Beste lezers,

Kan iemand mij in korte beschrijving het verschil in categories aangeven. Ik heb nu all risk verzekering omdat dit het meest gebruikelijk is als je een nieuwe wagen koopt (mijn auto is nu 2 jaar oud). Maar met de Thaise omschrijving en vertaling kan ik niet uit de voeten. Weer all risk? 2de 0f 3de categorie? Of geen bedenkingen hebben en als Farang altijd een all risk nemen?

Wat zijn zoal de prijzen? Welke maatschappij?

Met vriendelijke groet,

Reint


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Autoverzekering in Thailand, welke categorie en welke prijs?”

 1. HuaHin zegt op

  Alles hierover is te lezen op de website: http://verzekereninthailand.nl/

  Twee Nederlanders hebben een assurantiekantoor met de naam AA Insurance.
  Vragen per mail of telefoonnummer in Thailand.

  Groetjes,

  Hua Hin.

  • Reint zegt op

   Bedankt voor je reactie, deze website geeft duidelijk categorien weer.
   Reint

 2. eduard zegt op

  Het meeste voordeel haal je uit het feit dat je na 6 jaar de all-risk op moet zeggen en een wa verzekering nemen.Deze is in vele soorten en maten te verkrijgen in Thailand.

 3. eugeen zegt op

  Koop je een nieuwe auto, dan krijg je er het eerste jaar een soort omnium bij.
  Na dat jaar moet je betalen. Maar die verzekering is dan soms vrij duur, als je dan vergelijkt met andere verzekeringen. Ik heb momenteel een verzekering bij AXA en het kantoor is in Pattaya, waar ik woon.
  De verantwoordelijke spreekt zeer goed Engels. Ik kon nog ietsje goedkoper gesteld zijn bij AXA in Bangkok, maar ik vind het wel belangrijk dat de agent in mijn buurt woont en dat ik geen 150 km moet rijden als er een probleem is.

 4. Soi zegt op

  Over het hebben van welk soort autoverzekering in TH zou je het eigenlijk niet moeten hebben. Een goede en juiste verzekering kan je in geval van (in)directe betrokkenheid bij een ongeval met materiele en/of fysieke schade aan derden, bij jezelf en/of mede-passagiers een rib uit je lijf schelen. Thai medeweggebruikers zijn niet altijd wa- laat staan allrisks verzekerd. Maar hoe dan ook: (in)directe betrokkenheid bij een ongeval wijst meestal naar degene die de schade het best kan betalen. Niet het begrip ‘aansprakelikjheid’ geldt als uitgangspunt, maar de vraag: wie heeft de breedste financiele schouders. Bv: bij een brommerongeluk met een weinig draagkrachtige Thai valt weinig te verwachten. Ook al was hij fout en was hij verantwoordelijk. Of: bij een botsing met een pickup waarvan de bestuurder er vandoor gaat (een in TH te doen gebruikelijke reactie)is eveneens geen verhaal mogelijk. Geen politieman die erachter heen jaagt. daarbij: kom jij in het ziekenhuis te liggen dan betaal jij de rekening als betreffende Thai er vandaaor was, of niet solvabel.

  Ik rij al menig jaar in TH rond en maak jaarlijks de nodige km’s. Ik heb altijd met AllRisks gereden. Huidige auto heb ik 4 jaar, en ik betaal nu 22 duizend baht per jaar: een class A met juridische bijstand en met passagiersbescherming. Komt op 50 euro per maand. Ga nou niet vergelijken met NL prijzen, immers TH is altijd goedkoper. Dus waarom overzetten op WA? Of beperkt Casco? Als die varianten al bestaan in TH!

  Kortom: wees wijs, ga niet op een stuiver en een dubeltje beknibbelen en zorg dat je altijd, al is je auto al wat ouder, en al rij je nog maar enkel rondjes naar de plaatselijke markt en Makro, AllRisks verzekerd bent.

 5. Matthieu Hua Hin zegt op

  Als het even mogelijk is altijd een First Class verzekering nemen. Veel mensen redeneren met de Europese bril op, en gaan nog uit van de gedachte dat het niet zinvol is voor een oudere auto nog een First Class verzekering aan te houden. Dat doe je in Europa immers ook niet.
  Er is echter 1 heel groot verschil tussen Thailand en Europa. In Europa mag je ervan uitgaan dat iedereen minimaal WA verzekerd is. Hier in Thailand is dat zeker niet zo (de slecht dekkende compulsory buiten beschouwing gelaten)!
  Een aanrijding waaraan je geen schuld hebt met iemand die onverzekerd is, brengt je dus meteen in de problemen. Auto’s kunnen momenteel tot 15 jaar oud First Class verzekerd worden en de premies zijn zeer betaalbaar. Dit is niet iets waar je op moet bezuinigen.
  Voor de verschillende soorten verzekering zie http://www.verzekereninthailand.nl.

 6. patthie zegt op

  Ik heb een first class verzekering voor auto en bike
  Dhipaya insurance.
  Kostprijs ford seista van 2012
  11.057.38 bt
  Eigenschade diefstal en brand 360.000 bt.
  bail 200.000 bt.
  Driver en 4 passagiers 100.000 + 1 mil bat voor tegenpartij ziekenhuis enz……
  Best tevreden, deze prijs is ook daar wij in 3 jaar geen ongeval gehad hebben daarom wordt deze jaarlijks goedkoper.
  Voor mij bike is dit een ander verzekering, met een bail van 300.000 bt
  kostprijs 3,
  620 bt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website