A2 inburgeringscursus Nederlandse taal?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 november 2018

Beste lezers,

Op 16/11 kunnen wij de verblijfsvergunning en volgende week het BSN nummer van mijn partner ophalen. Dus zal de DUO zich binnenkort wel gaan melden voor de A2 inburgeringscursus. Ik heb een aantal studiemogelijkheden bekeken:

 • Boom (Delfse methode)
 • Ad Appel
 • NTI (van A1 naar A2) (men zegt dat dit iets achterhaald is?)
 • Ellen Oostenbrink (Lingua Incognita)
 •  nt2taalmenu.nl (met delen van Ad Appel)
 • Joke Kalisvaart (“Nederlandse Grammatica”)
 • Roc River scholen (mij niet bekent)
 • DUO (vituele training) met delen van Ad Appel en Ellen Oostenbrink)(voor training doeleinden)

Kunnen mede-Thailandbloggers hun ervaring met mij delen of enig advies geven? De woonlokatie is tussen Geldermalsen en Tiel.

Alvast veel dank.

Groet,

Hansest

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “A2 inburgeringscursus Nederlandse taal?”

 1. Daniel Seegers zegt op

  Hi Hansest,

  Zelf kom ik uit de buurt van Tiel vandaan en mijn vrouw heeft 2 jaar op het ROC Rivor in Tiel gezeten. Onze ervaring is dat het onderwijs op het ROC in Tiel bijzonder slecht is, er wordt weinig aandacht besteed aan de leerlingen en het lesgeld is erg duur (helaas was dit voor ons de enige optie). Wat ik wel kan aanraden als je partner straks naar school gaat zijn bijlessen bij de stichting Dynamiek in Tiel. Mijn vrouw volgt hier 2 halve dagen per week bijlessen in de Nederlandse taal in verschillende niveaus. Mijn vrouw gaat hier met veel plezier naartoe. Deze lessen zijn gratis te volgen, je moet je partner alleen inschrijven. Als je meer wilt weten of als je partner in contact wilt komen met mijn Thaise vrouw mag je mij mailen dani_manchester@hotmail.com

  Met vriendelijke groet,

  Daniel Seegers

 2. Peter zegt op

  Zelf woon ik in Duitsland en de cursussen Duits die mijn vrouw heeft gevolgd werden gegeven aan de Volkshochschule welke vele malen goedkoper is dan in Nederland voor Nederlands. Wij hebben indertijd geïnformeerd in Nederland voor haar om er Nederlands te leren. Wij wonen Noordelijk van Emmen en wij kwamen uit bij de Universiteit Groningen, die qua prijs niet al te duur is. Misschien dat een universtiteit in jouw omgeving ook die mogelijkheid biedt.

 3. George zegt op

  Mijn intussen Thaise ex met 3 jaar voortgezet onderwijs in Thailand is direct na 6 maanden taalles in Antwerpen (de reden om de Belgie route te volgen sneller op taalles) begonnen met MBO 1 en heeft vervolgens MBO 2 , MBO 3 en MBO 4 financiele administratie gevolgd. Zorg dus dat ze niet te lang met taal bezig is in de vorm van een cursus indien ze enig leervermogen heeft. Met een MBO 2 diploma, een startkwalificatie voldoe je zowel aan de eisen van van inburgering maar veel belangrijker wordt je ook interessanter voor een werkgever. DIe interesseert het geen zier of je A1 of A2 of B1 hebt behaald. Die wil dat je ook wat kunt en kunt aantonen dat je de drive hebt om in zijn of haar bedrijf te functioneren. Vraagt wel extra inzet van de partner maar levert heel veel op. Na 2 jaar had mijn ex haar MBO 2 , een jaar voor MBO 1 en ook een jaar voor MBO 2 ondanks dat ze beviel van onze dochter. Ik heb wel steeds goede stageplekken gezocht, niet die betalen maar waar ze veel kon leren bij bedrijven die goed staan op een CV . Ze heeft een vaste baan bij de Bijenkorf. Investeren levert heel veel op . Overigens worden in Nederland F1, F2, F3 en F4 normen gebruikt dankzij de commissie Meijerink. Ik test in mijn functie wekelijks mensen met ICE tests en leervermogentests emn het niveau zeker voor lezen is bij velen bedroevend. Bijna niemand kan nog een langere tekst lezen en ook nog begrijpen. Ik stop daarom Voor A1 is de Ad Appel methode overigens goed bruikbaar.

 4. Rob V. zegt op

  Mocht het met een school in de buurt niet lukken, kijk dan eens bij zelfstudie boeken. Bijvoorbeeld die van Ad Appel. Hij heet materiaal voor zowel A1 (inburgering buitenland) alsmede A2 (inburgering binnenland).

  Zie; https://www.adappelshop.nl/index.php?id_product=25&controller=product

  Het A1 boek van Ad is heel degelijk, zijn toetsingsmaterialen voor A1 en A2 zijn ook van goede kwaliteit. Met het A2 studieboek heb ik helaas geen ervaring maar gezien zijn zeer degelijke werk op alle andere gebieden zegt mijn gevoel me dat je met het A2 boek ook een goede aankoop doet.

  Uiteraard is zelfstudie niet voor iedereen, misschien kun je zelf je partner begeleiden.
  Zoek je een inburgeringscurcus met keurmerk (maar dat geeft alleen aan dat de administratie op orde is, of de leraren de studenten degelijk begeleiden zegt het niets over!) , kijk dan eens op http://www.blikopwerk.nl

 5. Frank zegt op

  Hallo Hansest,
  Ik kom uit Druten en mijn vrouw is nu bijna 3 jaar in Nederland. Ze heeft in Thailand universiteit gedaan en heeft alles zelf geleerd zonder cursus.
  Ze heeft veel opgezocht op internet en social media.
  Hoorde alleen maar slechte verhalen over allerlei cursussen en mijn vrouw is erg slim.
  Op Facebook is ook veel info te vinden via pa sa thai = nederland. via deze groep is ook veel andere info te vinden. Mocht je interesse hebben kun je me mailen en zal ik je doorsturen naar mijn vrouw.
  tevens is deze manier erg goedkoop.
  Mijn vrouw is in 1 keer overal voor geslaagd je moet natuurlijk wel zelfstudie onder de knie hebben
  Wijkfrank@gmail.com.
  Veel succesFrank

 6. Rob V. zegt op

  Offtopic maar puntjes op de i: de verblijfsvergunning (titel) heeft je partner al, die gaat in zodra je partner in Nederland is aangekomen op een geldig MVV inreisvisum. Het VVR verblijfspasje, niets meer dan een plastic kaartje, is slechts een fysiek bewijs hier van. Zo’n VVR pasje is na een week of 2 bij de IND af te halen.

  De gemeente (alwaar iemand zich binnen 5 kalenderdagen na aankomst in Nederland moet melden voor inschrijving in het BRP) stuurt naar ik weet het BSN gewoon per post na je op. Na aanmelding bij de gemeente hangt het er vanaf hoe snel je gemeente is.. kan een kwestie van dagen of weken zijn. In de grootste steden van ons land kun je vaak niet eens binnen de wettelijk gestelde 5 dagen terecht om je in te schrijven (zijn gelukkig geen consequenties voor een gemeente die de wet overtreed), laat staan dat ze vlot de BSN rond hebben. En ja sommige gemeente willen -ten onrecht want verblijfsrecht is er meteen na aankomst in Nederland met het MVV D visum in het paspoort- perse het VVR pasje zien.

  • Hansest zegt op

   Beste Rob V.
   Wij zitten reeds buiten alle wettelijke datums. De NL-embassy in BKK was vergeten door te geven aan de IND in NL dat ze haar paspoort met MVV-sticker had afgehaald. Toen zij al in het vliegtuig zat ben ik gaan klagen. De IND vroeg toen een kopie van haar paspoort met MVV-sticker, en toen is alles pas gaan rollen. Het plastic kaartje halen wij morgen op. Wel heb ik het gemeentehuis opgebeld en uitgelegd dat 5 dagen niet haalbaar is. Zij deden daar niet moeilijk over. En van de IND kreeg ik een email dat ons geen enkele schuld treft.
   Maar misschien is dit een leering voor volgende referenten om de IND zo’n 2 weken nadat de MVV-sticker is afgehaald in BKK, te bellen en te checken of zij bericht hebben gehad over het afhalen van het paspoort.
   Hansest

 7. Chiang Moi zegt op

  Mijn vrouw heeft de inburgeringscursus alweer 5 jaar geleden gedaan en is daar voor naar school gegaan.
  De cursus duurde 5 maanden en elke week 3 uurtjes naar school (op de dag) inclusief ongeveer 25 uur huiswerk per week. Dat lijkt veel maar heb je gewoon nodig.
  De school waar zij heeft gezeten heet “Ik Wil Naar Nederland” en is gehuisvest in de wijk Lunetten in Utrecht. Ik heb dit adres toen gekregen van eerdere cursisten die daar ook hun inburgeringslessen hadden gevolgd en wij waren zeer tevreden wat betreft de persoonlijke begeleiding en aandacht wat zeker tot een prima kwaliteit heeft geleid. Ze is dan ook in 1x geslaagd voor haar inburgeringsexamen.
  Je komt uit Tiel dus dat is een prima verbinding met de trein via Geldermalsen en Culemborg stap je uit op station Lunetten Utrecht dan is het daarvandaan 5 minuten lopen. Veel succes met de inburgering.

 8. Mike zegt op

  Mijn vriendin heeft eea binnen een halfjaar gedaan via:
  https://www.ikwilnaarnederland.nl/
  Alleen ONA nog, maar hoop dat die onzin snel verdwijnt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website