Lezersvraag: Komt Archa bier uit dezelfde brouwerij als Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 januari 2016

Beste lezers,

Enige tijd geleden was er op dit forum een discussie over ‘het lekkerste bier’. Mijns inziens een enigszins onzinnige discussie, want smaken verschillen.

In het verleden dronk ik altijd Chang bier, maar sinds ze de receptuur ‘vernieuwd’ hebben ben ik overgestapt op Archa bier. Nergens op het etiket van dit bier staat de brouwer vermeld, maar de vorm van het etiket is geheel en al gelijk aan dat van het etiket van Chang bier, zelfs het kleine halfronde uitsparinkje onderin is gelijkvormig.

Mijn vermoeden is dan ook ook dat het uit dezelfde brouwerij komt als Chang bier.

Maar weet iemand dit?

Willem

9 reacties op “Lezersvraag: Komt Archa bier uit dezelfde brouwerij als Chang?”

 1. Willem zegt op

  Chang en archa komen van de zelfde company Thaibev. Of het in dezelfde fabriek gebrouwen wordt weet ik niet.

 2. Oean Eng zegt op

  Ik vond het interessant genoeg om es over te googelen…en langs te gaan…vergeef en corrigeer me, please…

  https://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Thailand

  Boon Rawd Brewery maar Singha (Sing) en dat schijnt nr 1 te zijn hiero.
  Thai Beverages maakt Chaang. De fabriek zit in kampaengphet, waar ik nu even zit, en ik dacht: ik loop gewoon langs! De bewaking aan de deur kwam niet verder dan “Huh?” bij het noemen van Archa.

  Thai Beverages verkoopt ook Archa. Nergens op die fabriek in kampaengphet zie ik ook maar iets van Archa. Het ljkt me dus, dat het ergens anders gemaakt word…maar wel dus, blijkbaar, van dezelfde producent….Ik hoop dat dit helpt, en als niet….Proost!

  🙂

 3. Marcel zegt op

  ThaiBev brouwt het Chang beer, Archa wordt door Cosmos Brewery gebrouwen. Cosmos is onderdeel van het ThaiBev conglomeraat. De veronderstelling zou dus kunnen kloppen.Het is een kwestie van merkenbeleid en marktpositionering. Proost!

 4. willem zegt op

  De merken Chang beer, Federbrau beer en Archa beer zijn alle 3 een produkt van Thai Beverage company.

  Interessant om te vermelden is dat Thai Beverage een bod heeft uitgebracht heeft op het Nederlandse Grolsch bier. Grolsch is sinds 2007 eigendom van SAB Miller uit Zuid Afrika. SAB Miller gaat nu samen met Anheuser-Busch. Om geen problemen te krijgen met de toezichthouders wil men nu o.a. Grolsch verkopen.

  Hiermee staat bierbrouwer Grolsch officieel in de etalage en recent heeft Thai Beverage serieus interesse getoont.

  De banden tussen Thailand en Nederland worden daarmee versterkt. Een interessante ontwikkeling

 5. Jan zegt op

  Beste Willem ,het eerste grote verschil zit in de vorm en kleur van de fles(glas) chang fles is een modernere uitgave,te vergelijken met de Heineken flessen,deze geeft ook in grotere inruilwaarde t.o. Chang flessen.
  Groeten jan

 6. Oean Eng zegt op

  Ah..nog even dan…Volgens men geliefde broer van mijn vriendin (die zuipt de hele dag lau kau, als ie weer 30 baht heeft) wordt het in Bangkok gebrouwen…ik weer even googelen…en ik kwam op de Cosmos Brewery in Bangkok…Dus zelfde producent…verschillende fabriek…

  http://www.beeradvocate.com/beer/profile/493/

  Nogmaals proost…ik zal, de volgden keer, het in 1 keer helemaal uit zoeken…excuses.

 7. Sok Lek zegt op

  Archa is inderdaad van het zelfde bedrijf als chang, Thai Beverage Public Company Limited. Sangsom en Mekhong is ook van hun.

 8. Jörg zegt op

  Ja, Archa wordt gebrouwen in de Cosmos Brewery in Bangkok en daar zou ook Chang vandaan komen.

  Bron: http://www.beeradvocate.com/beer/profile/493/

 9. Guus zegt op

  Er staat geen brouwer op het etiket omdat zelfs de eigenaar van de Changbrouwerij zijn naam niet te grabbel gooit. Als je dit Archa bier een maand drinkt, krijg je echt problemen met je maag door de chemicaliën. Zelfs de arme Thais drinken dat niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website