Ambtenaar in Thailand wil volmacht niet accepteren

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 februari 2022

Beste lezers,

Wie kan ons helpen aub? Onlangs werd ons (echtgenoot & mijzelf) door de Thaise Justitie het voogdijschap toegekend van onze zevenjarige ouderloze kleindochter. Wij hebben de toestemming gekregen onder artikel 44 ter van de Belgische wetgeving een gezinshereniging aan te vragen om onze kleindochter een betere toekomst te bieden in België. Momenteel word zij in Thailand opgevoed door mijn 87 jarige moeder.

Om alle documenten in orde te maken zijn wij vorige maand speciaal naar Thailand afgereisd. Een paar documenten lieten echter op zich wachten waardoor ik voor mijn zus een officieel document (VOLMACHT) heb laten opmaken. Zodoende kan mijn zus alle documenten waarvoor mijn handtekening vereist is in mijn plaats ondertekenen. Ondertussen zijn alle documenten in orde en verliepen alle ondertekeningen door mijn zus vlekkeloos.

Komt er nu wel een draak van een Thaise ambtenaar in Buriram de kop op steken. Bij aanvraag van onze kleindochter haar internationaal paspoort weigert de ambtenaar halsstarrig de volmacht te aanvaarden desondanks deze volmacht wel werd aanvaard voor het ondertekenen van alle justitie documenten & andere. De ambtenaar wil dat ik als voogd van een minderjarige de aanvraag van het internationaal paspoort zelf moet komen ondertekenen desondanks mijn zus een officiële volmacht heeft. Dit is toch te gek voor woorden!

Even van België naar Thailand reizen om daar een kribbel op een velletje papier te gaan zetten. Bij deze vraag ik beleefd aan alle leden van het blog wie hier ervaring mee heeft en ons hiermee kan helpen?

Alvast een miljoen keer bedankt!

Kap Khum Ka

Sanong (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Ambtenaar in Thailand wil volmacht niet accepteren”

 1. Ger-Korat zegt op

  In 2020 diende ik voor mijn minderjarige dochter een nieuwe Thaise paspoort aan te vragen, ik verbleef vanwege de Corona-inreisbeperkingen in Nederland en kon niet naar Thailand. Als ouder met ouderlijk gezag is het nodig dat ook ik tekende voor de aanvraag van het paspoort. Heb toen via de Thaise ambassade in Den Haag een machtiging kunnen regelen voor de handtekening, daar weet men van de procedure en heeft men machtigingsformulieren welke na inlevering van de benodigde Thaise erkenningsstukken en meer werd aangevraagd, daarna de machtiging gekregen en vervolgens naar Thailand verstuurd (aangetekend/geregistreerd post). Neem aan dat het bij de Thaise ambassade in België ook zo werkt. In mijn geval kon de moeder daarmee de paspoortaanvraag in orde brengen. Een extra machtiging voor het paspoort in jou geval dan, zou er niet teveel achter zoeken wat de ambtenaar wil maar specifiek voor een paspoort is deze extra machtiging blijkbaar nodig neem ik aan.

  • Sanong zegt op

   Beste Ger

   Alvast 100 X bedankt voor uw reactie. Ik ga er morgen mee aan de slag bij de Thaise Ambassade in Brussel.

   Groetjes,
   Sanong

   • Ger-Korat zegt op

    Ook voor je echtgenoot dan, zodat jullie beiden als voogd de machtigingen aan je zus kunnen overhandigen die daarmee als jullie gemachtigde in Thailand de paspoortaanvraag kan verzorgen.

    Zat nog wel aan het volgende te denken want jullie kleindochter is 7 jaar oud en zal bij vertrek naar België tijdens de vlucht als minderjarige toch dienen te worden begeleid door minstens 1 van jullie beiden. Een paspoort is er binnen 3 werkdagen is mijn ervaring en je zou ook kunnen overwegen als je haar gaat ophalen om dan de pas zelf , met je echtgenoot, aan te vragen. Ga je alleen om haar op te halen dan blijft wel de procedure van de machtiging voor een nieuwe paspoort via de Thaise ambassade staan voor je echtgenoot, en reis je in dat geval met de machtiging naar Bangkok waar je aldaar de aanvraag doet.

    • Ger-Korat zegt op

     Misschien mag ze alleen reizen als de vliegmaatschappij het toestaat, maar ja dan krijgt ze begeleiding van de vliegmaatschappij. En zal er voor het vliegen ook een toestemmingsverklaring nodig zijn om te mogen vliegen. In Nederland kan je een toestemmingsverklaring gebruiken vanwege het in- en uitreizen van een land als minderjarige met of zonder begeleiding.

 2. Ger-Korat zegt op

  Misschien mag ze alleen reizen als de vliegmaatschappij het toestaat, maar ja dan krijgt ze begeleiding van de vliegmaatschappij. En zal er voor het vliegen ook een toestemmingsverklaring nodig zijn om te mogen vliegen. In Nederland kan je een toestemmingsverklaring gebruiken vanwege het in- en uitreizen van een land als minderjarige met of zonder begeleiding.

  • Sjaak S zegt op

   Zij kan met veel maatschappijen als UM (unacompanied minor) vliegen. Moet wel op tijd aangevraagd worden. Het kan iets extra kosten, maar daarvoor wordt ze dan ook niet uit de ogen gelaten en met alles wordt ze begeleid. Ook de bemanning in het vliegtuig is op de hoogte en zij wordt ook hier begeleid. Zo zal men er ook voor zorgen dat ze niet naast een man komt te zitten.
   Op de bestemming wordt ze dan ook persoonlijk aan de ouders afgegeven. Ik zou dat zeker laten doen. Je kunt haar niet met wie dan ook laten meegaan. Ik vind het van Walter goed bedoeld, maar ik zou het zeker niet doen.

 3. walter houben zegt op

  hallo ik vertrek 4 maart bkk naar brussel met thai arways als alles op tijd klaar is kan ze met mij terug vliegen
  naar belgie laat maar iets weten gr

  • Sanong zegt op

   Beste Walter,

   Ik wil je graag 1000 X bedanken voor uw voorstel. Dit is super SYMPATHIEK !!!!! Echter tegen 4 maart krijgen wij dat paspoort nooit in orde of die beambte moet een andere windrichting kiezen.
   Nogmaals DANK voor je aanbieding !

   Met vriendelijke groeten,
   Sanong


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website