Beste lezers,

Ik ben 46 jaar en zzp-er en zoek naar mogelijkheid om aan een 6 maand multiply entry visum te komen momenteel in Nederland of desnoods Antwerpen.

Ik ben dus niet in loondienst, heb geen vaste werkgever en heb geen vaste maandelijkse inkomsten maar… wel een sufficient bedrag op de spaarrekening.

Ik ben de afgelopen 7 maand in Thailand geweest op een 60 dagen TV plus verlenging en nogmaals een nieuw visum via Maleisië en nogmaals een borderbounch met vliegtuig en verlenging.

Ik ben bang dat ik dit niet zo kan blijven doen en zoek naar andere mogelijkheden zoals MuTV. ED-visa lukt niet ivm met geen vaste plek in Thailand.

Iemand de gouden tip voor freelancers?

Dank vast voor de reacties!

Groet,

Ashanti


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: hoe kom ik aan een 6 maand multiply entry visum voor Thailand?”

 1. Bas zegt op

  Beste Ashanti,

  Dit zou in principe geen probleem moeten zijn, wanneer je kunt aantonen dat je genoeg geld op je rekening hebt, minimaal € 5000,-, en omdat je geen vaste werkgever hebt en dus geen salarisstrook kunt overhandigen als ZZP’er moet je een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel kunnen overhandigen.

  Soms wordt er ook gesproken over een belastingaangifte van het voorgaande jaar, voor de zekerheid kun je dit altijd meesturen met de aanvraag.

  ps. Ik adviseer je de aanvraag via een tussen bureau te regelen. Bijvoorbeeld YourVisa.

 2. ton zegt op

  Maneerat Transport & Travel regelen alles voor je.
  Fon/Nan in Pattaya

  • Steffen zegt op

   Wat een nutteloze bijdragen. Wat versta je onder “regelen alles voor je”. Ashanti geeft aan dat zij momenteel in Nederland is. Ze heeft nu dus niks aan een bedrijf in Pattaya. Waarvan overigens het eerste zoekresultaat in Google een scam waarschuwing is.

  • John zegt op

   Als u van plan bent contact te zoeken met Maneerat Transport & Travel, zou ik eerst even gaan googlen.
   Zodat u het één en ander bespaart blijft.
   Succes trouwens.

  • TvdM zegt op

   De slechte beoordelingen van Maneerat dateren allemaal van begin 2008 en zijn dus tien jaar oud. En ondanks dat ze op meerdere fora voorkomen lijken ze door 1 persoon geschreven. Niet echt bruikbaar dus. Maar ik er zelf geen ervaring mee, zou ook nooit met zo’n kantoortje in ze gaan.

 3. jan zegt op

  je bent zzp er, dan stort men geld op jou rekening voor de klussen die je doet , dan kun je deze rekening ook aantonen bij de ambassade ,dat je verdienste hebt.

  je kunt het ook navragen , bij visumplus in naaldwijk , en als je een thiase rekening hebt en er staat al een tijd 3mnd een bedrag op van 20.000 euro dan kom je ook heel ver ,maar je bent nog geen 50 dus ik denk maximaal , 3 keer 2 mnd toegang

 4. Jasper zegt op

  Vreemde reacties.
  Ik kreeg vorig jaar geen multiple tourist visum in den Haag omdat ik geen loonstrookjes kon laten zien. Kan kloppen, ik werk niet meer . Ook het tonen van een zeer fors bedrag op de spaarrekening mocht niet baten.

  De regels zijn:

  multiple tourist visa alleen als je werkt voor een baas (wat gek is, want welke baas geeft 4 maand vakantie!)

  multiple non-immigrant- O alleen als je boven de 65 bent en AOW kunt aantonen.

  Als 62 jarige die renteniert ben ik dus evenzo de pisang. De enige oplossing is dan om een Single non-immigrant-O aan te vragen en 20,000 euro op een Thaise bankrekening te storten, als je langer wilt blijven.

  • hanshu zegt op

   Ik, zonder AOW maar met een klein pensioen 62 jaar kreeg gewoon een non imm O multie vorig jaar in Den Haag.

  • john zegt op

   jasper, denk dat het onjuist is wat je zegt: multiple non-o als je 65 plus bent en aow kunt aantonen.aow heeft er niets mee te doen.advies: kijk maar even op visa dossier.

  • Ben Korat zegt op

   Ik zou je visumservice. nl adviseren daar heb ik in het verleden goede ervaringen mee gehad en die kunnen je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. En de kosten zijn te verwaarlozen ik geloof iets van 25 euro maar dat weet ik niet zeker meer. Het scheelt je in iedergeval een berg rompslomp en een bezoek aan de ambassade van Thailand. Daar moet je ook geluk hebben dat je fatsoenlijk behandeld wordt want dat scheelt per dag daar. Veel succes in ieder geval.

   Ben Korat

   • René Chiangmai zegt op

    Dit staat o.a. op die site:

    “Gaat u voor 30 dagen of minder? Dan is het niet nodig om een visum in Nederland aan te vragen. U zult echter wel een visum moeten aanvragen bij de luchthaven van Thailand. Op het vliegveld koopt u een 30 dagen visum. Het is daarbij belangrijk dat u uw boekingsbevestiging van de retourvlucht kunt aantonen!

    Let op! Echter, wanneer u niet per vliegtuig aankomt in Thailand, maar bijvoorbeeld per boot/trein, en u blijft langer dan 14 dagen, dan dient u wél van te voren een visum aan te vragen in Nederland! Want bij aankomst overland krijgt u aan de grens maximaal een 14 dagen visum. ”

    Niet correct (het is geen 30 dagen visum) en niet up-to-date (je krijgt over land ook een visum exemption van 30 dagen).

    Het kan zijn dat ze goed werk leveren, maar dan zijn ze wel slordig op de website.

 5. Martin zegt op

  Kortom, een hoop verhalen . Iedereen wet het beter en daar is de schrijfster niet mee geholpen. Zelf verleng ik mijn Non Imm-o early retierment in Thailand. Daar is men vlotter dan in den haag.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   “Zelf verleng ik mijn Non Imm-o early retierment in Thailand”
   Daar is een 46 jarige zzp-er al helemaal niet mee geholpen…

   “Non Imm-o early retierment ” ????
   Zulke benamingen uitvinden maakt het maar ingewikkelder en verwarrender voor mensen dan het is.

   Wat “Retirement” betreft.
   “Retirement” is voor immigratie vanaf 50 jaar.. “Early retirement” bestaat helemaal niet in de visumwetgeving.
   Ambassades en consulaten van sommige landen nemen wel de officiële pensioenleeftijd als referentie om bepaalde visums uit te reiken (op basis van welke wetgeving ze dit kunnen weet ik niet).
   Of je moet kunnen bewijzen dat je officieel al op pensioen bent. Ik was zo bijvoorbeeld al officieel met pensioen op 56. In dat geval zal men die leeftijd ook wel als pensioen aanzien om bepaalde visums toe te kennen.

   Voor de aanvrager weet ik geen oplossing. Beslissing hiervoor ligt bij de ambassade.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Correctie.

    Wat “Retirement” betreft.
    “Retirement” is voor immigratie vanaf 50 jaar. En zo wordt dat ook toegepast in alle immigratiekantoren van Thailand.
    “Early retirement” bestaat, voor zover ik weet, helemaal niet in de immigratiewetgeving.

    Thaise ambassades en consulaten daarentegen, nemen soms wel eens de officiële pensioenleeftijd van het land waarin ze gevestigd zijn als referentie om bepaalde visums uit te reiken.
    Op basis van welke wetgeving ze dit kunnen weet ik ook niet.
    Maar misschien is daar ooit wel een nota over verschenen die wij niet kennen. Kan natuurlijk.

    Te begrijpen dat dit weeral verwarring kan zaaien bij visumaanvragers.

 6. Johan van Iperen zegt op

  Een visarun doen of laten doen als je verblijfstijd op gaat schieten.Er zijn diverse aanbiedingen.Je
  geeft je paspoort en die krijg je met verlenging visum kant en klaar weer terug.

 7. Janinne zegt op

  Vorig jaar in Essen aangevraagd, TR visum 180 dagen 3×2 maand. € 150,00 Kun je in Thailand bij visa kantoor verlengen.
  Bel anders eerst met Essen want de regels kunnen nog wel eens veranderen. Ze staan je heel vriendelijk te woord.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het is niet beperkt tot 3 x 2 maand (dwz 60 dagen, geen 2 maand).
   Je kan Thailand binnen en buiten zoveel je wil tijdens die visumgeldigheidsperiode van 6 maand.
   Op een Multiple entry staan geen beperkingen. Bij elke binnenkomst zal je opnieuw 60 dagen verblijf bekomen. Elke 60 dagen op zich kan je inderdaad ook nog eens verlengen met 30 dagen indien je dat zou willen.

   Als je het een beetje gaat uitrekenen kan je er zelfs bijna 9 maand uithalen.
   Net voor voor het einde van de geldigheidsperiode nog een “borderrun” en je bekomt een laatste maal 60 dagen. Deze kan je dan nog eens verlengen met 30 dagen.
   “Borderruns” inbegrepen kan je dus bijna 9 maand in Thailand verblijven met een METV

 8. Janinne zegt op

  Vorig jaar naar Essen geweest TR visa 180 dagen 3 x2 maand. €150,00
  Je kunt hem verlengen bij visakantoor in Thailand.
  Bel anders eerst met hen de regels kunnen nogal eens veranderen, ze staan je vriendelijk te woord

 9. Jacqueline zegt op

  Het beste wat je kunt doen is een mail sturen naar de ambassade of het consulaat , met al je gegevens , zoals wat je gemiddelde inkomen is en ook met bankafschriften kunt bewijzen , kopies van hoeveel geld je op de bank hebt , inschrijving van kamer van koophandel en misschien ook dat je meerdere keren in Thailand bent geweest en nog vaak weer wilt gaan . wat ik nog vergeet maar wat op internet te vinden moet zijn , en vragen of je op die gegevens voor langere tijd een visum aan kunt vragen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website