Lezersvraag: Kan Je Ayutthaya in een halve dag bezoeken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 november 2015

Beste lezers,

Ik vertrek binnen 6 weken naar Bangkok. Ze hebben me verteld om Ayutthaya te bezoeken. Moet ik hier een hele dag voor behouden of heb ik dit gezien in een halve dag? Want ik heb gehoord dat je een paar uur moet rijden naar deze oude hoofdstad. Zijn daar ook hotels?

Ik zou de klongs in Bangkok eens willen doen, of is dit hetzelfde als de Floating market, die heb ik namelijk jaren geleden al gedaan.

Met vriendelijke groet,

Patrick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Kan Je Ayutthaya in een halve dag bezoeken?”

 1. PEER zegt op

  Beste Patrick,
  Op googlemaps zie je dat je in 1 uur en 23 min van hartje Bangkok naar het Historisch Park van Ayuttaya kunt rijden, 89 km. Daar ‘n uurtje rondrijden, klaar is Kees.
  Dus met ‘n beetje goede wil doe je ‘s-morgens de klongs in Bangkok en ‘s-middags Ayuttaya.
  Veel plezier en succes met je vakantie,

  • rori zegt op

   Patrick dat is in het IDEALE geval. In Bangkok is nooit iets ideaal en je kunt geen 80 km per uur gemiddeld aanhouden. Hoe graag je ook wilt. Hou rekening met gemiddeld 40 a 50 km per uur dan zit je veel beter. Oh en het is HEEN en TERUG.
   Verder zie ook de reaktie van Wibart

 2. rori zegt op

  Beste Patrick
  Afhankelijk waar je in een hotel zit. Als dit in de buurt van Don Muaeng of Rangsit is gaat het nog wel. Als je vanuit Sukhumvit ergens moet komen vergeet het maar. Je bent in de taxi al ruim 1 tot 2 uur onderweg afhankelijk van de drukte.
  Met de bus reken maar op 2 uur +
  Je hebt er in het kort een LANGE dag voor nodig wil je zaken goed bekijken.
  Je kunt ook met de boot vanuit Silom naar Ayatthaya.

  Goed advies informeer even bij GREENWOODTRAVEL.
  Groeten

  .

 3. JB zegt op

  Ik zit met exact dezelfde vraag. Wij reizen van Kanchanaburi ‘s ochtends vroeg met de bus naar Ayutthaya. Daar hopen we op de middag toe te komen, alles te bezoeken wat er te zien is, en ‘s avonds de nachttrein op naar chiang mai. Benieuwd dus of een namiddag volstaat.
  Daarbij: zijn er mogelijkheden om trekkingsrugzakken te stockeren wanneer we Ayutthaya bezoeken?
  bedankt alvast

  • alfons de winter zegt op

   Als je reist zoals de meeste ( opervlakkig reizen ) kan het op een paar uur. Een tuk-tuk ( 300 THB ) brengt je overal waar je wil en kan op een paar uur en blijft overal op je wachten en klaar is kees.
   Ikzelf kon er niet genoeg van krijgen ( interesse, er over lezen en informeren ) en heb je minstens 4 dagen nodig om alles grondig te zien en vooral te beleven. Op korte termijn ( dus een 3 tal uren ) mag je aan niemand zeggen dat je er geweest bent.
   Dus grondig is de boodschap en verander je reisplan. Het loont de moeite.
   Veel sukses.

   • bhante devamitta zegt op

    Waar kan je een tuk tuk krijgen die je voor 300THB naar Ayuotthaya brengt, wacht etc.? In Ayutthaya betaal je gemiddelt voor een rondtour 200 THB per uur. En ja het is wel erg krap om Ayutthaya ¨te doen¨ in een ochtend, je kan dan bijna niets zien want rond de 2 uur enkelle reis per auto (gezien de realiteit van de drukte op de weg). Ayutthaya is best heel mooi en interesant en als je echt wilt zeggen dat je her gezien hebt ben ik het helemaal eens met Alfons; neem er best een paar dagen voor. Hotels plenty in diverse prijs klasse, leuke en goede restaurants idem. Zelf woon ik al meer dan 1 jaar in een temple hier en ontdek nog elke keer nieuwe plekjes. Hoop dat je een leuke tijd hebt en veel plezier!

    • alfons de winter zegt op

     Bbante devamitta, aan de opstapplaats, ( vertrekplaats ) om met de olifanten de toer te maken staan ook Tuk – Tuk mannetjes natuurlijk om met jou ook het parcour te maken zoveel en lang je wil, wat denk je. Hij vroeg per uur 250 THB. En overal blijft hij wachten waar hij je afzet om vervolgens naar het volgende te rijden + ons finaal ons aan de deur van het hotel heeft afgezet.
     Met wat komedie, Vb. doen dat je flauw valt van de prijs wat schouder klopjes en een mop vertellen en AFBIEDEN, kon het finaal voor 300 THB voor gans de voormiddag van 9 tot de middag ) Als jij in Thailand woont zoals ik moet je dat toch weten hoe je dat moet aanpakken. Ik geef toe dat het soms niet werkt en ze bij hun prijzen blijven of maar een beetje toegeven.

     Ps. ik heb wel 20 THB fooi gegeven

  • co ursem zegt op

   jb,wij hebben hetzelfde gedaan verleden jaar.dus s avonds met nachttrein naar chang mai. perfect

 4. wibart zegt op

  Jemig Patrick ben je echt wel een Nederlander of zo’n (cliche) japanner met een camera die Europa wel ff in een week wil zien. Tuurlijk je kan een dergelijk reisschema opzetten dat je beperkte uren beschikbaar hebt om iets te zien maar of je het dan ook werkelijk ziet en ervaart vraag ik me af. Denk eens ter vergelijk aan een toerist in Nederland en vergelijk jouw verzoek nu eens daarmee. Je wilt een historisch belangrijke stad bezoeken (laten we aannemen Leiden en je bevind je in Maastricht) is maar een paar uur rijden maar je hebt er maar een halve dag voor over. Hoe idioot klinkt dat ? Enfin ik wens je veel plezier in Thailand.

 5. Leon1 zegt op

  Het ligt er helemaal aan waar je interesse liggen, persoonlijk heb ik een week vertoeft in Ayutthaya en heb nog niet alles gezien.
  Als men de Vliegende Hollander wil uithangen is dat natuurlijk voor ieders een eigen beslissing.
  In Thailand komt een strakke planning altijd anders uit, zorg dat je goed bent voorbereid, op internet kan men alles vinden van bussen,treinen.hotels,etc.
  Vergeet niet dat men in de tropen zit, alle gejaagdheid is niet goed voor de gezondheid.
  Succes, leon.

 6. Robert zegt op

  Er is wel een dagtoer te boeken, waarschijnlijk via een reisdesk in of in de buurt van je hotel. Bij Greenwoodtravel.nl ook wel denk ik. Die dagtoer laat je een halve dag Ayutthaya zien. Heen met de bus en de terug ga je met de boot.

 7. Jan zegt op

  Ik vertrek ook zo’n beetje rond de zelfde tijd en ga ook naar Ayutthaya. Op aanraden van mijn (thaise) vriendin gaan we met de trein dit is volgens haar het beste, goedkoopste en makkelijk, wie ben ik om haar tegen te spreken. Het makkelijkste is dan, volgens haar, om daar een scooter te huren en zo de bezienswaardigheden te bezoeken. We verblijven in een hotel in de buurt van het station dus kunnen ‘smorgens vroeg al de trein nemen zonder in de onvermijdelijke files van BKK te komen. Je hebt de tijd aan jezelf en kan ook weer terug wanneer je wilt. Veel plezier.

 8. Pieter zegt op

  Je bagage kun je stallen op het station. Tenminste zo heb ik het een aantal jaar geleden gedaan.
  Een vroege trein genomen, om een uurtje of 9 was ik daar. Hele dag rond gesjouwd en gereden. En savonds een trein richting Sukothai (weet niet meer hoe die plaats erbij heet genomen). Dat was prima te doen, maar alsnog een redelijk gehaast schema.

 9. Patrick zegt op

  Allemaal bakstenen ruïnes …. Na een halve dag ziet het er allemaal hetzelfde uit.
  Loont het de moeite om erheen te reizen ? Ja, beslist. Maar 4 dagen…. Dat is voor mij wat van het goede teveel.
  Het is zoals museum bezoek. Ik moet dat kunnen afwisselen, anders maakt het me gek. Zeker in die hitte van een tropisch land.

 10. alfons de winter zegt op

  Dag Patrick,
  bakstenen ruïnes, natuurlijk achter elke baksteen zal zeker geen onnoemelijk verhaal schuil gaan, maar dat bedoelde ik ook niet. Het gaat hier over door Unesco beschermde ruïnes met vele historische waarde en geschiedenis met voldoende afwisseling want elk elke site heeft bijna zijn eigen verhaal.
  Maar dat is persoonlijk en volgens interesse. In de boekenwinkels en biliotheek of op internet kan je alles opzoeken om er geen saai bezoek ( museumbezoek ?) aan over te houden al of niet om in een tropische warmte. En doe het op een ontspannen manier, tussendoor een drankje met mensen praten enz … geen kans om dan gek te worden. Nogmaas geniet ervan en pin je niet vast op de 4 dagen die ik nodig had dat was mijn mening en ervaring, andere personen met de zelfde ingesteldheid zullen er misschien op 2 of 3 dagen genoeg hebben. .
  Maar je vraag was een namiddag ( om 5 uur gesloten ) dus enkele uren en dan is mijn antwoord neen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website