya taxi booten etc etc. In GOOGLE maps vind je ALLE TOP tourist lokaties (naam in tippen), zo ver je die bekend zijn. En dat hoop ik voor je, want anders hoef je er niet naar toe te gaan. Ik rij al tien jaar overal in Thailand rond. Lonely Planet (met respekt) is mij volledig onbekend – betekend – heb ik niet nodig. Kijk ook maar eens op http://www.airbnb.com. Ook hier geld-tijdig aktie nemen. En ook met Thaise indianen Engels kom je verder. Want die taal beheerst iedereen, of niet ? Veel plezier. Martin

   • jim zegt op

    Volgens mij is het juist het plan van ton om alle top toeristen lokaties te vermijden 🙂
    Persoonlijk denk ik niet dat je een hostel of bezienswaardigheid op internet zult vinden die niet in de lonely planet staat.

    Verder lees ik “taxi” en “internet”, maar dat soort luxe artikelen kan je echt wel vergeten op een budget van 800 baht.
    Tenzij je natuurlijk kunt leven van een kao thom, een kitkat en 2 flesjes water per dag 😉

    Ik zou het budget minimaal verdubbelen.
    Maar wie ben ik 🙂

 5. Luk zegt op

  Ik ben reeds meer dan 10 jaar lid van hospitalityclub en maak er meestal in de grote steden gebruik van.
  Gratis lodgement en ontbijt en, als het mee zit, ook nog afgehaald worden van de luchthaven of een rondleiding in de stad;
  Je moet ook wel bereid zijn om zelf iemand in huis te nemen, maar veel leden geven het adres op van hun ouders (als die er tenminste mee akkoord gaan!).Lid worden is gratis.
  Een andere gelijkaardige club is: “couchsurfing”.

  http://nederlands.hospitalityclub.org/indexned.htm

 6. B.Mossel zegt op

  hallo TON.
  Als antwoord op je vragen is het zeker te doen.
  Van die €.20 hou je nog wel over zeker nu de yhai bath gunstiger is.
  Wat eten betreft bij de bevolking slaagde ik vooral in ISAN.
  En een blikje frisdrank bij 7eleven is het goedkoopst.
  Zelfs het eten kan je ook bij een straat stalletje doen,maar kijk eerst of ze schone nagels en handen hebben en tevens of het afwas water helder is.
  Enige afscherming rondom het eten is een pre.
  En die kleine vergoeding aan de famillie kan ook in natura.
  Alleen de grens over moet je aan de visum kosten denken.
  Maar door TL is het geen dure zaak zoals je van plan bent.
  goede reis,en probeer voor die tijd wat THAISe woorden te leren.
  dat integreert beter bij die mensen.
  Veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website